BENDEGÚZ HÍREK

A független, hiteles magyar hírforrás!

logo


Isten hozott

Szabadkőműves szimbólumok a "nemzeti"-nek hazudott pártoknál
a Jobbik, a Magyar Főnix Mozgalom, a HVIM, a Szentkorona Rádió, a Betyársereg jelképeiben -kik fakadnak egy tőről

Posted onvasárnap 03 július 2011 - 07:02:58 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Tudjátok nem elég ám csak kiabálni, hogy mekkora magyarok vagytok, meg kell azt is nézni, hogy kiknek a zászlaja alatt kiabáljátok !
 

hatvannégy vármegye HVIM


A napokban egy igen érdekes vitára lettem figyelmes egy a Toroczkai, és Budaházy nevével fémjelzett és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által üzemeltetett

Szentkoronarádió.com oldalon az "Újra miénk lett az utca" címmel megjelent írás kommentjeiben.


Valaki beírta a kommentek közé, hogy bizony a HVIM Szabadkőműves jelképek alá toborozza a tagságot, és az embereket, és ugyanezen Szabadkőműves jelképek alatt tartja a szónoklatait is!


illuminatusok
Forrás: Illuminátus szimbolika a populáris kultúrában



Nézzük csak meg a képen látható sarkokban a különböző kereszteket.

Vajon mi a hasonlóság a HVIM által használtakkal ?

Bingó!

Különböző méretűek a kereszt szárai.
Ráadásul ezek is körben vannak fogva, igaz egy szöveg által.

Véletlen lenne?



Akinek ez még nem tűnt volna fel valóban így van!


ipm2.jpg 
2-es számú kép
Még a kereszt ábrázolása sem lehet véletlen
forrás:https://www.galilei.hu/sajto/ipmszabadkom.htm

Ebből aztán keveredett némi vita és különböző eszmefuttatások láttak napvilágot.

Rengetegen hozzászóltak a vitához.

Olyannyira, hogy a Szentkorona Rádió üzemeltetőjének a HVIM-nek a vita kényelmetlenné vált, ezért törölte az összes hozzászólást, így ma már nem látható sem a vita, sem a levont, vagy levonható következtetések! 

Vajon miért? 

hvim.pngA vita azon tört ki, hogy a HVIM az "OMEGA" jelét használja, amely mintegy harapófogóként öleli körbe a magyar országalmát.

Ráadásul az is furcsa, hogy az Omega és az országalma  ábrázolása akár a mindent látó szem ábrázolása is lehet, mert az országalma keresztje aránytalanul kicsire, igen csenevészre sikeredett.

Mint mindenki előtt ismeretes az "OMEGA", mint jelkép a Szabadkőművesek egyetemes jelképei közé tartozik, ők ha egy ilyet látnak azonnal tudják, hogy egy közéjük tartozó szervezetről van szó.

A szimbólumok egyébként egyértelmű utálásokat tartalmaznak, bizonyára nem véletlen a vörös kereszt, ahogyan a fekete alap sem.

Ez így azt jelenti, hogy a "kereszténység vége"!
Jehová
éknál ez alapból elvárás!

 Azóta kiderült, hogy valószínűleg a HVIM jelképében szereplő kereszt ábrázolásának típusa, mikéntje is a Szabadkőművességre utal, de így együtt az OMEGA és a KERESZT ilyetén ábrázolásával együttesen viszont egyértelműen.

Hasonlóan ahhoz mint amikor valaki a sátán egyetemes jelét mutogatja beszéde tartása közben.

satan_666.jpg

Sarkozi.jpg
berlusconi.jpgSzámukra, a Szabadkőművesek számára ez azt jelenti, hogy álta
luk küldött testvérről, vagy létrehozott szervezetről van szó, amit ők kontrollálnak.

Szembesítették ezzel a HVIM-et és az általa üzemeltetett Szentkorona Rádiót.
A HVIM-esek próbálták a honlapon megmagyarázni a bizonyítványt, mindenkit lehülyézve, 
clinton.jpg

hogy elektromos ellenállás jele (ez azonban nem igaz, ennek jele az "R"), majd persze arra váltották miután leírták nekik, hogy nem a jele, hanem a mértékegysége.

Aztán azzal védekeztek, hogy erről Toroczkai nyilván nem tudott, amikor a HVIM-et alapította. 

Ami azért elképzelhetetlen, mert az egyik őse Tutsek imgres-3.jpegvérbíró volt
az 56-os perekben, azaz "értelmiségi" család
vona gaborsarja, így elképzelhetetlen, hogy ne tudta volna, hogy mit jelképez az általa és szervezete által választott jelkép. 

Többen leírták, hogy ez azért is elképzelhetetlen mert, ha valaki létrehoz egy a magyarságtudatra épülő egyesületet, társadalmi szervezetett, nyílván olyan jelképet választ magának, amely kifejezi a szándékait, vagy szervezete szándékait, ill. irányultságát.

Ezzel védekezni egyébként is amatőr dolog, mert mindenhol az interneten fellelhetőek a szabadkőműves szimbólumok és azok magyarázatai is.ratzinger

A politikában valamennyire is benne levők, vagy csak alapszinten érdeklődők is pontosan tudják, és ismerik ezen szimbólumok jelentését!

Nem furcsa, hogy pont egy olyan, a magyarságát olyannyira hangoztató szervezet, mint a HVIM, vagy annak vezetése ezt ne tudná, vagy nem ismerné annak a szervezetnek (háttérhatalomnak) alapvető jelképeit, amely ellen saját állítása szerint harcol?

Nyilvánvalóvá vált mindenki számára az, hogy HVIM választása nem véletlenül eshetett erre, vagy ezekre a szimbólumokra.

Aztán nekem is megakadt a szemem, még egy a Szentkorona Rádiót reklámozó pólófeliraton is, amely nyomattal több típusú, színű pólót is árulnak, reklámoznak.

szent_korona.radio.jpg

Bizonyára mindenki ismeri, vagy feltűnt a számára a háromszögben levő Magyar Szent Korona ábrázolása ezeken a képeken

szentkoronaradio.jpeg

szent.korona_radio.jpeg Mint bizonyára mindenki előtt ismert, hogy a háromszög, a csonka háromszög, ha jelképként vagy logóként használják, mint jelkép, a Szabadkőművesség piramis jelképe, mivel már másodszor találkoztam a Szabadkőművesekre utaló jelképpel, észre kellett vegyem a harmadikat is, ami egyébként mindenki szemét kiszúrja.  
Nekem pl. eszembe sem jutna háromszögelni a Szent Koronát.

A Magyar Szent Korona nem háromszög, hanem félkör alakú!

Mint az előzőekben is említettem a "HÁROMSZÖG" mint piramist jelképező szimbólum a Szabadkőművesség jelképrendszeréhez tartozik.

Szkrlogo.jpg
Vajon a villám jelei mire utalhatnak így együtt a "részeg" le -csonkaháromszögelt koronával.
Csak nem Lady Gaga logójára utal? 

Forrás: Illuminátus szimbolika a populáris kultúrában

 Aztán meg a legújabb történet is... a Szentkorona Rádi "főhadiszállás" című műsora és oldala, amelyből egy részlet:

"Bemutatkozás:
Azonban, mivel ez a műsor nem csupán civil kezdeményezés, hanem szervezetünk egyik megnyilvánulása, a helyzet megkövetel egy rövid bemutatkozást.

A szervezet az Új Hajnal Rend nevet viseli."

Vajon mi is az "Új Hajnal Rend", amit alakítottak?Főhadiszállás műsor

Lehetséges, hogy már megint nem tudnak elvonatkoztatni az
"Új Világ Rend"-től ami szintén a szabadkőművesek célja és jelszava. 

Ennyire szeretitek ti ezeket a "Rend"-eket?
Persze főhelyen megtartották a háromszöget is, csak most spirálban ábrázolva.... :), természetesen feketében, hogy kétség se férjen hozzá, mit képviseltek.
(Persze az is lehetséges, hogy nem háromszög, hanem kígyó szimbólum?)
Mellesleg azt is írják, hogy új lovagrendet kívánnak alakítani ezzel (mert egyházi rendet biztosan nem), talán a "Rózsakeresztest" ?
Az már létezik:
https://www.amorc.hu/

Mellesleg a "rózsakeresztesek"-ből alakult ki a szabadkőművesség ill. alternatív módom ma is így hívhatjuk őket...és hívják is.
"A rózsakeresztesek – pontosabban a szabadkőművesek – beépültek II. Rudolf prágai udvarába is." (Wikipédia)

Van a HVIM háza táján több érdekes dolog is, ami szintén megjelent az oldalon pl.:

Mindenki előtt ismert, hogy Toroczkai nem Toroczkai, hanem Tóth, csak időközben megváltoztatta a nevét, mert nagy valószínűséggel nem felelt meg a céljainak. (Nem beszélve arról, hogy egyik őse vérbíró volt Tutsek néven az 56-os forradalom után.) forrás: wikipédia

A mai Jobboldalnak hívott oldalon több olyan "személyiség" is van aki úgy váltogatja a neveit, mint az alsógatyáját, vajon véletlen lenne?

Néhány név:

Tutsek Gusztáv, a vérbíró
Ebben aztán nem volt hiba. Melyek voltak a leglátványosabb esetek, amikor a politika, hogy Biszkut idézzem, „nem avatkozott be a büntetőeljárásokba”?
– Miskolcon a forradalom kitörésekor felakasztottak egy embert, akit ÁVH-snak néztek. Ebben az ügyben húsz embert állítottak bíróság elé, Tutsek Gusztáv közülük tizennyolcat halálra ítélt. A Legfelsőbb Bíróság nem volt elégedett az ítélettel, ott még az első fokon életben hagyott kettőt is halálra ítélték. Egyszer egy ügyvéd a bíróság büféjében odalépett Tutsek bíróhoz, s azt mondta neki: „A védencemet halálra tetszett ítélni, de én nem mondhattam el a védőbeszédemet.” Tutsek elővette szobája kulcsát, odaadta az ügyvédnek, s azt felelte, menjen be a szobámba, s mondja ott el. forrás:https://www.magyarhirlap.hu

Vágó Béla, Weiss (Kecskemét, 1881. augusztus 9. – Szovjetunió, 1939.), 1905 után a szociáldemokrata baloldal egyik vezetője, és a Népszava munkatársa. 1906-tól az MSZDP több vidéki szervezetének titkára. 1914-től a Magánalkalmazottak Szakszervezetének munkatársa volt. Az I. világháború idején kapcsolódott be az antimilitartista mozgalomba, és később az egyik vezetője. A 1918 és 1919 között a Budapesti Munkástanács kommunista frakciójának vezetője. A Tanácsköztársaság idején az vasúti ill. hajózási népbiztos, majd a Vörös Hadsereg I. hadtestének parancsnoka. A tanácshatalom bukása után emigrált a Szovjetunióba. Később a Sarló és Kalapács című újság főszerkesztője lett."  forrás: Link

Zazrivecz Gáborból - Vona Gábor
(an: Petrinyecz Szerén)

Lénárdból - Lenhardt

Tóthból (Tutsek leszármazott) - Toroczkai

Zsiga Dánielből - Z. Kárpát Dániel

Érdekesség, hogy Morvai Krisztina anyja neve Fekete Klára (forrás: itt)

Másik érdekesség, hogy Sneider Tamás is az üldözött nép leszármazottja, sőt felmenője Vágó-Weis Béla, aki a Tanácsköztársaság idelyén Rákosi Mátyással és Kun Bélával volt egy brancsban.

Nicolae Stefan Patrubany-ból - Patrubány Miklós stb.

Ez utóbbihoz tartozik egy kis olvasnivaló is: link

ahol többek között erről olvashatunk: A ROMÁN KOMMUNISTA PÁRT BIZALMASA VOLT ráadásul megtudhattuk, hogy egy örmény kisebbséghez tartozó Román állampolgárról van szó.

Nekem pl. eszembe sem jutna, hogy megváltoztassam a nevemet.

Teljes joggal felmerülhet a kérdés, hogy vajon miért volt ill. van erre szüksége egyes embereknek?

 Talán azért, mert ilyen nevekkel, és a nevekhez tartozó háttérrel senki nem hitte volna el róluk, hogy a hazafiak közé tartoznak?

Nyilván nem azért változtattak nevet, hogy jól mutasson a munkahelyi jelentkezési lapjukon, vagy a cégekhez benyújtandó Europass Önéletrajzukon. 

Joggal merülhet fel mindenkiben a kérdés vajon véletlen lenne?

No de ennyi? 

Engem mindenesetre jól elgondolkodtatott a dolog, főleg azok után, hogy minden hozzászólást töröltek a Szentkorona Rádió üzemeltetői, a HVIM-esek.

Valamiért nem akarják, hogy kiderüljön.
 

Vajon miért?

A másik érdekesség amely szintén Budaházy György által alapított Betyársereg-gel
kapcsolatos:
Ez a formáció a Skull & Bons (Csontemberek) jelképét használja.

betyár seregOlde_Skull_Bones.gifskull-bones-pirates.jpg
Betyársereg jelképeSkull and Bons (Csontemberek) jelképei

Persze lehetne mondani azt, hogy kalóz jelképet használnak.
Az is lehet, hogy Budaházy Gyuri megmaradt "Gyurcika" gyereknek, aki biztos szerette a kalózregényeket, és meg is maradt azon a 8-14-éves szinten.
Azonban ez így sántít, mert ha jól megnézzük a 2-es számú fotón szereplő koponyákat akkor egyrészt rájöhetünk, hogy különböző süvegekkel, koronával stb. látják el jelképeiket a háttérhatalom képviselői, ami már egyértelmű utalás, valamely titkos társaságra. Ebben az esetben a Skull and Bons-ra.

Másrészt persze ez ismét egy érdekes kérdést vet fel pl., hogy egy magát ízig-vérig magyarnak valló egyesület, vagy szervezet, mint a betyársereg miért választana a magyarsághoz egyáltalán nem illő és nem is köthető jelképet?
Ettől sokkal nagyobb annak a valószínűsége, hogy ez sem véletlen.
Főleg ha figyelembe vesszük, hogy Budaházy másik szervezete, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és a HVIM által üzemeltetett Szentkorona Rádió is a háttérhatalom jelképeit használja, amelyre az előzőekben már kitértünk.

Az már csak hab a tortán, hogy bent ülnek a parlamentben a Jobbik színeiben.

Vagy ez sem véletlen?

Az Illuminátusoktól jött a mindent látó szem, mint jelkép.....erről a jelképről is sok minden található  az interneten.

illuminatus jelkepilluminatus.jpegillum.jpegeye-logo-26279302.jpg
   Egy jellemző Illuminatus jelképmindentlátó szem

Sorolhatnánk és beszúrhatnánk egy több tucat mai a titkos társaságokra utaló jelképet, amelyek azok amiknek látszanak.

A Jobbik logója:

Hátha így ismerősebb:a Mindent-látó Szemként

  jobbik_IT_k_nelk_100.png

    Jobbik logó kereszt nélkül. 

Bár ezoterikusok közül többen jelezték nekem, hogy a Jobbik Druida jelképeket használ, ami a szabadkőművességre utal, leszögezem, hogy én ezt nem tudom eldönteni, mert nem vagyok ennek a témának ismerője. Erről egy kis olvasnivaló:(http://www.facebook.com/note.php?created&¬e_id=244582578900980)
hidat_epit.jpeg
hidat_epitunk.png
Egy másik érdekesség, hogy Vona Gábor a nagy hídépítőmeterek (szabadkőművesség) nyomdokain járva most éppen hidat épít!

Idézet: "További érdekesség, hogy Már a Jobbik születésénél elég kemény vérzsidók bábáskodtak,  ezt most nem részletezzük. Aztán az előző pártvezetése is zsidó volt, Kovács Dáviddal és társaival az élen.

Majd jött Vona, az ifjú titán, aki fölfuttatta a pártot. 

De úgy látszik nincs elég szerencse Vona működésében, mert egyszerre túl sokat markolt és keveset fogott.
Megcsinálta a Magyar Gárdát, hogy a magyarokat be lehessen csalogatni.
Aztán a gárdából kiváltak azok, akik észhez tértek és megcsinálták a zsidómentes gárdájukat. Most már Vona a csendőrséget is megcsinálta és már csak a választásokat kéne neki megnyerni hozzá és akkor minden sínen lenne. Csakhogy mindig újabb és újabb botrányok törnek felszínre. Most meg az a szóbeszéd járja pesti jólértesült körökben, hogy a pártvezér szefárdzsidó (forrás: link). Ezért mondtuk azt, hogy igen szerencsés, hogy Csurka zsidó lapírókkal vette körül magát, mert ők hiteles forrásból megtudnak azonnal válaszolni mindenre.
Bencsik
Kép: Bencsik, gárdisták
Ez az egész történet arról jutott eszünkbe, hogy tegnap a tévében azt mondták, hogy a Fidesz hagyta a Jobbikot felnőni. Nem támadta sokáig, hagyta hogy olyan dolgokat mondjanak ki, amit a Fidesznek a Likud-párti testvériség nem tűrne meg.
Most meg már a Jobbik kezd a Fidesz nyakára nőni.
De ezt az egész dolgot nem kell komolyan venni, mert ezek nem magyar ügyek, ezek a zsidók közötti amolyan belharcok.

 
Bencsik András a gárdalapítók között volt, lapja a Fidesz egyik szócsöve" (forrás: itt)

 



Vona GáborDe itt a kegyelemdöfés, egyenesen az Országos Széchenyi Könyvtár adatbázisából! 
https://www.epa.hu...12irod.pdf

"...A beszélgetés önéletrajzi visszapillantásából kiderül: Vona - kifordított utalónév a szefárd-zsidó család valamelyik ősének nevére (Navon), amit saját családi neve (Mananya) helyett tizennégy évesen (!) összeállított versgyűjteménye megjelentetésének céljaira talált ki, majd végig kitartott mellette. A vagyonos, szellemi alkotóterületeken is jártas polgárcsalád a multietnikus Balkán egyik legkülönösebb színfoltját képviseli (távolabbi rokonságban Elias Canetti, ruszei születésű író családjával). Ősei mindkét szülői ágon Spanyolországból több évszázada elűzött, végül constantinápolyon és Bulgárián keresztül Romániába vetődött szefárdok, akik még a 20. században is beszélik az ősi, spanyol eredetű idiómát...." 

Az is kedült, hogy Szegedi Csanád zsidó családból származik és nagymamája Auswitzi "menekült".

szegedi csanádIsraelFlag.jpg
Csanád, tényleg a magyaroké?   Vagy a te hitsorsodaié inkább?


Erről bővebben az alábbi linkeken olvashatnak többet az érdeklődők:

A jobbikos zsidó

Szegedi Csanád és a családfa? Az igazság - egy könyv fejezeteinek kiegészítése

Tudta, vagy nem tudta – Szegedi Csanád a tanyán

Hegedűs Tamás és a sátán jele

Csak nem a sátán egyetemes jelképét mutogatja egy jobbikos országgyűlési képviselő?

"A kéz kisujjának és mutatóujjának feltartásával formált ördögfej jelentése egyértelmű, az Illuminátusok üdvözlő kézjele (többek között), s bár a rockzenében legtöbben divatból, tudatlanságból használják, a politikusoknál ez a kézjel mindig árulkodó."
Itt a link a jelentéséről : https://www.szkosz.com/node/1366

Hegedűs Tamás, a Jobbik gazdasági miniszterjelöltje a Hit Gyülekezetének volt a tagja, valamint az SZDSZ pécsi ügyvivőjeként szolgált. (forrás: MIÉP, Hegedűs Tamás éeletrajza)

Térjünk rá egy új magát magyarnak és nemzetinek tituláló pártra, amely szintén szabadkőműves jelképet használ és nem csak logójában, hanem immáron a nevében is!
A Magyar Főnix Mozgalom egy új magát magyarnak és nemzeti radikálisnak tituláló, természetesen jobbikmentő szabadkőműves, kóser párt, amely szintén szabadkőműves jelképet használ, és nem csak logójában, hanem immáron a nevében is!
United Grand Lodge of England

 idézet a cikk lentebb található részéből:

"Főnix páholy egy olyan szakmai páholy a szabadkőművességben, amely joghatóságában az Angliai Egyesült Nagypáholy alá tartozik."

Ráadásul az említett logo sem az ő ötletük, csak belebiggyeszteték a pártjuk rövidítését.
Vajon a Magyar Főnix Mozgalomnak még annyira sem futotta, hogy saját logót terveztessenek?

Ennyire pitiánerek lennének?

Tájékoztatásul csak, alább néhány cég logója, alattuk persze a cégek elérhetőségevel, kattintható linkjeivel:
phoenixphoenixfőnix
Shiraha phoenix symbol NarutofanThe Tokyo AblettsPhoenix Building Services

Magyar Főnix Mozgalom

Avagy a sólyom helyett felrepül az amerikai sas? 

Magyar Főnix Mozgalom

 


Bíber József Tibor, Főnix párt
Bíber József Tibor

A párt elnöke Bíber József Tibor, akit előzőleg már megismerhettünk a Jobbik alelnökeként. A jobbikból 2008-ban állítása szerint azért távozott, "mert titkosszolgálati módszerekkel megfenyegették."
Később különböző fórumokon és kommunikációjában azt állította, hogy a JOBBIK pártot a "háttérhatalom" kívülről irányítja.
Amit valljuk be elég érdekes megjegyzésnek tartunk a Magyar Gárda és a Jobbik egyik alapítójától, már csak azért is, mert ő is a Jobbik felsővezetéséhez tartozott, azaz egyrészről őt is irányították, hiszen ő volt a Jobbik második embere, másrészt úgy tűnik őt ez akkor nem zavarta.

A Magyar Főnix Mozgalom másik emblematikus figurája, alapítója és első alapító alelnöke Dr. Szöőr Anna, akinek elég hányatott a politikai pályáfutása.
Dr.-Szöőr-Anna2-247x300.jpgMár majdnem minden jobboldali pártot megjárt "politikusasszony", akit a Jobbik elnöksége már nem mert elindítani listáról a 2010-es országgyűlési választáson, a róla kialakult kép miatt, igaz sokáig fent volt a Jobbik vezető információs oldalán, mint "választható országgyűlési képviselő jelölt", de egyek alapszervezet sem jelölte, arra a listára is csak a Jobbik elnöksége tette.

Pikáns adat, hogy "Dr. Szöőr Anna a Magyar Főnix Mozgalom alapítója és első alelnöke pályázott 4.000.000,-Ft támogatásra a MAZSÖK-nél (Magyar Zsidó Örökség Közalapítvány), idézzük "TV műsor készítése és sugárzása  - figyelemfelhívás a korábbi korok és a mai társadalom antiszemita megnyilvánulásaira, zsidó értékek terjesztése" címen.
Az adat letölthető innen: Link

További pikáns adat, hogy Szöőr, idézzük: " ő az, aki teleszórta a városokat magyargyűlölő szövegű holokauszt-emléktáblákkal, különös tekintettel a Corvin-közre, ahol az épület már ki sem látszik ettől a sok szeméttől. A Heti Válasz, amelyik megrója a kuruc.infot, hogy miket hallgat el, ezt önmagukra nézve nem veti föl. Mivel a nyálas lap elhallgatja, hogy a Szöőr Anna nem egyedül holotáblázott, hanem a debreceni Weisz rabbival és a Semjén Zsolt vezette KDNP-vel együtt, amely pártnak zsidó tagozata is van."
(az idézet forrása: Link

 Dr Szöőr Annát az Magyar Főnix Mozgalom alapítóját és első alelnökét már leváltotta a párt vezetése, és most bőszen tagadják, hogy közük lenne hozzá. 

(Pedig vele alakult meg ő volt az alelnöke a Magyar Főnix Mozgalomnak, sőt még a közleményeket tett közzé: Link )

Ilyen alapítókkal vajon csodálkozhatunk-e azon, hogy a Magyar Főnix Mozgalom párt "címere" szabadkőművesre sikeredett?

Ráadásul annyira sem futotta, hogy saját logót terveztessenek. 

A főnix madár is egy okkult szimbólum.Magyar Főnix Mozgalom
Az egyiptomi mitológia szerint a főnix egy szent, gyönyörű vörös-arany tollazatú hím tűzmadár, mely élete végén fahéj-ágacskákból fészket épít, meggyújtja, és vele együtt porrá ég.
A hamvakból ezután egy új, fiatal főnix születik, amely bebalzsamozza az öreg főnix maradványait egy mirhából készült tojásba, és eltemeti.
Szoros összefüggésben áll Ré-vel (Luciferrel). 

Okkal merülhet fel a kérdés, hogy egy magát szintén nagyon magyarnak valló párt, vajon miért használ SÁTÁNISTA jelképet logójában és nevében, amely mint említettük egyben szabadkőműves jelkép is, és a szabadkőművesek a mai napig használják pecsétjeiken.

Sőt idézet " A Sátán és az új világrend" c. cikkből:"

one dollar magyarázata.gif
Ezen a bankón szinte minden fontos okkult szám és szimbólum megtalálható.

Az US Nagypecsétje és a maya naptár – az okkult szimbolizációk kapcsolata:
Thomas Horn azon a véleményen van, hogy a 2012-es évvel kapcsolatos legtitkosabb ismeretek úgy voltak elrejtve, hogy közben a szemünk előtt, arcunkba tolva álltak már több mint kétszáz éve, többek között Washingtonban és a Vatikánban is. A titkos társaságok ugyanis számos kódolt információt hagytak ránk, hogy mit várnak ezzel a dátummal kapcsolatban: az istenek visszatérését, és egy luciferi pogány aranykor eljövetelét. Talán a legismertebb és legtöbbet eláruló kódolt szimbólumrendszert az USA egydolláros bankója tartalmazza, beleértve az US Nagypecsétet is.


A pecsét egyik oldala egy kitárt szárnyú sast ábrázol, ami helyett eredetileg egy főnixmadarat kívántak megjeleníteni. (Ez a pecsét korai tervein nagyon jól kivehető, de mivel ez túl egyértelmű volt Ozirisz feltámadására vonatkozóan, így ezt inkább a sassal jelképezték).
" United Grand Lodge of EnglandSokan azt állítják, hogy a szimbólum ma nem "aktív", csakhogy létezik:

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Fegyveres puccsra készültek az UCC-hívő államtagadók, Szkíta Magyarország idiótái.

Posted oncsütörtök 25 január 2024 - 07:59:18 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Fegyveres puccsra készültek az UCC-hívő államtagadók Magyarországon, avagy mi a fene az a Szkíta Magyarország? FRISSÍTVE A PUCCSISTÁK VIDEÓJÁVAL

Nekem ne mondja meg senki, hogy milyen rendszámot használok? – ezzel és ilyenhez hasonló hőzöngésekkel kezdődött évekkel ezelőtt az államtagadók magyarországi fellépése. Az UCC-hívőknek is hívott államtagadók egy része mára szkítává változott. Sőt, puccsra készült, amit meglehetősen ostobán próbáltak megszervezni – az interneten. Le is buktak, a TEK és 150 rendőr ment értük tegnap hajnalban. Nyolc UCC-hívő puccsistát elfogtak az ország különböző részein, három vezérüket őrizetbe vették. Letartóztatásuk biztosra vehető. Kik is az UCC-hívők, mi a fene az a Szkíta Magyarország, van-e közük az elhíresült Posta Imréhez és vádlott társaihoz?



FRISSÍTÉS: A PUCCSISTÁK VIDEÓT IS KÉSZÍTETTEK A HATALOMÁTVEL TERVEIRŐL:

 Csak azok nem lepődtek meg ma, akik nem követték nyomon az UCC-hívő, államtagadó, egymást is átfedő csoportok működését. Az ország lakosságának többsége azonban csak felületes ismeretekkel rendelkezik a mintegy 15 – 20 ezer főre becsült államtagadókról. A nevesebb államtagadókról cikkünk végén írunk, most a szenzációról ejtsünk szót.

Tegnap hajnalban 150 rendőr, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek bevonásával az ország különböző településein nyolc UCC-hívő, államtagadó, puccsra készülő elszánt embert tepert le, vert bilincsbe, vettek őrizetbe. A házkutatások során lőfegyvereket is lefoglaltak, melyek egy része légfegyvernek látszanak a rendőrségi felvételeken, de ügyes fegyvermester pillanatokon belül átalakíthatja azokat halálos fegyverré.

Az állam megdöntésére készültek a fanatikus államtagadók

Nyilvánvaló, hogy a rendőrség lecsapását megelőzte a titkosszolgálatok és a rendőrök operatív munkája. Az ORFK ma reggeli közleménye ebben meg is erősít bennünket, hiszen az UCC-hívők az interneten szervezkedtek. Ott szúrhatták ki őket a szolgálatok.

Az egyik közösségi videómegosztó portálra került fel tavaly novemberben egy olyan videó, melyen egy társaság tagjai bejelentették, hogy megalakítják a Szkíta Magyarországot, és megindították a nemzeti szabad katonai csapatok felfegyverzését. Bejelentették azt is, hogy mind a volt, mind a jelenlegi kormánytagokat le fogják tartóztatni. Elmondták, hogy rövidesen megtörténik a magyar rendőrség lefegyverzése és a katonaság átállítása, amennyiben azok ellenállást tanúsítanak.

Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda Erőszakos Bűncselekmények Elleni Osztálya az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása előkészülete miatt eljárást indított. Sikerült azonosítani a szervezet tagjait, akiknek elfogására tegnap hajnalban került sor.

Az egyik elfogott UCC-hívő bilincsben (Forrás: police.hu)Az egyik elfogott UCC-hívő bilincsben (Forrás: police.hu)

A művelet tervezésekor nem volt kizárható, hogy a tagok lőfegyverrel rendelkeznek, ezért a rajtaütések végrehajtására az NNI a Terrorelhárítási Központot (TEK) kérte fel. Tekintettel a jelentős számú helyszínre és gyanúsítottra, illetve arra, hogy ezeknek a felszámolását egyszerre kellett végrehajtani, a TEK műveleti egységei mellet az elfogásokat az NNI Műveleti Szolgálatának egységei és a KR Bevetést Támogató Osztálya támogatta.

A Veszprém, Pest, Zala, Bács-Kiskun vármegyékben, illetve Budapesten végrehajtott akcióban közel 150 rendőr egyszerre 10 helyszínen tartott elfogásokat és kutatásokat. Összesen 11 emberrel szemben intézkedtek, közülük nyolcat – hét férfit és egy nőt – gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók, majd egy 53 éves murakeresztúri, egy 68 éves veszprémi és egy 88 éves váci férfit őrizetbe vettek.

Éles pisztolyok, gépkarabély, lőszerek az UCC-hívők birtokában

A társaság elszántságát tükrözi, hogy a kutatások során a nyomozók több helyszínen feltehetően éles maroklőfegyvert, lőszereket, AK gépkarabélyt találtak, továbbá gáz- és riasztófegyvert, valamint gumilövedékes fegyvereket és légfegyvereket foglaltak le. Ezek mindegyikét a nyomozás során szakértői vizsgálatnak vetik majd alá.

Az elfogott UCC-tagoktól lefoglalt fegyverek egy része (Forrás: police.hu)

A lefoglalt tárgyak között szerepelnek még különböző – a magyar állam létezését tagadó – dokumentumok és a Szkíta Magyarország nevű szervezettel kapcsolatos iratok is. Az NNI munkatársai találtak olyan okmányokat is, amiket a társaság állított ki tagjainak. Ezek között voltak személyazonosító igazolványok, forgalmi engedélyek, de még diplomáciai mentességet igazoló papírok is. A rendőrök lefoglalták a szervezet tagjainak informatikai eszközeit és elektronikus adatait is a további bizonyítékok beszerzése érdekében.

A három őrizetbe vett férfi letartóztatását az NNI a Zala Vármegyei Főügyészségen kezdeményezi.

Kik azok az UCC-hívők? Minek nekik saját rendőrség?

Az UCC-hívő tagadja a magyar állam létét, törvényes fennhatóságát. A zavaros összeesküvés-elmélet hívői szerint Washington DC nem az Egyesült Államok fővárosa, hanem egy nyilvántartási portál, amely lefedi a világmindenséget – egy gazdasági összefogó erőként. A magyarországi UCC-sek állítják, korábban Magyarországot is eladták, így hazánk csak egy Washington DC-ben bejegyzett cég, amelynél ők fel akarnak mondani.

Az UCC egy Amerikából átvett konteó. Az eredeti összeesküvés-elmélet nagyjából az 1777-es konföderációs cikkelyekhez tér vissza, innen vezetik le, hogy valójában mindenki független személy, akinek hamis alteregókat ad a mostani, hamis kormány, a hamis hatóság és a hamis Egyesült Államok – de aki felébred, az megszabadulhat az „álkormánytól”.

Úgy vélik, a Washington DC-ben nyilvántartott vállalkozások az embereket rabszolgaként adják-veszik egymás között. Az UCC-hívők mindezek alapján állítják, az országok is cégek, és ki kell az egész rendszerből szakadni, hogy „ne legyünk agymosott rabszolgák”.

A magyarországi UCC-sek úgy vélik, hazánk esetében az eladás akkor történt, hétpecsétes titokként, amikor az alaptörvény 2012-es hatályba lépésével a Magyar Köztársaságból Magyarország lett az ország hivatalos neve.

Így lett a fejükben Magyarország egy olyan cég, amelynél ők mindenáron fel akarnak mondani.

UCC-hívő rendszámot is lefoglaltak a puccsra készülőktől (Fotó: police.hu)

Mivel nem ismerik el a magyar államot, nem ismerik el a hivatalos okmányokat sem. Így saját személyi igazolványt, útlevelet, forgalmit állítanak ki tagjaiknak, sőt saját rendszámot is az általuk használt gépjárműveikre.

Forrás: Pestisrácok.hu

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Figyelmeztetést adott ki Izrael: komoly regionális háború alakulhat ki, ha a Hezbollah nem hagyja abba az izraeli katonák támadását

Posted onvasárnap 22 október 2023 - 16:38:37 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


IzraelIzrael arra figyelmeztette az Irán által támogatott Hezbollah nevű fegyveres csoportot, hogy egy szélesebb körű regionális háborút kockáztat, miután egy újabb éjszakán át folytattak komoly tűzharcokat a libanoni határnál - írta a Bloomberg.

Egy újabb éjszakán át tartó intenzív határon átnyúló tűzharcok zajlottak Izrael és az Irán által támogatott Hezbollah fegyveres csoport között: Izrael arra figyelmeztetett, hogy Irán ezzel egy szélesebb körű regionális konfliktust kockáztat. A Hezbollah legutóbb 2006-ban vívott háborút Izraellel.

Vasárnap Izrael Libanonból érkező páncéltörő rakétákról és drónokról számolt be. Az izraeli hadsereg az eddigi egyik legkomolyabb figyelmeztetését adta ki, amely szerint


a Hezbollah "nagyon-nagyon veszélyes játékot játszik", és "belerángatja Libanont egy olyan háborúba, amelyből semmit sem nyer, de sokat veszít."

A háború veszélyei miatt több mint 60 000 embert evakuáltak a libanoni határról, beleértve Kiryat Shmona, a térség legnagyobb városát is. Az izraeli védelmi minisztérium szerint további 14 település lakosai is távoznak. Szombat este Izrael határ menti falvakat bombázott, amelyek mélyen Dél-Libanonban fekvő területeket is elértek, elsősorban Jezzin, Tírusz és Bint Jbeil városait. Körülbelül 1500 libanoni és szíriai család keresett menedéket az önkormányzat által felállított iskolákban.

apache-gaza-libanon-hamasz-hezbollahA Hezbollah a Közel-Kelet egyik legerősebb milíciája, amelyet Irán finanszíroz. Politikai pártként is működik Libanonban, kiterjedt iskolahálózattal, kórházakkal és szociális szolgáltatásokkal. Szövetségeseivel együtt a Hezbollah jelentős befolyással rendelkezik Libanonban, és bármilyen kormányzati vagy parlamenti döntést blokkolni tud. A libanoni kormány közölte, hogy vészhelyzeti tervet készít a lehetséges háborús forgatókönyvekre.

A Hezbollah egyik döntéshozója vasárnap egy televíziós sajtótájékoztatón kijelentette, hogy céljuk az, hogy megakadályozzák Izraelt Gáza ostromában. Az elmúlt két hétben a Hezbollah naponta támadta az izraeli hadsereg állásait és a határ menti városokat, és megpróbált drónokat küldeni az izraeli légtérbe. Válaszul ezekre a támadásokra Izrael intenzív bombázó hadjáratot indított a Hamász vezette Gázai övezet ellen, több ezer ember halálát okozva. Izrael feltehetően később szárazföldi inváziót indít, Irán erre úgy reagált, hogy ez tovább fokozná a feszültséget.

Najib Mikati ideiglenes libanoni miniszterelnök elmondta, hogy a kormány tárgyalásokat folytat az arab és nemzetközi felekkel, hogy megállítsák Izrael támadásait a déli térségben, és megakadályozzák, hogy a háború átterjedjen Libanonra.


Forrás: Portfolio

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Ukrajnában az orosz erők szétlóttek egy nagy fegyverraktárt!

Posted onhétfő 15 május 2023 - 15:10:46 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


RobbanásA gamma-sugárzás egyértelmű kiugrását észlelték az ukrajnai Hmelnyickijben, miután egy orosz rakéta felrobbantott egy ukrán lőszerraktárt május 12-én. A sugárzás szintje 13-án tovább emelkedett, és jelenleg is az emelt szinten marad. Úgy tűnik, a lőszerraktárban szegényített urán (DU) lőszereket tároltak.


 

VIDEÓ: Meg nem erősített hírek szerint enyhe sugárzást észleltek Ukrajnában, ott ahol az oroszok megsemmisítettek egy hatalmas fegyverraktárat


Az orosz rakétacsapás következtében Hmelnyickijt megrázó robbanás nagyon nagy volt. A robbanásról készült videó, az akkoriban megszólaló tényleges légiriadó-szirénákkal fentebb látható.sugárzás

A szegényített uránból szerencsére nagyon kevés gamma-sugárzás származik . D , a gamma-sugárzásnak ez az egyértelmű kiugrása Hmelnyickijben azt jelzi, hogy nagyon nagy készletek voltak ott felhalmozva s most megsemmisültek, s a robbanás amelyek uránport terjesztett el a levegőbe.

Összehasonlításképpen, Ternopol, Khmilnik és Novaya Ushitsa városai a szokásos, alapsugárzási szintjükön maradtak. Ez azt jelzi, hogy a Khmelnitsky-rendellenesség valóban egyedi eset, és megerősíti azt az állítást, hogy a hmelnyicki készlet szegényített uránból készült lőszert tartalmazott.

És persze felveti a kérdést, vajon még mi mindent, esetleg komolyabb atomlövedékeket is tárolhatnak Ukrajna területén a NATO és az USA nagymesterei?!

 

Forrás: Link,


Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Brutális mértékben égeti a fegyvereket a kelet-ukrajnai pokol

Posted onszombat 04 február 2023 - 09:27:45 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Amerikai tarackA brit haderő az összes működőképes AS90-es önjáró tarackot odaadja Ukrajnának, ami a brit szigeteken található, ezzel lényegében kifogy az azonnal mozgósítható tüzérségi eszközökből a brit tüzérség – írja a Daily Mail, amiről itthon a Portfolio.hu számolt be. Hozzátették: Nagy-Britannia harminc AS90-est ígért Ukrajnának, amelyeket Archer, illetve K9 önjáró tarackokkal terveznek helyettesíteni, ezek azonban még nem érkeztek meg, és egy ideig nem is fognak. A Daily Mail értesülései szerint a harminc önjáró tarack a brit önjáró tüzérség teljes szigeteken tárolt állománya, ezen kívül egy kisebb kontingens teljesít még szolgálatot Észtországban.


A brit haderő papíron 89 AS90-essel rendelkezik, de kétséges, hogy ebből mennyi harcképes, ezek szerint nagyon kevés. Az önjáró tarackok mellett a brit haderő rendelkezik még több mint száz vontatott tarackkal és két tucat M270-es rakéta-sorozatvetővel is. A cikkben azt is írják, Ben Wallace brit védelmi miniszter korábban privátban azt is elismerte, hogy majdnem az összes páncéltörő fegyverüket elküldték Ukrajnának.

Még múlt év decemberében a The Wall Street Journal tisztviselők és ipari vezetők állításai alapján arról számolt be, hogy Európa nehezen tud elegendő lőszert gyártani Ukrajna és saját maga számára, ami veszélyezteti a NATO védelmi kapacitását és a Kijevnek nyújtott támogatást. A termelési kapacitás és a szakképzett munkaerő hiánya, az ellátási lánc szűk keresztmetszetei, a magas finanszírozási költségek és még a környezetvédelmi előírások is fékezik a termelés növelésére irányuló erőfeszítéseket.

Az Index.hu decemberben arról írt, hogy Ukrajna harca az orosz támadás ellen a második világháború óta nem látott mértékben fogyasztja a lőszert. – A kijevi erők naponta mintegy 6 ezer tüzérségi lövedéket lőnek ki, szakértők és hírszerzési tisztviselők szerint a légvédelmi rakéták is fogytán vannak az orosz légitámadás közepette – tették hozzá. Megjegyezték azt is, hogy a kelet-ukrajnai Donbászban folyó harcokban, két erősebb napon Oroszország több lőszert használt fel, mint a brit hadsereg teljes készlete!!! Legalábbis ezt állította a Royal United Services Institute nevű brit agytröszt. Nico Lange, a német védelmi minisztérium volt vezető tisztviselője ehhez azt tette hozzá: a NATO nem lenne képes megvédeni a területét a nagyobb ellenfelekkel szemben, ha támadás érné.

A napokban Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára a Die Weltnek azt hangsúlyozta, hogy „az Ukrajnának nyújtott támogatás kimerítette a NATO fegyver- és lőszerkészleteit”. A Bundeswehr vezetője, André Wüstner ugyanezt mondta a német hadsereggel kapcsolatban. Ő úgy fogalmazott a ZDF Morgenmagazin című műsorban, hogy a Leopard–2 harckocsik tervezett német szállítása „egyrészt jó Ukrajnának, másrészt rossz a Bundeswehr hadműveleti készenlétének”. – Szabadesésben vagyunk, saját védelmi képességünket illetően, és nem látszik a kitörési pont – fűzte hozzá.

Ezekből a nyilatkozatokból azt látszik, hogy noha rendre Oroszországról mondják azt, hogy kifogyóban van lőszerből és eszközökből, ez inkább fordítva igaz. A csatatereken azonban hazugságokkal nem lehet harcolni, mert durván szembejön a valóság!

 

Forrás: Link,

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Von der Leyen: a tartós béke egy illúzió, Putyin csak fegyverkezésre használná fel a tűzszünetet

Posted onpéntek 01 március 2024 - 15:11:34 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Ursula von der LeyenUrsula von der Leyen elnök beszédet mondott az Európai Parlament plenáris ülésén, amelyben hangsúlyozta, hogy határozott választ kell adnia az EU-nak a jelenlegi geopolitikai helyzetre, meg kell erősíteni a tagállamok közötti védelmi együttműködést a NATO-n kívül is, fokozni kell a hadiipar támogatását. Azt is elmondta, hogy az Oroszországgal kötendő tartós béke egy illúzió, Vlagyimir Putyin orosz elnök csak arra használná ki egy tűzszünet idejét is, hogy tovább fegyverkezzen.

Ursula von der Leyen lényegében megkezdte az újraválasztási kampányát, amit jól mutatott a szerdai, az Európai Parlamentben elmondott beszéde. A Európai Bizottság elnöke ugyanis főleg arról beszélt, ami köré a programját is építette: Európa kezdjen el fegyverkezni, és az EU minden létező eszközzel támogassa ebben a tagállamokat. Erősítsék meg az államszövetség szuverenitását, ami egyértelmű utalás arra, hogy készülnek arra, ha újra Donald Trump lenne az Egyesült Államok elnöke és ismét magára hagyná a NATO-t.

Von der Leyen különösen Oroszország Ukrajna elleni folyamatos agressziójának fényében tartja ezt fontosnak. Beszédében lerombolta egy esetleges tartós tűzszünet, vagy a békével kapcsolatos illúziókat, hangsúlyozva, hogy Putyin egy újabb háborúra való felkészülésre használná fel az így nyert időt.

( Portálunk megjegyzése: Ez a nő és barátai jelentik a legnagyobb biztonsági kockázatot Európára és az egész világra!
Első sorban ezektől és a hozzá hasonlóktól kell megszabadulnia Európának pusztán azért, hogy békében tudjon élni az európai lakosság! )


Arra utalt, hogy legutóbb, a 2014-es konfliktusban is pontosan ez történt Ukrajnában, amikor tűzszünetet kötöttek.

Kiemelte az általa csak „tekintélyelvűek növekvő ligájának” nevezett országok által jelentett veszélyeket, megemlítve Észak-Korea lőszerszállításait, valamint Irán drónexportját Oroszország számára az ukrajnai háborúban.

Ursula von der Leyen

Von der Leyen kiemelte, hogy Európának sürgősen fel kell ébrednie és készen kell állnia az előtte álló összetett kihívásokra. Szerinte átfogó biztonsági megközelítésre van szükség, kiemelte, hogy fontos az európai választások megvédése a külső politikai beavatkozásoktól, emellett sürgette a veszélyes nyersanyag-függőségek csökkentését és a kritikus infrastruktúrák védelmét.

A küzdelem nem csak a harctéren zajlik, hanem az egész társadalmunkban a zsarnokok legyőzéséről szól

– fogalmazott az EB-elnök. Bár jelezte, hogy Ukrajnában egyre nehezebb helyzetben vannak a védelmi erők, de üdvözölte az európai egységet és az Ukrajna támogatása melletti elköteleződést.

Von der Leyen beszédének középpontjában Európa katonai szuverenitásának erősítése állt, amely szerinte nem jelenti azt, hogy aláásnák a NATO egységét. Üdvözölte Svédország döntését, hogy NATO-tag lehet a magyar parlament jóváhagyása után, de hangsúlyozta, hogy az EU-nak önállóan is képesnek kell lennie a saját védelmére. Az EB-elnök kiemelte a folyamatban lévő erőfeszítéseket, például az Aspides haditengerészeti misszió elindítását a Vörös-tengeren, valamint a tagállamok védelmi kiadásainak növelését.

Azt is pozitív folyamatnak tartja, hogy az Európai Békekeretet és az Európai Védelmi Alapot is megerősítették az elmúlt hónapokban. Dicsérte az Ukrajnának nyújtott pénzügyi és katonai támogatás mozgósítása érdekében tett lépéseket.

Az elnök további intézkedéseket sürgetett, hangsúlyozva, hogy az EU-s fegyveres erők mielőbbi újjáépítésére, feltöltésére és korszerűsítésére van szükség.

Von der Leyen felvázolta az első európai ipari védelmi stratégiára vonatkozó terveket, amelynek célja a közös beszerzések előtérbe helyezése és a széttagoltság csökkentése. Hangsúlyozta a hatékonyabb és kollektívabb költekezés fontosságát, és javaslatokat terjesztett elő a védelmi iparnak az átvételi megállapodások és elővásárlási megállapodások révén történő támogatására. Emellett bejelentette, hogy Kijevben létrehozzák a Védelmi Innovációs Hivatalt, amely szorosabbra fűzi a kapcsolatokat Ukrajnával, és kihasználja az ottani szakértelmet az ipari védelmi innováció terén.

Von der Leyen merész lépésekhez kért támogatást az Európai Parlament képviselőitől, politikai bátorságot kért az európai politikusoktól, és arra szólította fel az Európai Beruházási Bankot (EBB), hogy nagyobb mértékben járuljon hozzá a közös védelmi projektek finanszírozásához.

Szorgalmazta, hogy a következő Bizottságban legyen kijelölt védelmi biztos, és javasolta, hogy vegyék napirendre, hogy a szankciók miatt zárolt orosz vagyon újrabefektetéséből származó hozamokat használják fel arra, hogy katonai felszereléseket vásároljanak Ukrajna számára.

Végül az elnök arra sürgette Európát, hogy vállaljon felelősséget biztonságáért, hangsúlyozva, hogy a bizonytalanság költségei sokkal nagyobbak, mint a lehetséges megtakarítások. Végezetül kijelentette:

Nemzetközi partnereink támogatásával vagy anélkül, de nem hagyhatjuk, hogy Oroszország győzzön. A bizonytalanság, vagyis egy orosz győzelem ára sokkal nagyobb, mint bármilyen megtakarítás, amit most elérhetnénk. Ezért van itt az ideje, hogy Európa lépéseket tegyen.

Forrás: Portfolio.hu

Portálunk megjegyzése: Ez a nő és barátai jelentik a legnagyobb biztonsági kockázatot Európára és az egész világra!
Első sorban ezektől és a hozzá hasonlóktól kell megszabadulnia Európának pusztán azért, hogy békében tudjon élni az európai lakosság!

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Azonnali tűzszünetet akar az ENSZ, 100 ezren tüntettek Londonban a palesztinok mellett

Posted onvasárnap 22 október 2023 - 16:46:04 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


 • enszTovább növeli támadásainak intenzitását a Gázai övezetben az izraeli hadsereg szombat éjjeltől. Hivatalos közlés szerint ennek célja, hogy minimalizálják az izraeli csapatokra leselkedő veszélyt „a háború következő szakaszában”.
   
 • Egy mecsetre mért csapást az izraeli hadsereg a megszállt Ciszjordániában. Közlése szerint a Hamász és az Iszlám Jihád egységeit támadták. A halálos áldozatok számát nem közölték.
   
 • ENSZ-közlések szerint 13 ember halt meg, amikor izraeli biztonsági erők hadműveletet hajtottak végre a ciszjordániai Nur Shams menekülttáborban.   

 london

 • Azonnali humanitárius tűzszünetre szólított fel António Guterres, az ENSZ főtitkára egy kairói békekonferencián szombaton. A nemzetközi szervezet szerint a Gázai övezetben a humanitárius helyzet „katasztrofális szinteket” ért el. Izraeli légitámadásban megsemmisült ház romjainál áll egy palesztin férfi a Gázai övezet déli részén lévő rafahi menekülttáborban 2023. október 9-én. Fotó: MTI/AP
 • Izraeli légitámadásban megsemmisült ház romjainál áll egy palesztin férfi a Gázai övezet déli részén lévő rafahi menekülttáborban 2023. október 9-én. Fotó: MTI/AP
   
 • Mohammed Shia al-Sudani iraki miniszterelnök a kairói konferencián azt mondta: a palesztinok „népirtással néznek szembe”, és kórházakban is támadják őket. „Ez teljes egészében háborús bűn”, jelentette ki. Mahmoud Abbas palesztin elnök pedig arról beszélt, hogy „nem fogunk elmenni, hanem a földünkön maradunk.”
   
 • A Gázában lévő orvosok arra figyelemeztettek, hogy 130 koraszülött van életveszélyben az olaj hiánya miatt (amely a kórházakat energiával ellátó generátorok működtetéséhez kell). „A világ nem nézheti tétlenül, ahogy kisbabákat öl meg a Gázai övezetre kivetett blokád”, mondta Melanie Ward, az Egészségügyi Ellátás Palesztinoknak nevű szervezet vezetője. (Az izraeli kormány teljes blokádot vetett ki az övezetre az élelem-, a víz-, a gyógyszer- és az olajellátást tekintve. Tegnap húsz kamionnyi segélyszállítmány ugyan bejuthatott az övezetbe a gázai-egyiptomi határon, de olaj nem volt a szállítmányokban – ezt az izraeli kormány továbbra sem engedélyezi.)   
   
 • Világszerte számos nagyvárosban tartottak tüntetést a palesztinok mellett szombaton. Londonban mintegy 100 ezren vonultak utcára a rendőrség becslése szerint. A tüntetők a háború azonnal befejezését követelték. Transzparenseiken többek között az volt olvasható, hogy „a gázai civilek kollektív büntetése háborús bűn.”
   
 • Az október 7-én kiújult izraeli-palesztin konfliktusban a palesztin Hamász több mint 1400 izraelit ölt meg. A Gázai övezetben végrehajtott izraeli ellencsapásokban több mint 4300 palesztin vesztette életét, a megszállt Ciszjordániában pedig minimum 75 palesztin halt meg az izraeli telepesek vagy a hadsereg támadásaiban.

 • Több tízezer tüntető gyűlt össze az amerikai nagykövetség előtt Londonban, hogy felvonuljanak a nők jogait, sokszínűségét és egyenlőségét ünnepelve.
  tomeg

  A Woman’s March londoni eseményét a hasonló, washingtoni – és a világ többi részén is megtartott – felvonulással szolidaritásban rendezték meg, Donald Trump hatalomra lépésére válaszul. A szervezők kijelentették, hogy több, mint 100 000 ember vett részt a hatalmas felvonuláson, ami a Grosvernor térről indult, és egészen a Trafalgar térig tartott.

  A tüntetők London belvárosában gyülekeztek az esemény előtt napközben – sokaknál házilag készített feliratok voltak, amelyeken a női egyenjogúságra és Trumpra utaló szlogenek voltak. „Utasítsd el a rasszizmust, nyerd vissza a politikát”, „nemet a rassziszmusra, nemet Trumpra”, és a „buta Trump” feliratok is olvashatóak voltak a táblákon. Néhányan cicafüllel a fejükön érkeztek, utalva Trump hírhedt „grab ’em by the p*ssy” kijelentésére.

  tomeg2

  London polgármestere, Sadiq Khan, és felesége, Saadiya a Trafalgar téren voltak, míg olyan hírességek, mint a volt rögbi kapitány Chris Robshaw és a Vasember 3-ban szereplő Rebecca Hall is feltűntek a tömegben. Hall azt mondta, azért csatlakozott a menethez, mert félig angol és félig amerikai, és ha az óceán másik oldalán tartózkodott volna, akkor részt vett volna a washingtoni eseményen is. „A tegnapi egy szomorú és bizonytalan nap volt – szomorú voltam, mert Obama elmegy… És fogalmunk sincs még, ez az új kormány milyen lesz” – tette hozzá.

  trafalgar-squareLink, 300w, Link, 600w" data-sizes="auto" data-eio-rwidth="564" data-eio-rheight="376" />

   Harriet Harman parlamenti képviselő egy barátjával, és az angol-amerikai drámaíróval, Bonnie Geerrel volt kint a meneten. „Szomorú, hogy két választási ciklusú limit van meghatározva, nem?” – mondta Barack Obamára utalva. Geer figyelmeztetett, hogy Trump elnöksége „nem egy vicc”, és hozzátette: „Ez a valóság, és szerintem ez a menet azt mutatja, hogy London megértette ezt.” A szervezők azt mondták, ezt az eseményt az „alapvető jogaink, és a szabadság megvédéséért” hozták létre, „melyet a politikai közelmúltbeli eseményei veszélyeztetnek”.

   

  „Összefogunk, és együtt harcolunk az emberek méltóságáért, és minden ember egyenlőségéért, a bolygónk biztonságáért és egészségéért, és a sokszínű, vibráló közösségünk erejéért.” – írták az esemény weblapján. Azt kérték, legyen ez „egy nemzetközi nap a szolidaritásért való cselekvés jegyében” azon a napon, amelyen Trump átveszi az Ovális Irodát.

  Mikor megkérdezték, miért vesz részt a demonstráción, a jógatanár Arendall Piercey azt mondta az Independentnek: „Felfoghatatlan, hogy 2017-ben egyáltalán ilyen helyzetben vagyunk. Nem élhetünk tovább egy apatikus társadalomban. Lehetőségünk van harcolni a jogainkért a világ minden embere nevében – és kötelességünk is megtenni. Remélem, a mai nap rádöbbenti Trumpot, hogy nem nyomhat el tovább mindenkit, aki nem fehér és nem férfi.”

   

  an114040084london-englandLink, 300w, Link, 600w" data-sizes="auto" data-eio-rwidth="564" data-eio-rheight="376" />

   

  A szintén táblával felszerelt Kim McInally azt mondta, egészen Brightonból jött idáig a demonstráció kedvéért. „A tegnapi napra tekinthetünk úgy is, mint a fasizmus hivatalos újjáéledésére.” – mondta a 32 éves nő. „Az emberi jogok és egyenlőség egyre lentebb és lentebb kerül a fontossági sorrendben.”

  Londonon kívül még több városban is demonstrációt tartanak, mint például Manchesterben, Edinburghban, Belfastban, Liverpoolban és Cardiffban, ahová szintén ezreket várnak.  

  Forrás: Standard 

  Forrás: The Guardian, BBC

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Lengyelország kijelentette, az ukrán gabona 35%-a káros anyagokat tartalmaz

Posted onszombat 23 szeptember 2023 - 15:08:21 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Ukrán gabonaA lengyel Legfelsőbb Ellenőrző Kamara, amely az Ukrajnából származó gabonaimport speciális ellenőrzését végezte megállapította, hogy a vizsgálatra kiválasztott minták 35%-a tartalmazott káros anyagokat – számolt be az RMF24.

A főállatorvos adatai szerint az Ukrajnából behozott gabona 73 mintájából 17-ben szalmonellát, 17-ben növényvédő szert, 11-ben GMO-t, hatban miotoxint találtak. A maradék higanyt, kadmiumot, ólmot és vasat tartalmazott.

Lengyelország 2023 januárja és májusa között a vett minták 35%-ában talált káros anyagokat. 2022 óta a búza importja Ukrajnából Lengyelországba több mint 16 000%-kal, a kukorica közel 30 000%-kal nőtt.

A lengyel Legfelsőbb Ellenőrző Kamara jelentése elismerte a mezőgazdasági termékek Ukrajnából való szállítására vonatkozó, áprilisban bevezetett szabályokat, amelyek nem felelnek meg a piac méretének és valós veszélyeinek. Megjegyzendő, hogy a tranzit megszervezése arra kényszerítette Lengyelországot, hogy 1597 konvojt hozzon létre, mindegyik költsége körülbelül 4 ezer zloty (34,03 ezer UAH).


Munkaigényesnek és rendkívül drágának ismerték el őket. Denisz Marcsuk, az Országos Mezőgazdasági Tanács alelnök az Ukrajna-Ukrinform médiaközpontban tartott tájékoztatón kijelentette, hogy az ukrán mezőgazdasági termékek minden minőségi előírásnak megfelelnek, beleértve az Európai Unió követelményeit is.

„Azok a dolgok, amelyeket a politikusok ezzel kapcsolatban ránk kényszeríti, valóban árthatnak exportőr hírnevünknek. De a világ, amely ukrán termékeket vásárol, tudja, hogy azok minden minőségi szabványnak megfelelnek” – jegyezte meg.

Marcsuk elmondása szerint az európai integráció keretében Ukrajna számos kötelezettséget vállalt, köztük a mezőgazdasági termények termesztését és tárolását.

„Emlékeztetnék mindenkit, hogy az eurózóna 22 országa kategorikusan ellenezte a gabonacsoport ukrán termékeinek behozatali tilalmának meghosszabbítását. Vagyis a takarmánykukorica és az étkezési búza, mivel azok biztosítják az állattenyésztési ágazat munkáját, megélhetését és a termékek: tészták és kenyér előállítását” – tette hozzá a szakember.

Marcsuk hangsúlyozta: ha az ukrán mezőgazdasági termékek valóban nem felelnek meg a minőségi előírásoknak, akkor Ukrajnában nem vásárolnának élelmiszert.

Hozzátette, hogy az Oroszoszági Föderáció teljes körű inváziója előtt az ukrán gazdálkodók évente akár 60 millió tonna élelmiszert exportáltak a világ különböző országaiba, míg az ukrán gabona állítólagos alacsony minőségéről szóló kijelentések csak 2023-ban jelentek meg.


Forrás: Link,

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Douglas Macgregor ezredes: "Elkezdődött az amerikai nemzeti hatalom válsága".

Posted onszombat 29 április 2023 - 08:04:19 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Douglas Macgregor ezredes: "Elkezdődött az amerikai nemzeti hatalom válsága".

Elkezdődött az amerikai nemzeti hatalom válsága

A közelgő vihar.
Amerika öngerjesztett dühe Ukrajnában súlyosbítja az otthoni veszélyes problémáinkat.

Amerika nemzeti hatalmának válsága elkezdődött.
Amerika gazdasága billen, a nyugati pénzpiacok pedig csendesen pánikba estek.
A jelzálog-fedezetű értékpapírok és az Egyesült Államok kincstárjegyei veszítenek értékükből az emelkedő kamatlábak miatt. A piac közmondásos „rezgései” – érzések, érzelmek, hiedelmek és pszichológiai hajlamok – arra utalnak, hogy sötét fordulat következik be az amerikai gazdaságban.

Az Egyesült Államok nemzeti hatalmát éppúgy mérik katonai képességei, mint gazdasági lehetőségei és teljesítménye. Az egyre növekvő felismerés, hogy az amerikai és az európai hadiipari képességek nem tudnak lépést tartani az ukrán lőszer- és felszerelési igényekkel, baljós jelzés egy olyan proxyháborúban, amelyet Washington szerint nyer ukrán meghatalmazottjával.

Úgy tűnik, hogy a dél-ukrajnai orosz hadműveletek minimális élet- és erőforrás-felhasználással zúzták szét a megszálló ukrán erőket. Miközben Oroszország elhasználódási háborúja remekül működött, Oroszország mozgósította tartalékait embereiből és felszereléséből, hogy az egy évvel ezelőttinél sokszor nagyobb és sokkal halálosabb haderőt állítson be.


Tornado-S rakéta sorozatvetőOroszország hatalmas tüzérségi arzenálja, beleértve a rakétákat, rakétákat és a megfigyelési platformokhoz kapcsolódó drónokat, feltörekvő célpontokká változtatta a Donbász északi peremének megőrzéséért harcoló ukrán katonákat. Nem tudni, hány ukrán katona halt meg, de a jelenlegi becslések szerint a háború kezdete óta 150-200 ezer ukrán volt hadjáratban, míg egy másik becslés szerint 250 ezer.

Tekintettel a NATO-tagországok szárazföldi, légi és légvédelmi védelmének szembetűnő gyengeségére, egy Oroszországgal folytatott nem kívánt háború könnyen több százezer orosz katonát juttathat Lengyelország határához, a NATO keleti határához.
Ez nem olyan eredmény, amelyet Washington megígért európai szövetségeseinek, de most már valós lehetőség.

Orosz tüzérség

Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2023. január 31-én közreadott, videófelvételről készített képen
orosz tüzérek önjáró löveggel tüzelnek az ukrán állásokra egy nem megnevezett ukrajnai helyszínen
Forrás: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium

A Szovjetunió nehézkes és ideológiai töltetű külpolitikájával szemben a mai Oroszország ügyesen támogatja ügyét Latin-Amerikában, Afrikában, a Közel-Keleten és Dél-Ázsiában.


Az a tény, hogy a nyugati gazdasági szankciók ártottak az Egyesült Államok és az európai gazdaságoknak, és az orosz rubelt a nemzetközi rendszer egyik legerősebb valutájává tették, nem sokat javított Washington helyzetén a világban.

Biden politikája, miszerint a NATO-t az orosz határokhoz kényszerítette, szoros biztonsági és kereskedelmi érdekeket teremtett Moszkva és Peking között, és olyan stratégiai partnereket vonzott Dél-Ázsiából, mint India, és olyan partnereket, mint Brazília Latin-Amerikában.

A feltörekvő orosz-kínai tengely és a tervezett ipari forradalom globális gazdasági hatása a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) mintegy 3,9 milliárd emberére kiterjedően.

Mindent összevetve, Washington katonai stratégiája Oroszország meggyengítésére, elszigetelésére vagy akár elpusztítására óriási kudarc, amely valóban veszélyes pályára állítja Washington és Oroszország elleni proxy háborúját. Ukrajna feledésbe merülésével szemben figyelmen kívül hagyjuk a három áttétes fenyegetést: 1. A tartósan magas infláció és az emelkedő kamatlábak, amelyek a gazdasági gyengeségre utalnak. (2020 óta az első amerikai bankcsőd az Egyesült Államok pénzügyi gyengeségére emlékeztet). 2. A stabilitást és a jólétet fenyegető veszély azokban az európai társadalmakban, amelyeket már amúgy is több nem kívánt menekült/migráns hullám sújt. 3. Egy nagy európai háború veszélye.


Az elnöki adminisztráción belül mindig vannak versengő frakciók, amelyek bizonyos lépések megtételére sürgetik az elnököt. A külső megfigyelők ritkán tudják biztosan, hogy melyik frakció rendelkezik a legnagyobb befolyással, de a Biden-adminisztrációban vannak olyan alakok, akik az ukrajnai szerepvállalásból való kilépést keresik. Még Antony Blinken külügyminiszter, a Moszkvával vívott proxyháború lelkes támogatója is elismeri, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felhívása a Nyugathoz, hogy segítsen neki visszafoglalni a Krím-félszigetet, piros vonal Putyin számára, ami drámai eszkalációhoz vezethet Moszkvában.

Biden USAWashington nem hajlandó meghátrálni a Biden-kormányzat ördögi és értelmetlen felszólításától, hogy a béketárgyalások megkezdése előtt megalázó orosz kivonulást kérjen Kelet-Ukrajnából.
De meg kell tenni.
Minél magasabbak a kamatok, és minél többet költ Washington bel- és külföldön az ukrajnai háború folytatására, az amerikai társadalom annál inkább a belső politikai és társadalmi nyugtalanság felé halad.
Veszélyes körülmények ezek bármely köztársaság számára.

Az elmúlt két év összes roncsaiból és zűrzavarából egy tagadhatatlan igazság derül ki.
A legtöbb amerikainak igaza van, amikor nem bízik és elégedetlen a kormányával.

Biden elnök egy kartonpapír kivágásnak tűnik, a kormánya ideológiai fanatikusainak képviselője, akik a végrehajtó hatalmat a politikai ellenzék elhallgattatásának és a szövetségi kormány állandó ellenőrzésének megőrzésének eszközének tekintik.

Az amerikaiak nem hülyék.
Tudják, hogy a Kongresszus tagjai szégyentelenül kereskednek részvényekkel bennfentes információk alapján, összeférhetetlenséget okozva, ami miatt a legtöbb polgár börtönbe kerülne.
Azt is tudják, hogy 1965 óta Washington egy sor sikertelen katonai beavatkozásba vezette őket, amelyek súlyosan meggyengítették Amerika politikai, gazdasági és katonai erejét.


Több mint elég amerikai úgy gondolja, hogy 2021. január 21-én nincs valódi nemzeti vezetésük.
Legfőbb ideje, hogy a Biden-kormány megtalálja a kiutat, amely kivezeti Washington DC-t az Oroszország elleni ukrajnai háborúból.
Ez nem lesz könnyű.
A liberális internacionalizmus, vagy modern köntösében a „moralizáló globalizmus” fárasztóvá teszi a körültekintő diplomáciát, de itt az ideje.
Kelet-Európában a tavaszi esőzések sártengert hoztak mind az orosz, mind az ukrán szárazföldi erőknek, súlyosan korlátozva a mozgás szabadságát.
De az orosz főparancsnokság arra készül, hogy amikor a talaj kiszárad és az orosz szárazföldi erők támadnak, a hadműveletek határozott döntést hoznak ami egyértelművé teszi, hogy Washingtonnak és támogatóinak esélyük sincs megmenteni a haldokló kijevi rezsimet.
Ettől kezdve a tárgyalások rendkívül nehézek, ha nem lehetetlenek lesznek.

Douglas Macgregor

Forrás: Link,

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Hűtővagonokban tárolnak többszáz halott katonát Kárpátalján

Posted onszerda 25 január 2023 - 09:22:34 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Hűtővagonokban tárolnak többszáz halott katonát KárpátaljánMegrázó információk birtokába jutott a Metropol

A magyar határtól alig néhány száz méterre, egy vasúti csomópont gondosan őrzött és elkülönített részén egy speciálisan erre a célra kialakított hűtővagonban több száz katona holttestét őrzik az ukrán hatóságok. A katonák már több hete, sőt egyeses esetekben több, mint egy hónapja vesztették életüket, de a hozzátartozók még nem temethették el őket.

A temetések kérdését ugyanis a legsúlyosabb politikai kérdésként kezeli Zelenszkij elnök háborús propagandát irányító csapata. Még azt is szabályozzák, hogy a halálhírről mikor, milyen ütemben értesülnek a hozzátartozók, de gondosan beosztják az egy napra eső, engedélyezett temetések számát is. Nyilvánvalóan az egyre tömegesebb emberveszteségek miatti pániktól, a hozzátartozók kétségbeesésétől, a polgári és katonai hangulat még inkább drámai megromlásától tartanak.



Hűtővagonokban tárolnak többszáz halott katonát KárpátaljánEzért van szükség a speciális hűtővagonokra, amelyek közül most egy a magyar határtól alig néhány száz méterre áll, a legszigorúbb katonai őrizet alatt. Ezeket a speciális járműveket a külföldi katonai segítségnyújtás címén néhány hónapja kapta Ukrajna, illetve vannak saját fejlesztésű halottszállító hűtőkocsijaik is.

Az eddig napvilágra került információk szerint egy-egy ilyen halottszállító vagon 50 tonna teherbírású, azaz egyenként hozzávetőleg 500 holttest tárolására képes. Eddig egyedül az Al-Jazeera televíziónak engedték meg az ukránok, hogy bemutasson egy ilyen hűtővagont, de persze csak akkor, amikor orosz katonák holttestét szállította. 

Kárpátalján napi legfeljebb négy-öt holttestet emelnek ki a hűtővagonokból, nem mindig elhalálozási sorrendben. Politikai, nemzetiségi okokat, az elhunytak életkorát is figyelembe véve engedélyezik a temetéseket.

Ukrajnában a háborús veszteségek szigorú hadititoknak számítanak, hivatalos információkat csak ritkán hoznak nyilvánosságra. Aki a szabályt bármilyen módon megszegi, akár egy közösségi média-bejegyzéssel, börtönbüntetésre számíthat.


Hivatalos adat híján természetesen régiókra vagy nemzetiségekre vonatkozóan sincsenek statisztikák. Így arról sem lehet tudni, hogy eddig hány kárpátaljai, azon belül is hány magyar áldozta életét. Viktor Mikita kárpátaljai katonai kormányzó már nyáron „több száz” térségbeli hősi halottról beszélt. Nem telik el nap, hogy a kárpátaljai sajtó ne adjon hírt néhány halálesetről (és ezek csak az ismert adatok), ez alapján az elesettek száma a háború első évéhez közeledve már az ezret is bőven meghaladta. A sorozás alól pedig nem kivételek a helyi magyarok sem, akiknek aránya a háború előtt 10-15 százalékos volt a térségben. A Kárpáti Igaz Szó című lap januári cikke szerint Kuti László ungvári konzul tizenkét magyar vagy magyar kötődésű katona elestét említette (a magyar Külügyminisztérium minden magyar áldozat családját anyagilag támogatja), ugyanakkor más becslések szerint már inkább százhoz közelíthet a számuk.

Az biztos, hogy a legtöbb magyar a munkácsi 128. hegyivadászdandárban szolgál, amelyet rendre éppen a leghevesebb harcoknál vetnek be. Aggodalomra ad okot, hogy – részben megerősített – orosz híradások szerint nemrégiben a kelet-ukrajnai Szoledár ostrománál a 128. dandárt „szétverték”. Az oroszok állítása szerint az ukránok vesztesége 20-25 ezres volt a csatában.

Ezt megerősíti az is, hogy állítólag a munkácsi 128. hegyivadászdandárt végre kivonták a frontvonalról.

Sokan értetlenül állnak az előtt, miért mindig a kárpátaljai alakulatokat küldik a leghevesebb harcokba. Így volt ez már korábban is: a 128. dandár súlyos veszteségeket – köztük igazoltan magyarokat – szenvedett 2015-ben a hírhedt debalcevei katlanban. A háború kirobbanása óta most is ott harcolnak a legvéresebb ütközetekben, előbb Herszonnál, majd a bahmuti és szoledari „húsdarálóban”. Ez részben indokolható különleges kiképzésükkel, és hogy még az oroszok is az egyik legütőképesebb alakulatként tartják őket számon. Mások szerint viszont az is szerepet játszhat ebben, hogy az ukrán hadvezetés a nemzeti kisebbségekkel feltöltött alakulatokat szívesebben küldi a frontvonalba.


Források:
https://www.elemi.hu/hutovagonokban-tarolnak-tobbszaz-halott-katonat-karpataljan/

https://hirtv.hu/hirtvkulfold/szazaval-taroljak-hutovagonokban-az-elesett-katonak-holttestet-2562387


Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE
Oldal:       >>  
Adatbázis lekérdezés: 83. Memória használat: 1,477kb