BENDEGÚZ HÍREK

A független, hiteles magyar hírforrás!

logo


Isten hozott

Szabadkőműves szimbólumok a "nemzeti"-nek hazudott pártoknál
a Jobbik, a Magyar Főnix Mozgalom, a HVIM, a Szentkorona Rádió, a Betyársereg jelképeiben -kik fakadnak egy tőről

Posted onvasárnap 03 július 2011 - 07:02:58 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Tudjátok nem elég ám csak kiabálni, hogy mekkora magyarok vagytok, meg kell azt is nézni, hogy kiknek a zászlaja alatt kiabáljátok !
 

hatvannégy vármegye HVIM


A napokban egy igen érdekes vitára lettem figyelmes egy a Toroczkai, és Budaházy nevével fémjelzett és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által üzemeltetett

Szentkoronarádió.com oldalon az "Újra miénk lett az utca" címmel megjelent írás kommentjeiben.


Valaki beírta a kommentek közé, hogy bizony a HVIM Szabadkőműves jelképek alá toborozza a tagságot, és az embereket, és ugyanezen Szabadkőműves jelképek alatt tartja a szónoklatait is!


illuminatusok
Forrás: Illuminátus szimbolika a populáris kultúrábanNézzük csak meg a képen látható sarkokban a különböző kereszteket.

Vajon mi a hasonlóság a HVIM által használtakkal ?

Bingó!

Különböző méretűek a kereszt szárai.
Ráadásul ezek is körben vannak fogva, igaz egy szöveg által.

Véletlen lenne?Akinek ez még nem tűnt volna fel valóban így van!


ipm2.jpg 
2-es számú kép
Még a kereszt ábrázolása sem lehet véletlen
forrás:https://www.galilei.hu/sajto/ipmszabadkom.htm

Ebből aztán keveredett némi vita és különböző eszmefuttatások láttak napvilágot.

Rengetegen hozzászóltak a vitához.

Olyannyira, hogy a Szentkorona Rádió üzemeltetőjének a HVIM-nek a vita kényelmetlenné vált, ezért törölte az összes hozzászólást, így ma már nem látható sem a vita, sem a levont, vagy levonható következtetések! 

Vajon miért? 

hvim.pngA vita azon tört ki, hogy a HVIM az "OMEGA" jelét használja, amely mintegy harapófogóként öleli körbe a magyar országalmát.

Ráadásul az is furcsa, hogy az Omega és az országalma  ábrázolása akár a mindent látó szem ábrázolása is lehet, mert az országalma keresztje aránytalanul kicsire, igen csenevészre sikeredett.

Mint mindenki előtt ismeretes az "OMEGA", mint jelkép a Szabadkőművesek egyetemes jelképei közé tartozik, ők ha egy ilyet látnak azonnal tudják, hogy egy közéjük tartozó szervezetről van szó.

A szimbólumok egyébként egyértelmű utálásokat tartalmaznak, bizonyára nem véletlen a vörös kereszt, ahogyan a fekete alap sem.

Ez így azt jelenti, hogy a "kereszténység vége"!
Jehová
éknál ez alapból elvárás!

 Azóta kiderült, hogy valószínűleg a HVIM jelképében szereplő kereszt ábrázolásának típusa, mikéntje is a Szabadkőművességre utal, de így együtt az OMEGA és a KERESZT ilyetén ábrázolásával együttesen viszont egyértelműen.

Hasonlóan ahhoz mint amikor valaki a sátán egyetemes jelét mutogatja beszéde tartása közben.

satan_666.jpg

Sarkozi.jpg
berlusconi.jpgSzámukra, a Szabadkőművesek számára ez azt jelenti, hogy álta
luk küldött testvérről, vagy létrehozott szervezetről van szó, amit ők kontrollálnak.

Szembesítették ezzel a HVIM-et és az általa üzemeltetett Szentkorona Rádiót.
A HVIM-esek próbálták a honlapon megmagyarázni a bizonyítványt, mindenkit lehülyézve, 
clinton.jpg

hogy elektromos ellenállás jele (ez azonban nem igaz, ennek jele az "R"), majd persze arra váltották miután leírták nekik, hogy nem a jele, hanem a mértékegysége.

Aztán azzal védekeztek, hogy erről Toroczkai nyilván nem tudott, amikor a HVIM-et alapította. 

Ami azért elképzelhetetlen, mert az egyik őse Tutsek imgres-3.jpegvérbíró volt
az 56-os perekben, azaz "értelmiségi" család
vona gaborsarja, így elképzelhetetlen, hogy ne tudta volna, hogy mit jelképez az általa és szervezete által választott jelkép. 

Többen leírták, hogy ez azért is elképzelhetetlen mert, ha valaki létrehoz egy a magyarságtudatra épülő egyesületet, társadalmi szervezetett, nyílván olyan jelképet választ magának, amely kifejezi a szándékait, vagy szervezete szándékait, ill. irányultságát.

Ezzel védekezni egyébként is amatőr dolog, mert mindenhol az interneten fellelhetőek a szabadkőműves szimbólumok és azok magyarázatai is.ratzinger

A politikában valamennyire is benne levők, vagy csak alapszinten érdeklődők is pontosan tudják, és ismerik ezen szimbólumok jelentését!

Nem furcsa, hogy pont egy olyan, a magyarságát olyannyira hangoztató szervezet, mint a HVIM, vagy annak vezetése ezt ne tudná, vagy nem ismerné annak a szervezetnek (háttérhatalomnak) alapvető jelképeit, amely ellen saját állítása szerint harcol?

Nyilvánvalóvá vált mindenki számára az, hogy HVIM választása nem véletlenül eshetett erre, vagy ezekre a szimbólumokra.

Aztán nekem is megakadt a szemem, még egy a Szentkorona Rádiót reklámozó pólófeliraton is, amely nyomattal több típusú, színű pólót is árulnak, reklámoznak.

szent_korona.radio.jpg

Bizonyára mindenki ismeri, vagy feltűnt a számára a háromszögben levő Magyar Szent Korona ábrázolása ezeken a képeken

szentkoronaradio.jpeg

szent.korona_radio.jpeg Mint bizonyára mindenki előtt ismert, hogy a háromszög, a csonka háromszög, ha jelképként vagy logóként használják, mint jelkép, a Szabadkőművesség piramis jelképe, mivel már másodszor találkoztam a Szabadkőművesekre utaló jelképpel, észre kellett vegyem a harmadikat is, ami egyébként mindenki szemét kiszúrja.  
Nekem pl. eszembe sem jutna háromszögelni a Szent Koronát.

A Magyar Szent Korona nem háromszög, hanem félkör alakú!

Mint az előzőekben is említettem a "HÁROMSZÖG" mint piramist jelképező szimbólum a Szabadkőművesség jelképrendszeréhez tartozik.

Szkrlogo.jpg
Vajon a villám jelei mire utalhatnak így együtt a "részeg" le -csonkaháromszögelt koronával.
Csak nem Lady Gaga logójára utal? 

Forrás: Illuminátus szimbolika a populáris kultúrában

 Aztán meg a legújabb történet is... a Szentkorona Rádi "főhadiszállás" című műsora és oldala, amelyből egy részlet:

"Bemutatkozás:
Azonban, mivel ez a műsor nem csupán civil kezdeményezés, hanem szervezetünk egyik megnyilvánulása, a helyzet megkövetel egy rövid bemutatkozást.

A szervezet az Új Hajnal Rend nevet viseli."

Vajon mi is az "Új Hajnal Rend", amit alakítottak?Főhadiszállás műsor

Lehetséges, hogy már megint nem tudnak elvonatkoztatni az
"Új Világ Rend"-től ami szintén a szabadkőművesek célja és jelszava. 

Ennyire szeretitek ti ezeket a "Rend"-eket?
Persze főhelyen megtartották a háromszöget is, csak most spirálban ábrázolva.... :), természetesen feketében, hogy kétség se férjen hozzá, mit képviseltek.
(Persze az is lehetséges, hogy nem háromszög, hanem kígyó szimbólum?)
Mellesleg azt is írják, hogy új lovagrendet kívánnak alakítani ezzel (mert egyházi rendet biztosan nem), talán a "Rózsakeresztest" ?
Az már létezik:
https://www.amorc.hu/

Mellesleg a "rózsakeresztesek"-ből alakult ki a szabadkőművesség ill. alternatív módom ma is így hívhatjuk őket...és hívják is.
"A rózsakeresztesek – pontosabban a szabadkőművesek – beépültek II. Rudolf prágai udvarába is." (Wikipédia)

Van a HVIM háza táján több érdekes dolog is, ami szintén megjelent az oldalon pl.:

Mindenki előtt ismert, hogy Toroczkai nem Toroczkai, hanem Tóth, csak időközben megváltoztatta a nevét, mert nagy valószínűséggel nem felelt meg a céljainak. (Nem beszélve arról, hogy egyik őse vérbíró volt Tutsek néven az 56-os forradalom után.) forrás: wikipédia

A mai Jobboldalnak hívott oldalon több olyan "személyiség" is van aki úgy váltogatja a neveit, mint az alsógatyáját, vajon véletlen lenne?

Néhány név:

Tutsek Gusztáv, a vérbíró
Ebben aztán nem volt hiba. Melyek voltak a leglátványosabb esetek, amikor a politika, hogy Biszkut idézzem, „nem avatkozott be a büntetőeljárásokba”?
– Miskolcon a forradalom kitörésekor felakasztottak egy embert, akit ÁVH-snak néztek. Ebben az ügyben húsz embert állítottak bíróság elé, Tutsek Gusztáv közülük tizennyolcat halálra ítélt. A Legfelsőbb Bíróság nem volt elégedett az ítélettel, ott még az első fokon életben hagyott kettőt is halálra ítélték. Egyszer egy ügyvéd a bíróság büféjében odalépett Tutsek bíróhoz, s azt mondta neki: „A védencemet halálra tetszett ítélni, de én nem mondhattam el a védőbeszédemet.” Tutsek elővette szobája kulcsát, odaadta az ügyvédnek, s azt felelte, menjen be a szobámba, s mondja ott el. forrás:https://www.magyarhirlap.hu

Vágó Béla, Weiss (Kecskemét, 1881. augusztus 9. – Szovjetunió, 1939.), 1905 után a szociáldemokrata baloldal egyik vezetője, és a Népszava munkatársa. 1906-tól az MSZDP több vidéki szervezetének titkára. 1914-től a Magánalkalmazottak Szakszervezetének munkatársa volt. Az I. világháború idején kapcsolódott be az antimilitartista mozgalomba, és később az egyik vezetője. A 1918 és 1919 között a Budapesti Munkástanács kommunista frakciójának vezetője. A Tanácsköztársaság idején az vasúti ill. hajózási népbiztos, majd a Vörös Hadsereg I. hadtestének parancsnoka. A tanácshatalom bukása után emigrált a Szovjetunióba. Később a Sarló és Kalapács című újság főszerkesztője lett."  forrás: Link

Zazrivecz Gáborból - Vona Gábor
(an: Petrinyecz Szerén)

Lénárdból - Lenhardt

Tóthból (Tutsek leszármazott) - Toroczkai

Zsiga Dánielből - Z. Kárpát Dániel

Érdekesség, hogy Morvai Krisztina anyja neve Fekete Klára (forrás: itt)

Másik érdekesség, hogy Sneider Tamás is az üldözött nép leszármazottja, sőt felmenője Vágó-Weis Béla, aki a Tanácsköztársaság idelyén Rákosi Mátyással és Kun Bélával volt egy brancsban.

Nicolae Stefan Patrubany-ból - Patrubány Miklós stb.

Ez utóbbihoz tartozik egy kis olvasnivaló is: link

ahol többek között erről olvashatunk: A ROMÁN KOMMUNISTA PÁRT BIZALMASA VOLT ráadásul megtudhattuk, hogy egy örmény kisebbséghez tartozó Román állampolgárról van szó.

Nekem pl. eszembe sem jutna, hogy megváltoztassam a nevemet.

Teljes joggal felmerülhet a kérdés, hogy vajon miért volt ill. van erre szüksége egyes embereknek?

 Talán azért, mert ilyen nevekkel, és a nevekhez tartozó háttérrel senki nem hitte volna el róluk, hogy a hazafiak közé tartoznak?

Nyilván nem azért változtattak nevet, hogy jól mutasson a munkahelyi jelentkezési lapjukon, vagy a cégekhez benyújtandó Europass Önéletrajzukon. 

Joggal merülhet fel mindenkiben a kérdés vajon véletlen lenne?

No de ennyi? 

Engem mindenesetre jól elgondolkodtatott a dolog, főleg azok után, hogy minden hozzászólást töröltek a Szentkorona Rádió üzemeltetői, a HVIM-esek.

Valamiért nem akarják, hogy kiderüljön.
 

Vajon miért?

A másik érdekesség amely szintén Budaházy György által alapított Betyársereg-gel
kapcsolatos:
Ez a formáció a Skull & Bons (Csontemberek) jelképét használja.

betyár seregOlde_Skull_Bones.gifskull-bones-pirates.jpg
Betyársereg jelképeSkull and Bons (Csontemberek) jelképei

Persze lehetne mondani azt, hogy kalóz jelképet használnak.
Az is lehet, hogy Budaházy Gyuri megmaradt "Gyurcika" gyereknek, aki biztos szerette a kalózregényeket, és meg is maradt azon a 8-14-éves szinten.
Azonban ez így sántít, mert ha jól megnézzük a 2-es számú fotón szereplő koponyákat akkor egyrészt rájöhetünk, hogy különböző süvegekkel, koronával stb. látják el jelképeiket a háttérhatalom képviselői, ami már egyértelmű utalás, valamely titkos társaságra. Ebben az esetben a Skull and Bons-ra.

Másrészt persze ez ismét egy érdekes kérdést vet fel pl., hogy egy magát ízig-vérig magyarnak valló egyesület, vagy szervezet, mint a betyársereg miért választana a magyarsághoz egyáltalán nem illő és nem is köthető jelképet?
Ettől sokkal nagyobb annak a valószínűsége, hogy ez sem véletlen.
Főleg ha figyelembe vesszük, hogy Budaházy másik szervezete, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és a HVIM által üzemeltetett Szentkorona Rádió is a háttérhatalom jelképeit használja, amelyre az előzőekben már kitértünk.

Az már csak hab a tortán, hogy bent ülnek a parlamentben a Jobbik színeiben.

Vagy ez sem véletlen?

Az Illuminátusoktól jött a mindent látó szem, mint jelkép.....erről a jelképről is sok minden található  az interneten.

illuminatus jelkepilluminatus.jpegillum.jpegeye-logo-26279302.jpg
   Egy jellemző Illuminatus jelképmindentlátó szem

Sorolhatnánk és beszúrhatnánk egy több tucat mai a titkos társaságokra utaló jelképet, amelyek azok amiknek látszanak.

A Jobbik logója:

Hátha így ismerősebb:a Mindent-látó Szemként

  jobbik_IT_k_nelk_100.png

    Jobbik logó kereszt nélkül. 

Bár ezoterikusok közül többen jelezték nekem, hogy a Jobbik Druida jelképeket használ, ami a szabadkőművességre utal, leszögezem, hogy én ezt nem tudom eldönteni, mert nem vagyok ennek a témának ismerője. Erről egy kis olvasnivaló:(http://www.facebook.com/note.php?created&¬e_id=244582578900980)
hidat_epit.jpeg
hidat_epitunk.png
Egy másik érdekesség, hogy Vona Gábor a nagy hídépítőmeterek (szabadkőművesség) nyomdokain járva most éppen hidat épít!

Idézet: "További érdekesség, hogy Már a Jobbik születésénél elég kemény vérzsidók bábáskodtak,  ezt most nem részletezzük. Aztán az előző pártvezetése is zsidó volt, Kovács Dáviddal és társaival az élen.

Majd jött Vona, az ifjú titán, aki fölfuttatta a pártot. 

De úgy látszik nincs elég szerencse Vona működésében, mert egyszerre túl sokat markolt és keveset fogott.
Megcsinálta a Magyar Gárdát, hogy a magyarokat be lehessen csalogatni.
Aztán a gárdából kiváltak azok, akik észhez tértek és megcsinálták a zsidómentes gárdájukat. Most már Vona a csendőrséget is megcsinálta és már csak a választásokat kéne neki megnyerni hozzá és akkor minden sínen lenne. Csakhogy mindig újabb és újabb botrányok törnek felszínre. Most meg az a szóbeszéd járja pesti jólértesült körökben, hogy a pártvezér szefárdzsidó (forrás: link). Ezért mondtuk azt, hogy igen szerencsés, hogy Csurka zsidó lapírókkal vette körül magát, mert ők hiteles forrásból megtudnak azonnal válaszolni mindenre.
Bencsik
Kép: Bencsik, gárdisták
Ez az egész történet arról jutott eszünkbe, hogy tegnap a tévében azt mondták, hogy a Fidesz hagyta a Jobbikot felnőni. Nem támadta sokáig, hagyta hogy olyan dolgokat mondjanak ki, amit a Fidesznek a Likud-párti testvériség nem tűrne meg.
Most meg már a Jobbik kezd a Fidesz nyakára nőni.
De ezt az egész dolgot nem kell komolyan venni, mert ezek nem magyar ügyek, ezek a zsidók közötti amolyan belharcok.

 
Bencsik András a gárdalapítók között volt, lapja a Fidesz egyik szócsöve" (forrás: itt)

 Vona GáborDe itt a kegyelemdöfés, egyenesen az Országos Széchenyi Könyvtár adatbázisából! 
https://www.epa.hu...12irod.pdf

"...A beszélgetés önéletrajzi visszapillantásából kiderül: Vona - kifordított utalónév a szefárd-zsidó család valamelyik ősének nevére (Navon), amit saját családi neve (Mananya) helyett tizennégy évesen (!) összeállított versgyűjteménye megjelentetésének céljaira talált ki, majd végig kitartott mellette. A vagyonos, szellemi alkotóterületeken is jártas polgárcsalád a multietnikus Balkán egyik legkülönösebb színfoltját képviseli (távolabbi rokonságban Elias Canetti, ruszei születésű író családjával). Ősei mindkét szülői ágon Spanyolországból több évszázada elűzött, végül constantinápolyon és Bulgárián keresztül Romániába vetődött szefárdok, akik még a 20. században is beszélik az ősi, spanyol eredetű idiómát...." 

Az is kedült, hogy Szegedi Csanád zsidó családból származik és nagymamája Auswitzi "menekült".

szegedi csanádIsraelFlag.jpg
Csanád, tényleg a magyaroké?   Vagy a te hitsorsodaié inkább?


Erről bővebben az alábbi linkeken olvashatnak többet az érdeklődők:

A jobbikos zsidó

Szegedi Csanád és a családfa? Az igazság - egy könyv fejezeteinek kiegészítése

Tudta, vagy nem tudta – Szegedi Csanád a tanyán

Hegedűs Tamás és a sátán jele

Csak nem a sátán egyetemes jelképét mutogatja egy jobbikos országgyűlési képviselő?

"A kéz kisujjának és mutatóujjának feltartásával formált ördögfej jelentése egyértelmű, az Illuminátusok üdvözlő kézjele (többek között), s bár a rockzenében legtöbben divatból, tudatlanságból használják, a politikusoknál ez a kézjel mindig árulkodó."
Itt a link a jelentéséről : https://www.szkosz.com/node/1366

Hegedűs Tamás, a Jobbik gazdasági miniszterjelöltje a Hit Gyülekezetének volt a tagja, valamint az SZDSZ pécsi ügyvivőjeként szolgált. (forrás: MIÉP, Hegedűs Tamás éeletrajza)

Térjünk rá egy új magát magyarnak és nemzetinek tituláló pártra, amely szintén szabadkőműves jelképet használ és nem csak logójában, hanem immáron a nevében is!
A Magyar Főnix Mozgalom egy új magát magyarnak és nemzeti radikálisnak tituláló, természetesen jobbikmentő szabadkőműves, kóser párt, amely szintén szabadkőműves jelképet használ, és nem csak logójában, hanem immáron a nevében is!
United Grand Lodge of England

 idézet a cikk lentebb található részéből:

"Főnix páholy egy olyan szakmai páholy a szabadkőművességben, amely joghatóságában az Angliai Egyesült Nagypáholy alá tartozik."

Ráadásul az említett logo sem az ő ötletük, csak belebiggyeszteték a pártjuk rövidítését.
Vajon a Magyar Főnix Mozgalomnak még annyira sem futotta, hogy saját logót terveztessenek?

Ennyire pitiánerek lennének?

Tájékoztatásul csak, alább néhány cég logója, alattuk persze a cégek elérhetőségevel, kattintható linkjeivel:
phoenixphoenixfőnix
Shiraha phoenix symbol NarutofanThe Tokyo AblettsPhoenix Building Services

Magyar Főnix Mozgalom

Avagy a sólyom helyett felrepül az amerikai sas? 

Magyar Főnix Mozgalom

 


Bíber József Tibor, Főnix párt
Bíber József Tibor

A párt elnöke Bíber József Tibor, akit előzőleg már megismerhettünk a Jobbik alelnökeként. A jobbikból 2008-ban állítása szerint azért távozott, "mert titkosszolgálati módszerekkel megfenyegették."
Később különböző fórumokon és kommunikációjában azt állította, hogy a JOBBIK pártot a "háttérhatalom" kívülről irányítja.
Amit valljuk be elég érdekes megjegyzésnek tartunk a Magyar Gárda és a Jobbik egyik alapítójától, már csak azért is, mert ő is a Jobbik felsővezetéséhez tartozott, azaz egyrészről őt is irányították, hiszen ő volt a Jobbik második embere, másrészt úgy tűnik őt ez akkor nem zavarta.

A Magyar Főnix Mozgalom másik emblematikus figurája, alapítója és első alapító alelnöke Dr. Szöőr Anna, akinek elég hányatott a politikai pályáfutása.
Dr.-Szöőr-Anna2-247x300.jpgMár majdnem minden jobboldali pártot megjárt "politikusasszony", akit a Jobbik elnöksége már nem mert elindítani listáról a 2010-es országgyűlési választáson, a róla kialakult kép miatt, igaz sokáig fent volt a Jobbik vezető információs oldalán, mint "választható országgyűlési képviselő jelölt", de egyek alapszervezet sem jelölte, arra a listára is csak a Jobbik elnöksége tette.

Pikáns adat, hogy "Dr. Szöőr Anna a Magyar Főnix Mozgalom alapítója és első alelnöke pályázott 4.000.000,-Ft támogatásra a MAZSÖK-nél (Magyar Zsidó Örökség Közalapítvány), idézzük "TV műsor készítése és sugárzása  - figyelemfelhívás a korábbi korok és a mai társadalom antiszemita megnyilvánulásaira, zsidó értékek terjesztése" címen.
Az adat letölthető innen: Link

További pikáns adat, hogy Szöőr, idézzük: " ő az, aki teleszórta a városokat magyargyűlölő szövegű holokauszt-emléktáblákkal, különös tekintettel a Corvin-közre, ahol az épület már ki sem látszik ettől a sok szeméttől. A Heti Válasz, amelyik megrója a kuruc.infot, hogy miket hallgat el, ezt önmagukra nézve nem veti föl. Mivel a nyálas lap elhallgatja, hogy a Szöőr Anna nem egyedül holotáblázott, hanem a debreceni Weisz rabbival és a Semjén Zsolt vezette KDNP-vel együtt, amely pártnak zsidó tagozata is van."
(az idézet forrása: Link

 Dr Szöőr Annát az Magyar Főnix Mozgalom alapítóját és első alelnökét már leváltotta a párt vezetése, és most bőszen tagadják, hogy közük lenne hozzá. 

(Pedig vele alakult meg ő volt az alelnöke a Magyar Főnix Mozgalomnak, sőt még a közleményeket tett közzé: Link )

Ilyen alapítókkal vajon csodálkozhatunk-e azon, hogy a Magyar Főnix Mozgalom párt "címere" szabadkőművesre sikeredett?

Ráadásul annyira sem futotta, hogy saját logót terveztessenek. 

A főnix madár is egy okkult szimbólum.Magyar Főnix Mozgalom
Az egyiptomi mitológia szerint a főnix egy szent, gyönyörű vörös-arany tollazatú hím tűzmadár, mely élete végén fahéj-ágacskákból fészket épít, meggyújtja, és vele együtt porrá ég.
A hamvakból ezután egy új, fiatal főnix születik, amely bebalzsamozza az öreg főnix maradványait egy mirhából készült tojásba, és eltemeti.
Szoros összefüggésben áll Ré-vel (Luciferrel). 

Okkal merülhet fel a kérdés, hogy egy magát szintén nagyon magyarnak valló párt, vajon miért használ SÁTÁNISTA jelképet logójában és nevében, amely mint említettük egyben szabadkőműves jelkép is, és a szabadkőművesek a mai napig használják pecsétjeiken.

Sőt idézet " A Sátán és az új világrend" c. cikkből:"

one dollar magyarázata.gif
Ezen a bankón szinte minden fontos okkult szám és szimbólum megtalálható.

Az US Nagypecsétje és a maya naptár – az okkult szimbolizációk kapcsolata:
Thomas Horn azon a véleményen van, hogy a 2012-es évvel kapcsolatos legtitkosabb ismeretek úgy voltak elrejtve, hogy közben a szemünk előtt, arcunkba tolva álltak már több mint kétszáz éve, többek között Washingtonban és a Vatikánban is. A titkos társaságok ugyanis számos kódolt információt hagytak ránk, hogy mit várnak ezzel a dátummal kapcsolatban: az istenek visszatérését, és egy luciferi pogány aranykor eljövetelét. Talán a legismertebb és legtöbbet eláruló kódolt szimbólumrendszert az USA egydolláros bankója tartalmazza, beleértve az US Nagypecsétet is.


A pecsét egyik oldala egy kitárt szárnyú sast ábrázol, ami helyett eredetileg egy főnixmadarat kívántak megjeleníteni. (Ez a pecsét korai tervein nagyon jól kivehető, de mivel ez túl egyértelmű volt Ozirisz feltámadására vonatkozóan, így ezt inkább a sassal jelképezték).
" United Grand Lodge of EnglandSokan azt állítják, hogy a szimbólum ma nem "aktív", csakhogy létezik:

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Migránsok helyett az idős fertőzöttekről mondanak le Svédországban

Posted oncsütörtök 16 április 2020 - 19:31:13 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


koronagepEurópa legnagyobb egyetemi kórházában – vészhelyzet esetén – nem adnak intenzív ágyat a 80 év felettieknek, azoknak, akik 70 év felettiek, de szív-, tüdő- vagy vesebetegek, illetve azoknak a 60 éven felülieknek, akik ezekből két vagy három betegségben is szenvednek, derül ki egy kiszivárgott levélből.

A szegényeket és az időseket érinti leginkább az, ahogyan a svéd kormány kezeli a koronavírust – állapítja meg cikkének címében az RT, amely közzétette a stockholmi Karolinska Intézetben dolgozó, ma már 76 éves nyugdíjas – chilei származású – Marcello Ferrada de Noli járványtanra szakosodott emeritus professzor írását.


A professzor összegezte, hogy kormány által “nyájimmunitásnak” nevezett cél elérése közben ott a legrosszabbak az egymillió főre vetített adatok.
Svédországban ez 86 halottat jelent, míg Finnországban 9-et, Norvégiában 20-at.
Ráadásul a svéd hatóságok hetekig ismételgették, hogy a stratégiájuk legfontosabb célja az idősek védelme.
Ám az áldozatok 40 százaléka éppen az idősotthonokban fertőződött meg és a Covid-19 halálesetek túlnyomó többsége Svédországban a 70 év feletti embereknél történt.


korona virus
Ami a szegényeket illeti, a stockholmi régióban ez elsősorban a bevándorlók által lakott területekre vonatkozik, ahol olyan őshonos svédek is laknak, akik nem tudtak onnan elköltözni.
A legrosszabb a helyzet Stockholm, Rinkeby-Kista külvárosában, ahol 10 ezer főre 48 fertőzött jut.
Ugyanez az arány egy elitebb környéken, mint például Kungsholmen csak 9 eset.
Amint arról a helyi média is beszámolt – írta a professzor – a 90-es években Svédország lebontotta a kórházak nagy részét, amelyet súlyos katasztrófák esetére tartottak fenn.
Most, a meglévő kórházakban a koronavírussal fertőzötteket ápolják, viszont ezrével halasztottak el, főként idősebb embereken végrehajtandó műtéteket.


Habár március utolsó napjaiban Ann Linde külügyminiszter azt nyilatkozta, hogy a svédek „nagyon bíznak egymásban, valamint a hatóságokban és a politikusokban és a nyilvánosság követi a döntéseket”, ennek ellentmond a DN újság április 9-i felmérése arról, hogy hogyan tartják be az emberek a kormány által kért „társadalmi távolságot”.
Ebből pedig az derült ki, hogy egyre kevesebben tartják be az ajánlásokat, ezért a fertőzöttek száma valószínűleg tovább fog növekedni.
Az emeritus professzor hozzáfűzi, hogy szerinte a svéd megközelítés hibás, azért is mert – miután a kormány nem kényszeríti a polgárait keményebb védekezésre – a svédek még az ajánlásokat is kevésbé tartják be, mint azt feltételezték.


Visszatérve az idősekkel való bánásmódra, a nyugdíjas professzor korábbi munkahelye: a Karolinska Egyetemi Kórház, amely a legnagyobb Európában és, amely nemcsak a stockholmiakat, hanem bárki mást is ellát Svédország területéről, egy olyan hátborzongató dokumentumot készített amelyhez hasonló még soha sehol nem volt.

Ezt az Aftonbladet szerezte meg és ebből az derül ki, hogy amennyiben elfogynának az intenzív ágyak az orvosi személyzet ne engedje a 80 éven felüli betegeket intenzív kezelésre, továbbá ne engedjék be az intenzívre azokat a 70 év feletti személyeket, akiknél egynél több „jelentős szervi elégtelenség” tapasztalható, valamint azokat, akiknek 60 év feletti betegeket akiknél ugyanezekből (szív-, tüdő- vagy vesebetegség) kettőnél több szervi betegsége van.

A kórház azt javasolja az orvosainak, hogy azokat, akik ebbe a kategóriába tartoznak és, akik már intenzív ápolásban részesülnek válsághelyzet esetén távolítsák el az intenzívről, hogy helyet biztosítsanak azok számára, akiknek nagyobb esélyük van a túlélésre.
A dokumentumban azt is írják, hogy a betegeket „biológiai életkoruk” nem pedig a tényleges életkoruk alapján kell értékelni – azaz egy beteget biológiailag idősebbnek is lehet értékelni és fordítva.
Egy nevét nem vállaló orvos azt mondta az Aftonbladet-nek, hogy nehéz lesz a beteg biológiai életkorának meghatározása.


A lap kérdésére a Karolinska PR-osztálya csak annyi mondott, hogy az iránymutatása svéd Nemzeti Egészségügyi és Jóléti Tanács által kiadott iránymutatáson alapul, amely ugyan nem tartalmazott konkrét korcsoportokat, de tartalmazta a “biológiai kor” meghatározását.
Björn Eriksson a stockholmi régió egészségügyi igazgatója azzal nyugtatta meg az újságírót, hogy az intézetben 300 intenzív ágy van és olyan még eddig soha sem történt meg, hogy mindegyiket elfoglalták a betegek. Jelenleg is “csak” 90 ilyen ágy foglalt.


Forrás: MTI

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az embereken való tesztelés fázisába lép a Bill & Melinda Gates Alapítvány által kifejlesztett CoViD-19 oltóanyag.

Posted oncsütörtök 09 április 2020 - 08:04:55 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Bill GattesAz embereken való tesztelés fázisába lép a Bill & Melinda Gates Alapítvány által kifejlesztett CoViD-19 oltóanyag. - erről ír a TechCrunch.

Az új COVID-19 oltóanyag-jelölt ma belép a klinikai humán tesztelés első fázisába, miután az Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerészeti Igazgatósága (FDA) elfogadta az Inovio Pharmaceuticals kérelmét az új kutatási program keretében.

Az Inovio vállalat azt tervezi, hogy az önkéntes teszt alanyokat az általa kifejlesztett INO-4800 DNS oltóanyaggal olt majd be.

Az Inovio DNS vakcinajelölt úgy működik, hogy egy specifikusan módosított plazmidot fecskendez be a betegbe, így sejtjeik előállíthatnak egy kívánt, célzott ellenanyagot egy adott fertőzés leküzdésére.

A társaság ezt részben a Bill és Melinda Gates Alapítvány támogatásának, valamint más nonprofit szervezetek és szervezetek támogatásának köszönhetően tette meg. (Ford: VilagHelyzete)


A second potential COVID-19 vaccine, backed by Bill and Melinda Gates, is entering human testing

 covid

A new COVID-19 vaccine candidate is entering Phase 1 clinical human testing today, after the U.S. Food and Drug Administration (FDA) accepted an application from Inovio Pharmaceuticals under the regulator’s Investigational New Drug program. Inovio plans to inject its first volunteer test subject with the INO-4800 DNA vaccine candidate it has developed, following promising results from preclinical studies performed on animals that did indicate increased immune response.

The Inovio DNA vaccine candidate works by injecting a specifically engineered plasmid (a small, independent genetic structure) into a patient so that their cells can produce a desired, targeted antibody to fight off a specific infection. DNA vaccines, while available and approved for a variety of animal infections in veterinary medicine, have not yet been approved for human use.

That said, Inovio’s work isn’t starting from scratch: The company previously completed a Phase 1 study for a DNA vaccine candidate for Middle East Respiratory Syndrome (MERS), where it showed promising results and a high level of antibodies produced in subjects that persisted for an extended period of time.

Inovio has been able to scale up quickly, developing and producing “thousands of doses” of INO-4800 in just a few short weeks in order to support its Phase 1 and Phase 2 trials. The company has done so in part thanks to backing from the Bill and Melinda Gates Foundation, as well as funding from other nonprofits and organizations. If clinical trials are successful, Inovio says it will be able to have up to one million doses of the vaccine ready by the end of the year, for use both in additional trials and for potential emergency use pending authorization.

This is the second vaccine to undertake Phase 1 clinical testing on human subjects: Moderna began its trial in mid-March. Inovio’s trial will be made up of 40 volunteers, all healthy adults selected via screening conducted at either Philadelphia’s Perelman School of Medicine at the University of Pennsylvania, or the Center for Pharmaceutical Research in Kansas City. It’ll span the next several weeks, and the company expects data around the immune responses from test subjects, as well as info pertaining to the safety of the treatment for humans, to be available by late this summer.

Any broad clearance or approval for use is still likely at least a year to 18 months away, but the pace with which human trials are beginning is still exceptional, so hopefully we won’t have to wait too much longer than that.

forrás: Link

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Totális összeomlás zajlik a Jobbikban

Posted onvasárnap 12 január 2020 - 19:21:58 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Az egyik legfontosabb személy jelentette be a lemondását a Jobbikban.

szabo_g.jpgSzabó Gábor szinte a semmiből építette fel a pártot - igaz, finoman fogalmazva is sajátos módszerekkel - , de úgy látszik, nem kérnek már a tevékenységéből, mivel mára szervezetileg szinte teljesen lenullázta a Jobbikot.

A párt teljes mélyrepülését jól mutatja, hogy Szabót az a Sneider Tamás válthatja a pártigazgatói poszton, akinek a vezetésével a Jobbik mára Gyurcsány Ferenc egyik segédcsapatává vált.

Bár korábban nem gondoltuk volna, hogy a Jobbikban van lejjebb, de az elmúlt napok eseményei azt mutatják, hogy a teljes megszűnés felé száguld a párt.
Az Origó információi szerint még éppen Szabó Gábor volt az, aki valamelyest helytelenítette a Gyurcsánnyal való abszurd és elvtelen összeborulást.

Bár pályázik Szabó ezután is egy posztra, de úgy tudjuk, pusztán a forma kedvéért, hogy ne tűnjön bukott embernek - ráadásul közismert, hogy arra más jelölt az esélyes.


A legfontosabb háttérembernek számító, nagy befolyással bíró Szabó Gábor távozik a Jobbik pártigazgatói posztjáról. Utóda várhatóan a megbukott pártelnök, Sneider Tamás lesz.

Szabó távozásával a Jobbik egyik legfontosabb láncszeme távozik a párt operatív szempontból nagyon lényeges posztjáról.

Az, hogy a befolyásos ember lemond, azt mutatja, hogy teljesen szétesett az EP-választáson a hat százalékot éppen hogy átlépő párt.
Emellett köztudott: egyre több pártbelinek van elege abból, hogy mára gyakorlatilag Gyurcsány Ferenc fiókszervezetévé váltak.

Bár Szabó Gábor pártigazgatóként elköszön, de maradna a választmány elnöke. Azonban Varga-Damm Andrea szintén pályázik a posztra.

Sneider pozíciója sem biztos még, ugyanis a pártigazgató személyéről az újonnan felálló elnökség fog dönteni.

Szabó Gábor hosszú éveken keresztül a Jobbik kiemelkedően fontos háttérembere volt, egyesek szerint Vona Gábornál is nagyobb hatalma volt. Úgy tudjuk, hogy Szabó Gábor nem támogatta, hogy a Jobbik behódoljon Gyurcsánynak. Távozása ezzel is összefüggésben lehet.20150224szabo-gabor-jobbik.jpg

Szabó nemcsak a pártban, a családjának is szerzett pénzt

Szabó még 1998-ban lépett be a MIÉP XI. kerületi alapszervezetébe, majd a Jobbik Magyarországért Mozgalom megalakításában alapító tagként vett részt, és a párt elnöksége pártigazgatónak választotta. 2007 elejétől részt vett a Magyar Gárda Egyesület és a Magyar Gárda Mozgalom létrehozásának, megszervezésének előkészítésében mint a tíz alapító egyike. A következő években a Jobbik kampányfőnöke volt minden választáson. 

Szabó 2014 után került egyre inkább az érdeklődés középpontjába. 2015 után az Origo több forrása szerint Szabó különösen fontos pénzügyi összekötő lett a Jobbikban.

Szabó korábban is a Jobbik „ügyes embere" volt. Gondoskodott a családjáról is, hiszen még 2016-ban derült ki, hogy a pártigazgató apja, a korábban autószerelőként dolgozó Szabó György is már alapítása óta tevékenykedik a Jobbikban. 2010-ben fővárosi képviselővé választották, 2010-ben és 2014-ben pedig ő írta a párt parlamenti választási programjához a közlekedésről szóló részt.20171019szabo-gabor-jobbik-euzaszlo.jpgSzabo_Gyorgy.jpgSzabó György a közlekedésen kívül az elmúlt években a temetkezés rejtelmeiben is elmélyült tudást szerzett, hiszen ahogy Szabó György akkor a Direkt36-nak mondta, fiának, a pártigazgató Szabó Gábornak „is beszélt a kutatásairól, és ennek hatására a Jobbik-frakció kérte fel", hogy a Jobbik-frakció számára készítsen egy tanulmányt a temetők aktuális kérdéseiről.

Ezért 610 ezer forintot kapott a pártigazgató

autószerelő apja.

 

A pártból eltávolított Novák Elődnek is azért kellett mennie,mert szóba merte hozni egy belső levelezésben a párt korrupciós ügyeit.Akkor azt írták, hogy Novák nem tudhat minden korrupt ügyről, mert Szabó Vona legfőbb bizalmasa, és vele beszéli meg és intézteti el a párt egyre piszkosabb ügyeit is.

Az ÁSZ-büntetést is Szabó hozhatta össze

 Szabó kezén ment keresztül a szintén korrupciós plakátbotrány és a tiltott pártfinanszírozási ügy is, ami miatt az Állami Számvevőszék több mint 600 millió forintra büntette meg a Jobbikot. A Jobbikban sokan Szabót hibáztatták a 2019-es EP-választási összeomlásért.
Ezt követően már nem tudott új lendületet adni a szervezetnek. Mostani lemondása pedig jól mutatja, hogy már semmit nem várnak tőle a Jobbikban. Másrészt pedig minden bizonnyal Szabó is felismerte, hogy nincs sok értelme a DK fiókszervezetében meghatározó poszton politizálni.20180322szabo-gabor-schon-peter-simicska1.jpg

 Egy másik bukott ember

Abban az esetben, ha Sneider Tamás lesz az új pártigazgató, akkor egy teljes mértékben bukott ember kerül a pártigazgatói posztra. Az egykori egri szkinhedvezér 2018-ban állt a párt élére, amikor még 20 százalékon állt a Jobbik.Mostanra egy teljesen jelentéktelen párttá vált azzal, hogy a tavalyi EP-választáson csupán hat százalékot értek el a vezetésével.Azóta gyakorlatilag egyetlen önálló kezdeményezése nem volt.

Sneider a korai kilencvenes évek szkinhedmozgalmának egyik vezetője volt Roy néven. Sneider szerint "16 éves korában beidézték egy ügyben meghallgatásra, ekkor megjelenése (rövid haja, kockás inge és piros hózentrógere) alapján került kartotékjára a bőrfejű jelző".
Egy 1992-ben kelt vádirat szerint Sneider leütött egy bizonyos Farkas Bélát, majd amikor az földre került, kézzel, botokkal és kábeldarabokkal ütlegelni kezdte társaival együtt, végül össze is rugdosták.
A bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.20181024sneider-tamas.jpg

 Náci karlendítés

Sneider eddig utolsó botránya tavaly év elején tört ki. Akkor derült ki, hogy náci karlendítéssel pózolt esküvői fotózásán a Jobbik elnökének felesége. A három évvel ezelőtti felvételeken Sneider Tamás felesége, a Jobbiknak dolgozó jogász kétszer is a hitleri köszöntéssel pózolt a fotósoknak.Összeállításában a Hír TV megmutatta a vőlegény esküvői ültetési kártyáját is, amelyen Sneider keresztneve helyett szkinhed beceneve, a Roy volt olvasható.

Szabó és Sneider bukásával párhuzamosan jól mutatja a Jobbikban uralkodó állapotokat, hogy a pártban most arra büszkék, hogy a Dunaújvárosban induló, de egyébként Budapesten élő jelöltjüket a baloldal teljes mellszélességgel támogatja. Jól látszik, hogy a Jobbik mára egy teljesen identitását vesztett balliberális segédcsapattá vált. A frakcióvezető, Jakab Péter ráadásul szánalmas botrányaival az egyik legkomikusabb magyar politikussá vált.20190128sneider-tamas-osztott.jpg

 Minden karizmatikus politikus távozott a Jobbikból

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője szerint a Jobbik vesztét is az eredményezte, hogy feladták önállóságukat, és mára nyíltan együttműködnek a balliberális pártokkal és Gyurcsány Ferenccel. Ez vezetett a 2018-as pártszakadáshoz és ahhoz, hogy lényegében minden karizmatikus és országosan is ismert politikus elhagyta a pártot. A Mi Hazánk megalakulása újabb pofont jelentett a Jobbik számára, és mindenki számára egyértelművé tette, hogy"az egykori nemzeti párt mára egy bevándorláspárti balliberális formációvá vált, a Jobbik által egykor képviselt értékeket pedig már máshol kell keresni."

Forrás: origo.hu

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Így vitték Antallék csődbe Hazánkat!

Posted onpéntek 19 április 2019 - 22:52:53 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


igy vittek csodkozelbe antallek hazankatAntallék vállalták a “veszteségesen működő” állami vállalatok felszámolását, egyebek mellett bányák bezárását!

„Nincs ok bizalmatlanságra Magyarországgal szemben” – a Népszabadság akkori tudósítása szerint így nyugtatta a Budapesten tanácskozó nyugati pénzügyi szakembereket Antall József, az MDF elnöke egy 1990. április 28-i konferencián.

A G7, a hét legfejlettebb ország számára ajánlásokat készülő szakértői bizottság budapesti ülésén Antall József azt mondta: a leendő koalíció és ellenzéke egyetért abban, hogy az országnak pénzügyi stabilitásra van szüksége.

Antall úgy fogalmazott: a leendő kormánykoalíció „eltökélte, hogy fenntartja az ország fizetőképességét, betartja a nemzetközi megállapodásokat, az adósságtörlesztési kötelezettségeket”.


antal jozsef csurka istvan
Antal József az MDF elnöke és Csurka István az MDF alelnöke.

A körülményeket ismerve nem csoda, hogy vezető hír lett Antallnak – aki szűk egy hónappal később lett az ország miniszterelnöke – ebből a rendes körülmények között evidenciának számító vállalásából.
A HVG-nek épp a tanácskozás napján megjelenő száma adott hírt arról: „a Világbank és Magyarország pénzügyi szakemberei 200 millió dolláros hitel folyósításáról állapodtak meg…
E kölcsön a fizetési mérleg hiányából fakadó importnehézségek enyhítésére használható majd fel”.

Importnehézségeknek, pontosabban az import kifizetésével kapcsolatos nehézségeknek akkoriban az ország nem volt híján.

Az 1990-es évet szinte a folyamatos hitelfelvételek jellemezték: néhány nappal Antall szavait követően, május elején az MNB 200 millió márka értékben bocsátott ki kötvényt az NSZK-ban (az 1985-ben kezdett németországi kötvénykibocsátások sorában ez volt a tizenegyedik).

A májusi egyébként már az MNB harmadik 1990-es külföldi kötvénykibocsátása volt: márciusban piacra került 300 millió márkányi kötvény, míg februárban 1 milliárd schilling értékben adtak ki hétéves lejáratú MNB-kötvényt Bécsben.

Ezen túlmenően áprilisban felvett az ország 400 millió dollárnyi kölcsönt a Közös Piactól, majd a Nemzetközi Fizetések Bankja nyújtott 300 millió dolláros, áthidaló kölcsönt hazánknak, miután a március 30-án bejelentett bolgár fizetésképtelenség és a szovjet külkereskedelmi vállalatok elmaradt kifizetései miatt több tucat nyugati bank fordult el a rendszerváltó térségtől, és nem újította meg Budapesten lejáró, 300 millió dollárnyi betétjét.

Emellett a Nemzetközi Valutaalap, amelynek 1982 óta volt tagja Magyarország, és amelynek már addig is 233 millió dollárral tartoztunk, 1990 tavaszán 206 millió dollárról szóló hitelmegállapodást írt alá hazánkkal.

Az állami költségvetés helyzete ebben az időszakban már-már válságos volt. A költségvetési deficit 1989-ben éves szinten is csak 7 milliárd forint volt, ezzel szemben 1990-ben már április végén elérte a 18 milliárd forintot (igaz, az egy évvel korábbi mínusz egymilliárd dolláros mérleghiány többletbe csapott át a rendszerváltás évében, főként a működőtőke-beáramlás miatt).

Ezek után aligha meglepő, hogy Antall néhány nappal később, május 3-án, az új parlament alakulásának a napján még keményebben fogalmazott!

Antall ekkor már pénzügyi fenyegetettségről beszélt, és arról, hogy annak elkerülése érdekében folytatják a tárgyalásokat a nemzetközi pénzvilág képviselőivel.

A május végén megalakult kormány programja szerint az Antall-kabinet több eszközzel is igyekezett gátat vetni a totális eladósodásnak, ahogyan fogalmaztak: „a kormány eléri a felduzzadt tartozásállomány apadását”.

A rövidebb változatban már május 4-én megjelent programban egyebek mellett vállalták a “veszteségesen működő” állami vállalatok felszámolását, egyebek mellett bányák bezárását!

Antall úgy fogalmazott: „mindezt csak egy olyan gazdasági növekedés teszi lehetővé, amelyik egy kétéves gazdasági átalakulás után évi 3-5 százalékos mértéket ér el. Gazdasági növekedés nélkül belesüllyedünk az adósságtengerbe, nem lennénk képesek Nyugat-Európa fejlett társadalmaihoz egyenrangú partnerként kapcsolódni”.

antall kormany

Antal kormány!

A kormány azt is vállalta, hogy „már az első évben megállítja az elszabadult inflációs folyamatokat, majd a hároméves időszak végére az infláció egyszámjegyűvé zsugorodik”.

A vállalásokat az MDF vezette kormány csak minimális szinten tudta teljesíteni.

A Külgazdaság júliusi számában a magát Híd-csoportnak nevező, közgazdászokból és jogászokból álló társulás (amelynek tagja volt mások mellett Csaba László, Kádár Béla, Matolcsy György, Kupa Mihály és Oblath Gábor) azt írta: „az ország törlesztési és kamatfizetési kötelezettsége 1990-ben 3,3 milliárd dollár lesz”.

A Híd-csoport azzal számolt, hogy a „tőkeszolgálat” fedezetét újabb hitelek jelentik, így az Európai Közösség 400 millió dolláros, a Világbank 300 millió dolláros, valamint egyéb forrásokból 100 millió dolláros kölcsönt prognosztizáltak. „Kormányzati intézkedés híján az infláció 25-30 százalék körül alakul, illetőleg az inflációs várakozás állandósulhat. Az éves költségvetés 40-50 milliárd körüli hiánnyal zárulhat, és ez az IMF és a belső gazdasági folyamatok szempontjából elfogadhatatlan volna” – írták.

Utólag kiderült, hogy még ezek a becslések is optimisták voltak.

Az infláció végül már szeptember végére elérte a 26 százalékot, év végére28,9 százalékra szökött fel.

Az államadósság 21 milliárd dollárra szökött fel – akkori, 70 forint körüli dollárárfolyammal számolva ez 1470 milliárd forintnak felelt meg, mai árfolyamon nagyjából 3400 milliárd forint lenne –, az év során 2,785 milliárd dollárnyi kölcsönt vettünk fel.

Az évi adósságszolgálat a júliusban vár 3,3 milliárd helyett 3,9 milliárd dollár lett, szintén részben az amerikai valuta gyengülése miatt is.

Így, bár Antalléknak sikerült a fizetőképességet megőrizni anélkül, hogy a külföldi tőkét nagymértékben elbizonytalanító lengyel megoldást választva az adósság elengedését kérték volna a hitelezőktől (erre egyébként nem is igen lett volna lehetőség, Varsótól eltérően a magyar költségvetés ugyanis nem kormányhitelekkel, hanem banki kölcsönökkel és kötvénykibocsátással adósodott el).

A gazdaságot az MDF vezette kormányoknak nem sikerült mozgásba hozniuk érdemben 1994-ig sem.

Az infláció tartósan kétszámjegyű, jellemzően húsz százalékos vagy afölötti volt – amihez ráadásul magas munkanélküliség is társult –, az államadósságot pedig nemhogy csökkenteni nem sikerült, hanem az tovább nőtt olyan ütemben (később a Horn-kormány alatt is), ami aztán nagyban hozzájárult a Bokros-csomag bevezetéséhez, írta Haász János.

 

forrás: Magyartudat

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Fradi-tábor vezére megunta a megemlékező szurkolók mocskolását politikusainktól, keményen visszaszólt

Posted onszombat 30 május 2020 - 17:19:13 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Hamberger ÁdámTegnap több ezer szurkoló fogott össze, hogy megemlékezzenek a brutálisan lemészárolt két fiatal szurkolóról.
Ma reggel, talán a mai politika egyik leggusztustalanabb megnyilvánulása látott napvilágot.

Budapest első embere tollából született egy mocskolódás, Karácsony Gergelyéből. Azóta sorban szólalnak meg a liberális oldal politikusai, undorító, gyomorforgató bejegyzéseikben a megemlékező szurkolókat mocskolják.

Ezt, a Ferencváros szurkolóinak a vezére nem hagyhatta szó nélkül, s mint írja, Ő nem politizál nyilvánosan, de kénytelen megszólalni.

Hamberger Ádám, a Fradi-tábor vezérének bejegyzését, változtatások nélkül közöljük:


Szinte sosem politizálok nyilvánosan itt a facen, és ezt sem gondolom politikai, főleg nem pártpolitikai, annál inkább emberi kérdésnek.

A tegnapi napon több ezer magyar szurkoló emlékezett a Deák téren brutálisan megölt két fiatal szurkolótársra. 
Ősi riválisok álltak egymás mellett békében,tisztességben. 
Az egyik fiatal erős újpesti kötődésű volt, mégis ott voltam Én is legalább 500 fradista társammal együtt. Ott voltak az ország minden pontjáról rengetegen. Fehérvár, Kispest, Diósgyőr, Nyíregyháza, Debrecen, Zalaegerszeg, Vasas és még nagyon sok tábor. Máskor egymással szemben, egymást szidalmazva, egymás ellen harcolva, most mégis egymás mellett, együtt!
Az egész rendezvény békés, méltóságteljes és gyors lefolyású volt. Gyertyagyújtás, virágok, néma főhajtás, néhány rigmus, Himnusz és ment mindenki haza avagy a dolgára.
szurkolók
Ennek ellenére ma reggel azt látom, hogy a sajtó egy része, több politikus, köztük Budapest főpolgármestere “náci” felvonulásról, megfélemlítésről, a város feldúlásáról, szélsőjobboldali szurkolókról számol be.

Borzasztóan sértőnek és felháborítónak tartom ezt a fajta kommunikációt!!!

Akármennyire szeretnék ezt egyesek, a tegnapi szurkolói megemlékezés nem egy “cigány kontra magyar” esemény volt!! 
Ez most nem etnikai kérdés!!
Azt gondolom mindenkinek egyformán el kell határolódnia és teljes mértékben elítélnie az ilyen jellegű bűncselekményeket!! 
Nincs helye sem cigányozásnak, sem nácizásnak. 
Nekem is van több cigány ismerősöm, barátom. Ugyanúgy elítélik a történteket.

Aki egy kicsit is jártas a budapesti éjszakában tudja, hogy ez egy valós probléma, egy régóta ismert “viselkedési forma”, ami már régóta “lóg a levegőben”, most pedig meg is történt a tragédia! 
Politikai haszonszerzés, uszítás helyett megemlékezni kellene, ahogy tették ezt az oly sokszor “lenácizott” szurkolók, aztán pedig sürgősen megoldást keresni annak akinek módja van rá.

Érdekes módon nem láttam ennyi cikket, postot rólunk mostanában. 
Hol voltak ezek a politikusok, újságírók akkor mikor a teljes hazai szurkolói társadalom összefogott, megalakult a Szurkolók Magyarországért mozgalom és az elmúlt hónapokban, TÖBB MINT 50 MILLIÓ FORINT ÉRTÉKBEN ADOMÁNYOZTAK, SEGÍTETTEK, TÁMOGATTÁK AZ EGÉSZSÉGÜGYET a “náci, szélsőjobboldali” SZURKOLÓK??!!
Sehol.

Szégyellje magát egytől egyig minden érintett újságíró, politikus és mindenki akinek köze van a fröcsögéshez.

Nyugodjanak békében a srácok!

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

7 MILLIÁRD EMBERBŐL 6 MILLIÁRDOT AKARNAK ELPUSZTÍTANI VÉDŐOLTÁSOKKAL

Posted oncsütörtök 09 április 2020 - 08:27:23 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Nem is ragozzuk tovább, itt található egy videó, ami bemutatja, hogy mire készülnek a hatalmas cégek vezetői, a tudósok, a gyógyszergyártó cégek.

A világon ma 7 milliárd ember él, de ezt 1 milliárd fő alá szeretnék csökkenteni a tudósok. Bill Gates azt mondja, hogy ő nem adna 3 hónapot a haldoklónak az életéből, mert helyettük rengeteg munkahelyet lehetne megmenteni.


Megdöbbentő a videó. A videó bemutatja, hogy mire készülnek a hatalmas cégek vezetői, a tudósok, a gyógyszergyártó cégek.

Bill Gates a munkákban tevékenyen részt vesz és a videóban beszél is arról, hogy a védőoltásokkal csökkenteni lehet az emberiséget.Forrás: http://diéta.net

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

GYANÚS TÉNYEK A KORONAVÍRUS KÖRÜL

Posted oncsütörtök 09 április 2020 - 07:31:14 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Covid KoronavírusA koronavírust Bill Gates szabadította az emberiségre – állítják egyes interneten terjedő hírek. Összeesküvés-elmélettel állunk szemben, vagy van igazság az állításban? Mi köze a világ leggazdagabb alapítványának a koronavírushoz? Ennek jártunk utána.

Vegyük sorra a tényeket. 2019. október 18-án egy, a Bill Gates alapítványa által támogatott kutatócsoport Event 201 néven pandémiagyakorlatot tartott New Yorkban, amelyen egy világjárvány kitörését szimulálták. A világjárvány a szimuláció szerint egy dél-amerikai sertéstelepről indult, tehát először állatról emberre terjedt, majd emberről emberre is, és hamarosan szétszóródott az egész világon.


A szimulációt alig három hónappal a kínai koronavírus-járvány kitörése előtt mutatták be a résztvevőknek, akik a YouTube-on is megtalálható videó szerint globális üzleti szereplők voltak, illetve az egészségpolitika, a civil társadalom és a tudomány neves képviselői: Tom Inglesby, a Johns Hopkins Egyetem egészségbiztonsági központjának igazgatója, Adrian Thomas, a Johnson & Johnson elnökhelyettese, Martin Knuchel, a Lufthansa Group Airlines kríziskezelésért, sürgősségi ügymenetért és folytonosságért felelős főigazgatója, dr. Christopher Elias, a globális fejlődés program elnöke a Bill & Melinda Gates alapítvány részéről, és prof. George F. Gao, a Kínai Betegségmegelőzési Központ vezérigazgatója, a Kínai Tudományos Akadémia Mikrobiológiai Intézetének professzora, a Kínai Biotechnológiai Egyesület és az Ázsiai Biotechnológiai Szövetség elnöke.

Covid coronavirus

Számítottak vajon egy esetleges járvány kitörésére, vagy csak arra gondoltak, hogy jobb félni, mint megijedni? Nem tudni. Az Event 201 videójából az derül ki, hogy a 65 millió halottról szóló forgatókönyvet azért jelenítettek meg, hogy bemutassák, mi történne, ha nem lenne globális összefogás, és nem tennének a kormányok semmit a járvány megfékezésére. Akkor lenne 65 millió halott, e nélkül a nagyon erősen javasolt globális együttműködés nélkül, mivel ráadásul ma még nincs a vírus ellen védőoltás. Ebben a megfogalmazásban is elég rémisztő.

De ez még nem minden. A Bill Gates Alapítvány egy olyan intézményt is támogat, amely koronavírussal kapcsolatos kutatásokat folytat. Ez a Pirbright Institute. Az intézetet a brit kormány is pénzeli. Ez az intézet 2015-ben szabadalmaztatta a vakcinagyártáshoz szükséges koronavírust. Az Európai Szabadalmi Hivatal 2018. november 20-án a kérelmet jóváhagyta és EP 3172319A1, valamint EP 3172319B1 nyilvántartási számokon a szabadalmat bejegyezte.

Az EP 3172319B1 szabadalmi bejegyzés iránti kérelem összesen 14 pontból áll, amely egyebek közt az alábbiakat tartalmazza:

1. Élő, legyengített koronavírus, ez magában foglal egy poliprotein által kódolt replikáz-génvariációt, amely egy mutációt tartalmaz.

2–9. A vírus különböző replikáz-génvariációi.

10. A koronavírus előállításának folyamata.

11. Oltóanyag, gyógyszeriparilag veszélytelen hordozóval.

12. Oltóanyag a betegség megelőzése céljából olyan személynél, akinél fertőző bronchitis áll fenn, és akinek ezért tojásba oltott vakcina ajánlott.

13–14. Az oltóanyag további variációi.

A Pirbright Institute tehát már a koronavírus elleni vakcinát is szabadalmaztatta. Ám a hírek szerint nincs oltóanyag, és még hónapok-évek is eltelhetnek a koronavírus elleni vakcina előállításáig. Csak találgatni lehet: a fenti szabadalmi oltalom alatt álló vakcina vagy nem alkalmas a kínai járvány megfékezésére, mert például a vírus azóta tovább mutálódott, vagy a hosszadalmas, a gyógyszergyártáshoz szükséges engedélyeztetési eljárás lassítja a folyamatot. Egy találmány ugyanis még nem gyógyszer, ahhoz, hogy azzá váljon, előbb végig kell mennie a készítménynek egy sor klinikai és egyéb teszten.

De van egy másik lehetőség is: a vakcina soron kívüli, gyorsított engedélyezése. Ilyen gyorsított eljárásra épp tavaly novemberben, a tomboló kongói ebolajárvány miatt került sor. 

forrás: Hernádi Zsuzsa Demokrata

 

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Mi Hazánk Mozgalmat (pártot) meghatározó emberek hagyták ott - "Sutyerák, sudri bunkók bandája lett a Mi Hazánk"

Posted onvasárnap 16 június 2019 - 19:53:15 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


mi hazank mozgalomA hétvégén egyszerre három, meghatározónak számító politikus, illetve területi vezető lépett ki a Mi Hazánk Mozgalomból
(megjegyzés: Toroczkai és Novák által fémjelzett gagyipártból)

A párt országos alelnöke és egyik alapítója, volt országgyűlési képviselő és Devecser polgármestere, Ferenczi Gábor a Facebookon jelentette be a kilépését.
A politikus, aki a párt EP-listáján a hatodik helyen szerepelt, az Alapító Nyilatkozatra hivatkozott, mint írta: a párt súlyosan letért az abban vállalt útról.

„A pártvezetés elmúlt hónapokbeli hibás döntési mechanizmusán nyilván lehetne még javítani, ha stratégiai kérdésekben, melyek a párt irányvonalát, kommunikációját, megítélését nagyban befolyásolják, teljes elnökségi döntés születne a jövőben.
A mozgalom azonban, amelyet 14-ed magammal alapítottunk – együtt, veletek – olyan súlyosan letért az Alapító Nyilatkozatban vállalt útról, hogy azt már hitelesen javítani esélytelennek tartom” – fogalmazott.


Ferenczi Gábor szerint a napokban a tagságon belüli, számára vállalhatatlan személyi gyengeségek és gyarlóságok” végképp megerősítették, hogy nem szeretne olyan közösséghez tartozni, ahol a bajtársiasság alapelve nem mindenkire vonatkozik.
„Ahol van olyan tag, aki mások – akik elvileg a bajtársai – hazugságokkal való lejáratásával igyekszik magát előtérbe helyezni, akinél az ambíció megelőzi a tehetséget, és ez a fajta hibás gondolatmenet mindenféle közösségi szankció nélkül még támogatókra is talál.
A helyzetet mind a párt, mind a magam szempontjából menthetetlennek tartom.”

Orbán Imre, aki a párt pápai szervezetének elnöke és képviselője a Veszprém Megyei Önkormányzatban, szintén a legnagyobb közösségi portálon jelentette be távozását. „Úgy érzem magam mint az a labdarúgó, aki a magasabb osztályból leigazol egy alacsonyabb osztályba, mert szép célok lettek megfogalmazva, de a csapat alkalmatlan a magasabb osztályba való jutásra. 2008 óta politizáltam a nemzeti oldalon, az első vonalban harcoltam mindig” – írta.

„A pápai szervezetet és engem ne »oktassanak« olyan emberek, akik egy éve még azt sem tudták, hogy isszák vagy eszik a politikát. Sutyerák, sudri bunkók a saját telhetetlenségüket és tehetségtelenségüket ne azokon a volt a jobbikosokon verjék le, akik alapítói voltak a megyei Mi Hazánk Mozgalomnak.
Nem volt jó érzés viszontlátni a Mi Hazánk Mozgalomban azokat a senkiket, akiket a Jobbikból azért szórtunk ki, mert az állandó szarrágásukkal, parttalan okoskodásukkal csak hátráltatták a munkánkat.
Mikor én idejöttem, nekem nem ezt ígértétek” – fogalmazott.

Hozzátette: „Egy új nemzeti alapokon álló pártot építhettünk volna, de rátértünk a néhai Jobbik, sehova nem vezető útjára.
Budaházy Györgynek teljesen igaza volt, mikor korainak gondolta a párt alapítást.
Ma már én is így látom.”

Az Alfahír szerint Bartha Barna, a párt ceglédi vezetője is kilépet.
„Nagyon sok a Mi Hazánk Mozgalom vezetői között az olyan személy, akik miatt nem lehet más a párt, mint a Jobbik, amelyből kiszakadt. (…)
A mozgalom tagjai annyira eltérő utat járnak, mint azt az Alapító Nyilatkozatban vállaltuk, hogy ez számomra elfogadhatatlan, munkámat a mozgalomban fölöslegesnek érzem” – idézte szavait az Alfahír.


forrás: Magyarhang nyomán

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Beazonosítható szervezetek állnak a migránskaravánok mögött

Posted onpéntek 19 április 2019 - 22:35:53 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


gorog migranskaravanKomoly szervezőmunka zajlik a Görögországban rekedt migránsok Nyugat-Európa felé történő továbbutaztatása érdekében, és a görög hatóságokon fog múlni a kezdeményezés sikeressége –  mutat rá most megjelent tanulmányában a Migrációkutató Intézet, melynek korábbi elemzése is pontosnak bizonyult.

Előzőleg ugyanis azt írták, hogy több ezren kívánnak eljutni a szervezők által megjelölt – később megváltoztatott – gyülekezési pontra, ahonnan az eredeti tervekkel ellentétben nem Albánia felé, hanem Észak-Macedónia irányában kívánták elindítani a karavánt.
Kiemelik: még az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) is úgy döntött, hogy hivatalos üzenetben kell megszólítania az összegyűlt tömegeket.


Annak ellenére, hogy a görög hatóságok egyelőre sikerrel fojtották el a kezdeményezést, továbbra is fennállnak azok a strukturális tényezők – mint például a görög menekültügyi rendszer túlterheltsége, a folyamatos magas érkezésszám Törökországból -, amelyek miatt a jövőben is fel kell készülni szervezett migránskaravánok útnak indításával. A Migrációkutató Intézet tanulmánya szerint a tömegigény minden hasonló akcióhoz adott lesz a továbbiakban is. Rámutatnak arra is, hogy erősödő törökországi aktivitásra utal az, hogy az elmúlt napokban kétezer ember próbált meg illegálisan átjutni Görögországba.

SÚLYOS GÖRÖGORSZÁGI ESEMÉNYEK

A Migrációkutató Intézet (MI) korábbi anyagában szereplő valamennyi hivatkozás elérhető ma is, bár – vélhetőleg a görög hatóságok nyomozómunkája miatt – a görögországi kezdeményezés hivatalos Facebook-oldaláról időközben eltávolították a február után született bejegyzéseket. A MI most megjelent tanulmányában külön kiemeléssel ismét közzétették azokat az arab nyelvű forrásokat, amelyek a kezdeményezések mögötti szervezetekre és/vagy személyekre történő utalást tartalmaznak, hiszen több magyarországi sajtótermék – helytelenül, és bizonyosan az arab nyelvű megfelelők ellenőrzése nélkül – megkérdőjelezte ezek létezését.Gyorselemzésük végén pedig olyan külföldi cikkeket sorolnak fel, amelyek kiemelten foglalkoztak a görögországi eseményekkel, így például említik a BBC, a Die Welt, a New York Times vagy aReuters beszámolóját, amelyek egyhangúan súlyosnak minősítették azokat

FELHÍVÁSOK A FACEBOOKON

A görögországi kezdeményezés hivatalos Facebook-oldalán 2019. március 11-én közzétett (és azóta eltávolított) poszt második sorában jelenik meg Omar Al-Hajj neve, aki saját magára szervezőként hivatkozik, de felbukkan a Szíriai Egyesületek Fóruma és a Minbar al-Jamʻiyyat al-suriyya nevű törökországkezdeményezés is.

Forrás: Migrációkutató Intézet

A törökországi kezdeményezés ernyőszervezeteként azonosított Szíriai Egyesületek Fóruma mintegy 50 szíriai egyesületet és NGO-t tömörít. A gyorselemzésben hivatkozott arab nyelvű cikkma is elérhető, és kiderül belőle, hogy a szervezők nevében sajtótájékoztatót tartottak 2019. március 6-án (a szervezők maguk végül nem jelentek meg az őket ért halálos fenyegetések miatt). A MI rámutatott A Remény Önkéntes Csoportja (Fariq al-amal al-tatawwuʻi – törökországi kezdeményezés) tevékenységére is.

                                                                                                         Forrás: Migrációkutató Intézet

A gyorselemzésben hivatkozott másik arab nyelvű sajtóforrás a törökországi indulás törléséről szóló pletykákat igyekezett cáfolni, illetve általános tájékoztatásként szolgált a csatlakozók számára. A cikkben megemlítenek egy Badawi nevű személyt is, akit a Karavánhoz kapcsolódó kampány koordinátoraként említ a szöveg. A Migrációkutató Intézet teljes tanulmányát ide kattintva ismerheti meg.

Forrás: PestiSrácok.hu; Fotó: MTI/AP/Jánisz Papanikosz.

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE
Oldal:       >>  
Adatbázis lekérdezés: 85. Memória használat: 1,558kb