BENDEGÚZ HÍREK

A független, hiteles magyar hírforrás!

logo


Isten hozott

Szabadkőműves szimbólumok a "nemzeti"-nek hazudott pártoknál
a Jobbik, a Magyar Főnix Mozgalom, a HVIM, a Szentkorona Rádió, a Betyársereg jelképeiben -kik fakadnak egy tőről

Posted onvasárnap 03 július 2011 - 07:02:58 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


Tudjátok nem elég ám csak kiabálni, hogy mekkora magyarok vagytok, meg kell azt is nézni, hogy kiknek a zászlaja alatt kiabáljátok !
 

hatvannégy vármegye HVIM


A napokban egy igen érdekes vitára lettem figyelmes egy a Toroczkai, és Budaházy nevével fémjelzett és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által üzemeltetett

Szentkoronarádió.com oldalon az "Újra miénk lett az utca" címmel megjelent írás kommentjeiben.


Valaki beírta a kommentek közé, hogy bizony a HVIM Szabadkőműves jelképek alá toborozza a tagságot, és az embereket, és ugyanezen Szabadkőműves jelképek alatt tartja a szónoklatait is!


illuminatusok
Forrás: Illuminátus szimbolika a populáris kultúrábanNézzük csak meg a képen látható sarkokban a különböző kereszteket.

Vajon mi a hasonlóság a HVIM által használtakkal ?

Bingó!

Különböző méretűek a kereszt szárai.
Ráadásul ezek is körben vannak fogva, igaz egy szöveg által.

Véletlen lenne?Akinek ez még nem tűnt volna fel valóban így van!


ipm2.jpg 
2-es számú kép
Még a kereszt ábrázolása sem lehet véletlen
forrás:https://www.galilei.hu/sajto/ipmszabadkom.htm

Ebből aztán keveredett némi vita és különböző eszmefuttatások láttak napvilágot.

Rengetegen hozzászóltak a vitához.

Olyannyira, hogy a Szentkorona Rádió üzemeltetőjének a HVIM-nek a vita kényelmetlenné vált, ezért törölte az összes hozzászólást, így ma már nem látható sem a vita, sem a levont, vagy levonható következtetések! 

Vajon miért? 

hvim.pngA vita azon tört ki, hogy a HVIM az "OMEGA" jelét használja, amely mintegy harapófogóként öleli körbe a magyar országalmát.

Ráadásul az is furcsa, hogy az Omega és az országalma  ábrázolása akár a mindent látó szem ábrázolása is lehet, mert az országalma keresztje aránytalanul kicsire, igen csenevészre sikeredett.

Mint mindenki előtt ismeretes az "OMEGA", mint jelkép a Szabadkőművesek egyetemes jelképei közé tartozik, ők ha egy ilyet látnak azonnal tudják, hogy egy közéjük tartozó szervezetről van szó.

A szimbólumok egyébként egyértelmű utálásokat tartalmaznak, bizonyára nem véletlen a vörös kereszt, ahogyan a fekete alap sem.

Ez így azt jelenti, hogy a "kereszténység vége"!
Jehová
éknál ez alapból elvárás!

 Azóta kiderült, hogy valószínűleg a HVIM jelképében szereplő kereszt ábrázolásának típusa, mikéntje is a Szabadkőművességre utal, de így együtt az OMEGA és a KERESZT ilyetén ábrázolásával együttesen viszont egyértelműen.

Hasonlóan ahhoz mint amikor valaki a sátán egyetemes jelét mutogatja beszéde tartása közben.

satan_666.jpg

Sarkozi.jpg
berlusconi.jpgSzámukra, a Szabadkőművesek számára ez azt jelenti, hogy álta
luk küldött testvérről, vagy létrehozott szervezetről van szó, amit ők kontrollálnak.

Szembesítették ezzel a HVIM-et és az általa üzemeltetett Szentkorona Rádiót.
A HVIM-esek próbálták a honlapon megmagyarázni a bizonyítványt, mindenkit lehülyézve, 
clinton.jpg

hogy elektromos ellenállás jele (ez azonban nem igaz, ennek jele az "R"), majd persze arra váltották miután leírták nekik, hogy nem a jele, hanem a mértékegysége.

Aztán azzal védekeztek, hogy erről Toroczkai nyilván nem tudott, amikor a HVIM-et alapította. 

Ami azért elképzelhetetlen, mert az egyik őse Tutsek imgres-3.jpegvérbíró volt
az 56-os perekben, azaz "értelmiségi" család
vona gaborsarja, így elképzelhetetlen, hogy ne tudta volna, hogy mit jelképez az általa és szervezete által választott jelkép. 

Többen leírták, hogy ez azért is elképzelhetetlen mert, ha valaki létrehoz egy a magyarságtudatra épülő egyesületet, társadalmi szervezetett, nyílván olyan jelképet választ magának, amely kifejezi a szándékait, vagy szervezete szándékait, ill. irányultságát.

Ezzel védekezni egyébként is amatőr dolog, mert mindenhol az interneten fellelhetőek a szabadkőműves szimbólumok és azok magyarázatai is.ratzinger

A politikában valamennyire is benne levők, vagy csak alapszinten érdeklődők is pontosan tudják, és ismerik ezen szimbólumok jelentését!

Nem furcsa, hogy pont egy olyan, a magyarságát olyannyira hangoztató szervezet, mint a HVIM, vagy annak vezetése ezt ne tudná, vagy nem ismerné annak a szervezetnek (háttérhatalomnak) alapvető jelképeit, amely ellen saját állítása szerint harcol?

Nyilvánvalóvá vált mindenki számára az, hogy HVIM választása nem véletlenül eshetett erre, vagy ezekre a szimbólumokra.

Aztán nekem is megakadt a szemem, még egy a Szentkorona Rádiót reklámozó pólófeliraton is, amely nyomattal több típusú, színű pólót is árulnak, reklámoznak.

szent_korona.radio.jpg

Bizonyára mindenki ismeri, vagy feltűnt a számára a háromszögben levő Magyar Szent Korona ábrázolása ezeken a képeken

szentkoronaradio.jpeg

szent.korona_radio.jpeg Mint bizonyára mindenki előtt ismert, hogy a háromszög, a csonka háromszög, ha jelképként vagy logóként használják, mint jelkép, a Szabadkőművesség piramis jelképe, mivel már másodszor találkoztam a Szabadkőművesekre utaló jelképpel, észre kellett vegyem a harmadikat is, ami egyébként mindenki szemét kiszúrja.  
Nekem pl. eszembe sem jutna háromszögelni a Szent Koronát.

A Magyar Szent Korona nem háromszög, hanem félkör alakú!

Mint az előzőekben is említettem a "HÁROMSZÖG" mint piramist jelképező szimbólum a Szabadkőművesség jelképrendszeréhez tartozik.

Szkrlogo.jpg
Vajon a villám jelei mire utalhatnak így együtt a "részeg" le -csonkaháromszögelt koronával.
Csak nem Lady Gaga logójára utal? 

Forrás: Illuminátus szimbolika a populáris kultúrában

 Aztán meg a legújabb történet is... a Szentkorona Rádi "főhadiszállás" című műsora és oldala, amelyből egy részlet:

"Bemutatkozás:
Azonban, mivel ez a műsor nem csupán civil kezdeményezés, hanem szervezetünk egyik megnyilvánulása, a helyzet megkövetel egy rövid bemutatkozást.

A szervezet az Új Hajnal Rend nevet viseli."

Vajon mi is az "Új Hajnal Rend", amit alakítottak?Főhadiszállás műsor

Lehetséges, hogy már megint nem tudnak elvonatkoztatni az
"Új Világ Rend"-től ami szintén a szabadkőművesek célja és jelszava. 

Ennyire szeretitek ti ezeket a "Rend"-eket?
Persze főhelyen megtartották a háromszöget is, csak most spirálban ábrázolva.... :), természetesen feketében, hogy kétség se férjen hozzá, mit képviseltek.
(Persze az is lehetséges, hogy nem háromszög, hanem kígyó szimbólum?)
Mellesleg azt is írják, hogy új lovagrendet kívánnak alakítani ezzel (mert egyházi rendet biztosan nem), talán a "Rózsakeresztest" ?
Az már létezik:
https://www.amorc.hu/

Mellesleg a "rózsakeresztesek"-ből alakult ki a szabadkőművesség ill. alternatív módom ma is így hívhatjuk őket...és hívják is.
"A rózsakeresztesek – pontosabban a szabadkőművesek – beépültek II. Rudolf prágai udvarába is." (Wikipédia)

Van a HVIM háza táján több érdekes dolog is, ami szintén megjelent az oldalon pl.:

Mindenki előtt ismert, hogy Toroczkai nem Toroczkai, hanem Tóth, csak időközben megváltoztatta a nevét, mert nagy valószínűséggel nem felelt meg a céljainak. (Nem beszélve arról, hogy egyik őse vérbíró volt Tutsek néven az 56-os forradalom után.) forrás: wikipédia

A mai Jobboldalnak hívott oldalon több olyan "személyiség" is van aki úgy váltogatja a neveit, mint az alsógatyáját, vajon véletlen lenne?

Néhány név:

Tutsek Gusztáv, a vérbíró
Ebben aztán nem volt hiba. Melyek voltak a leglátványosabb esetek, amikor a politika, hogy Biszkut idézzem, „nem avatkozott be a büntetőeljárásokba”?
– Miskolcon a forradalom kitörésekor felakasztottak egy embert, akit ÁVH-snak néztek. Ebben az ügyben húsz embert állítottak bíróság elé, Tutsek Gusztáv közülük tizennyolcat halálra ítélt. A Legfelsőbb Bíróság nem volt elégedett az ítélettel, ott még az első fokon életben hagyott kettőt is halálra ítélték. Egyszer egy ügyvéd a bíróság büféjében odalépett Tutsek bíróhoz, s azt mondta neki: „A védencemet halálra tetszett ítélni, de én nem mondhattam el a védőbeszédemet.” Tutsek elővette szobája kulcsát, odaadta az ügyvédnek, s azt felelte, menjen be a szobámba, s mondja ott el. forrás:https://www.magyarhirlap.hu

Vágó Béla, Weiss (Kecskemét, 1881. augusztus 9. – Szovjetunió, 1939.), 1905 után a szociáldemokrata baloldal egyik vezetője, és a Népszava munkatársa. 1906-tól az MSZDP több vidéki szervezetének titkára. 1914-től a Magánalkalmazottak Szakszervezetének munkatársa volt. Az I. világháború idején kapcsolódott be az antimilitartista mozgalomba, és később az egyik vezetője. A 1918 és 1919 között a Budapesti Munkástanács kommunista frakciójának vezetője. A Tanácsköztársaság idején az vasúti ill. hajózási népbiztos, majd a Vörös Hadsereg I. hadtestének parancsnoka. A tanácshatalom bukása után emigrált a Szovjetunióba. Később a Sarló és Kalapács című újság főszerkesztője lett."  forrás: Link

Zazrivecz Gáborból - Vona Gábor
(an: Petrinyecz Szerén)

Lénárdból - Lenhardt

Tóthból (Tutsek leszármazott) - Toroczkai

Zsiga Dánielből - Z. Kárpát Dániel

Érdekesség, hogy Morvai Krisztina anyja neve Fekete Klára (forrás: itt)

Másik érdekesség, hogy Sneider Tamás is az üldözött nép leszármazottja, sőt felmenője Vágó-Weis Béla, aki a Tanácsköztársaság idelyén Rákosi Mátyással és Kun Bélával volt egy brancsban.

Nicolae Stefan Patrubany-ból - Patrubány Miklós stb.

Ez utóbbihoz tartozik egy kis olvasnivaló is: link

ahol többek között erről olvashatunk: A ROMÁN KOMMUNISTA PÁRT BIZALMASA VOLT ráadásul megtudhattuk, hogy egy örmény kisebbséghez tartozó Román állampolgárról van szó.

Nekem pl. eszembe sem jutna, hogy megváltoztassam a nevemet.

Teljes joggal felmerülhet a kérdés, hogy vajon miért volt ill. van erre szüksége egyes embereknek?

 Talán azért, mert ilyen nevekkel, és a nevekhez tartozó háttérrel senki nem hitte volna el róluk, hogy a hazafiak közé tartoznak?

Nyilván nem azért változtattak nevet, hogy jól mutasson a munkahelyi jelentkezési lapjukon, vagy a cégekhez benyújtandó Europass Önéletrajzukon. 

Joggal merülhet fel mindenkiben a kérdés vajon véletlen lenne?

No de ennyi? 

Engem mindenesetre jól elgondolkodtatott a dolog, főleg azok után, hogy minden hozzászólást töröltek a Szentkorona Rádió üzemeltetői, a HVIM-esek.

Valamiért nem akarják, hogy kiderüljön.
 

Vajon miért?

A másik érdekesség amely szintén Budaházy György által alapított Betyársereg-gel
kapcsolatos:
Ez a formáció a Skull & Bons (Csontemberek) jelképét használja.

betyár seregOlde_Skull_Bones.gifskull-bones-pirates.jpg
Betyársereg jelképeSkull and Bons (Csontemberek) jelképei

Persze lehetne mondani azt, hogy kalóz jelképet használnak.
Az is lehet, hogy Budaházy Gyuri megmaradt "Gyurcika" gyereknek, aki biztos szerette a kalózregényeket, és meg is maradt azon a 8-14-éves szinten.
Azonban ez így sántít, mert ha jól megnézzük a 2-es számú fotón szereplő koponyákat akkor egyrészt rájöhetünk, hogy különböző süvegekkel, koronával stb. látják el jelképeiket a háttérhatalom képviselői, ami már egyértelmű utalás, valamely titkos társaságra. Ebben az esetben a Skull and Bons-ra.

Másrészt persze ez ismét egy érdekes kérdést vet fel pl., hogy egy magát ízig-vérig magyarnak valló egyesület, vagy szervezet, mint a betyársereg miért választana a magyarsághoz egyáltalán nem illő és nem is köthető jelképet?
Ettől sokkal nagyobb annak a valószínűsége, hogy ez sem véletlen.
Főleg ha figyelembe vesszük, hogy Budaházy másik szervezete, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és a HVIM által üzemeltetett Szentkorona Rádió is a háttérhatalom jelképeit használja, amelyre az előzőekben már kitértünk.

Az már csak hab a tortán, hogy bent ülnek a parlamentben a Jobbik színeiben.

Vagy ez sem véletlen?

Az Illuminátusoktól jött a mindent látó szem, mint jelkép.....erről a jelképről is sok minden található  az interneten.

illuminatus jelkepilluminatus.jpegillum.jpegeye-logo-26279302.jpg
   Egy jellemző Illuminatus jelképmindentlátó szem

Sorolhatnánk és beszúrhatnánk egy több tucat mai a titkos társaságokra utaló jelképet, amelyek azok amiknek látszanak.

A Jobbik logója:

Hátha így ismerősebb:a Mindent-látó Szemként

  jobbik_IT_k_nelk_100.png

    Jobbik logó kereszt nélkül. 

Bár ezoterikusok közül többen jelezték nekem, hogy a Jobbik Druida jelképeket használ, ami a szabadkőművességre utal, leszögezem, hogy én ezt nem tudom eldönteni, mert nem vagyok ennek a témának ismerője. Erről egy kis olvasnivaló:(http://www.facebook.com/note.php?created&¬e_id=244582578900980)
hidat_epit.jpeg
hidat_epitunk.png
Egy másik érdekesség, hogy Vona Gábor a nagy hídépítőmeterek (szabadkőművesség) nyomdokain járva most éppen hidat épít!

Idézet: "További érdekesség, hogy Már a Jobbik születésénél elég kemény vérzsidók bábáskodtak,  ezt most nem részletezzük. Aztán az előző pártvezetése is zsidó volt, Kovács Dáviddal és társaival az élen.

Majd jött Vona, az ifjú titán, aki fölfuttatta a pártot. 

De úgy látszik nincs elég szerencse Vona működésében, mert egyszerre túl sokat markolt és keveset fogott.
Megcsinálta a Magyar Gárdát, hogy a magyarokat be lehessen csalogatni.
Aztán a gárdából kiváltak azok, akik észhez tértek és megcsinálták a zsidómentes gárdájukat. Most már Vona a csendőrséget is megcsinálta és már csak a választásokat kéne neki megnyerni hozzá és akkor minden sínen lenne. Csakhogy mindig újabb és újabb botrányok törnek felszínre. Most meg az a szóbeszéd járja pesti jólértesült körökben, hogy a pártvezér szefárdzsidó (forrás: link). Ezért mondtuk azt, hogy igen szerencsés, hogy Csurka zsidó lapírókkal vette körül magát, mert ők hiteles forrásból megtudnak azonnal válaszolni mindenre.
Bencsik
Kép: Bencsik, gárdisták
Ez az egész történet arról jutott eszünkbe, hogy tegnap a tévében azt mondták, hogy a Fidesz hagyta a Jobbikot felnőni. Nem támadta sokáig, hagyta hogy olyan dolgokat mondjanak ki, amit a Fidesznek a Likud-párti testvériség nem tűrne meg.
Most meg már a Jobbik kezd a Fidesz nyakára nőni.
De ezt az egész dolgot nem kell komolyan venni, mert ezek nem magyar ügyek, ezek a zsidók közötti amolyan belharcok.

 
Bencsik András a gárdalapítók között volt, lapja a Fidesz egyik szócsöve" (forrás: itt)

 Vona GáborDe itt a kegyelemdöfés, egyenesen az Országos Széchenyi Könyvtár adatbázisából! 
https://www.epa.hu...12irod.pdf

"...A beszélgetés önéletrajzi visszapillantásából kiderül: Vona - kifordított utalónév a szefárd-zsidó család valamelyik ősének nevére (Navon), amit saját családi neve (Mananya) helyett tizennégy évesen (!) összeállított versgyűjteménye megjelentetésének céljaira talált ki, majd végig kitartott mellette. A vagyonos, szellemi alkotóterületeken is jártas polgárcsalád a multietnikus Balkán egyik legkülönösebb színfoltját képviseli (távolabbi rokonságban Elias Canetti, ruszei születésű író családjával). Ősei mindkét szülői ágon Spanyolországból több évszázada elűzött, végül constantinápolyon és Bulgárián keresztül Romániába vetődött szefárdok, akik még a 20. században is beszélik az ősi, spanyol eredetű idiómát...." 

Az is kedült, hogy Szegedi Csanád zsidó családból származik és nagymamája Auswitzi "menekült".

szegedi csanádIsraelFlag.jpg
Csanád, tényleg a magyaroké?   Vagy a te hitsorsodaié inkább?


Erről bővebben az alábbi linkeken olvashatnak többet az érdeklődők:

A jobbikos zsidó

Szegedi Csanád és a családfa? Az igazság - egy könyv fejezeteinek kiegészítése

Tudta, vagy nem tudta – Szegedi Csanád a tanyán

Hegedűs Tamás és a sátán jele

Csak nem a sátán egyetemes jelképét mutogatja egy jobbikos országgyűlési képviselő?

"A kéz kisujjának és mutatóujjának feltartásával formált ördögfej jelentése egyértelmű, az Illuminátusok üdvözlő kézjele (többek között), s bár a rockzenében legtöbben divatból, tudatlanságból használják, a politikusoknál ez a kézjel mindig árulkodó."
Itt a link a jelentéséről : https://www.szkosz.com/node/1366

Hegedűs Tamás, a Jobbik gazdasági miniszterjelöltje a Hit Gyülekezetének volt a tagja, valamint az SZDSZ pécsi ügyvivőjeként szolgált. (forrás: MIÉP, Hegedűs Tamás éeletrajza)

Térjünk rá egy új magát magyarnak és nemzetinek tituláló pártra, amely szintén szabadkőműves jelképet használ és nem csak logójában, hanem immáron a nevében is!
A Magyar Főnix Mozgalom egy új magát magyarnak és nemzeti radikálisnak tituláló, természetesen jobbikmentő szabadkőműves, kóser párt, amely szintén szabadkőműves jelképet használ, és nem csak logójában, hanem immáron a nevében is!
United Grand Lodge of England

 idézet a cikk lentebb található részéből:

"Főnix páholy egy olyan szakmai páholy a szabadkőművességben, amely joghatóságában az Angliai Egyesült Nagypáholy alá tartozik."

Ráadásul az említett logo sem az ő ötletük, csak belebiggyeszteték a pártjuk rövidítését.
Vajon a Magyar Főnix Mozgalomnak még annyira sem futotta, hogy saját logót terveztessenek?

Ennyire pitiánerek lennének?

Tájékoztatásul csak, alább néhány cég logója, alattuk persze a cégek elérhetőségevel, kattintható linkjeivel:
phoenixphoenixfőnix
Shiraha phoenix symbol NarutofanThe Tokyo AblettsPhoenix Building Services

Magyar Főnix Mozgalom

Avagy a sólyom helyett felrepül az amerikai sas? 

Magyar Főnix Mozgalom

 


Bíber József Tibor, Főnix párt
Bíber József Tibor

A párt elnöke Bíber József Tibor, akit előzőleg már megismerhettünk a Jobbik alelnökeként. A jobbikból 2008-ban állítása szerint azért távozott, "mert titkosszolgálati módszerekkel megfenyegették."
Később különböző fórumokon és kommunikációjában azt állította, hogy a JOBBIK pártot a "háttérhatalom" kívülről irányítja.
Amit valljuk be elég érdekes megjegyzésnek tartunk a Magyar Gárda és a Jobbik egyik alapítójától, már csak azért is, mert ő is a Jobbik felsővezetéséhez tartozott, azaz egyrészről őt is irányították, hiszen ő volt a Jobbik második embere, másrészt úgy tűnik őt ez akkor nem zavarta.

A Magyar Főnix Mozgalom másik emblematikus figurája, alapítója és első alapító alelnöke Dr. Szöőr Anna, akinek elég hányatott a politikai pályáfutása.
Dr.-Szöőr-Anna2-247x300.jpgMár majdnem minden jobboldali pártot megjárt "politikusasszony", akit a Jobbik elnöksége már nem mert elindítani listáról a 2010-es országgyűlési választáson, a róla kialakult kép miatt, igaz sokáig fent volt a Jobbik vezető információs oldalán, mint "választható országgyűlési képviselő jelölt", de egyek alapszervezet sem jelölte, arra a listára is csak a Jobbik elnöksége tette.

Pikáns adat, hogy "Dr. Szöőr Anna a Magyar Főnix Mozgalom alapítója és első alelnöke pályázott 4.000.000,-Ft támogatásra a MAZSÖK-nél (Magyar Zsidó Örökség Közalapítvány), idézzük "TV műsor készítése és sugárzása  - figyelemfelhívás a korábbi korok és a mai társadalom antiszemita megnyilvánulásaira, zsidó értékek terjesztése" címen.
Az adat letölthető innen: Link

További pikáns adat, hogy Szöőr, idézzük: " ő az, aki teleszórta a városokat magyargyűlölő szövegű holokauszt-emléktáblákkal, különös tekintettel a Corvin-közre, ahol az épület már ki sem látszik ettől a sok szeméttől. A Heti Válasz, amelyik megrója a kuruc.infot, hogy miket hallgat el, ezt önmagukra nézve nem veti föl. Mivel a nyálas lap elhallgatja, hogy a Szöőr Anna nem egyedül holotáblázott, hanem a debreceni Weisz rabbival és a Semjén Zsolt vezette KDNP-vel együtt, amely pártnak zsidó tagozata is van."
(az idézet forrása: Link

 Dr Szöőr Annát az Magyar Főnix Mozgalom alapítóját és első alelnökét már leváltotta a párt vezetése, és most bőszen tagadják, hogy közük lenne hozzá. 

(Pedig vele alakult meg ő volt az alelnöke a Magyar Főnix Mozgalomnak, sőt még a közleményeket tett közzé: Link )

Ilyen alapítókkal vajon csodálkozhatunk-e azon, hogy a Magyar Főnix Mozgalom párt "címere" szabadkőművesre sikeredett?

Ráadásul annyira sem futotta, hogy saját logót terveztessenek. 

A főnix madár is egy okkult szimbólum.Magyar Főnix Mozgalom
Az egyiptomi mitológia szerint a főnix egy szent, gyönyörű vörös-arany tollazatú hím tűzmadár, mely élete végén fahéj-ágacskákból fészket épít, meggyújtja, és vele együtt porrá ég.
A hamvakból ezután egy új, fiatal főnix születik, amely bebalzsamozza az öreg főnix maradványait egy mirhából készült tojásba, és eltemeti.
Szoros összefüggésben áll Ré-vel (Luciferrel). 

Okkal merülhet fel a kérdés, hogy egy magát szintén nagyon magyarnak valló párt, vajon miért használ SÁTÁNISTA jelképet logójában és nevében, amely mint említettük egyben szabadkőműves jelkép is, és a szabadkőművesek a mai napig használják pecsétjeiken.

Sőt idézet " A Sátán és az új világrend" c. cikkből:"

one dollar magyarázata.gif
Ezen a bankón szinte minden fontos okkult szám és szimbólum megtalálható.

Az US Nagypecsétje és a maya naptár – az okkult szimbolizációk kapcsolata:
Thomas Horn azon a véleményen van, hogy a 2012-es évvel kapcsolatos legtitkosabb ismeretek úgy voltak elrejtve, hogy közben a szemünk előtt, arcunkba tolva álltak már több mint kétszáz éve, többek között Washingtonban és a Vatikánban is. A titkos társaságok ugyanis számos kódolt információt hagytak ránk, hogy mit várnak ezzel a dátummal kapcsolatban: az istenek visszatérését, és egy luciferi pogány aranykor eljövetelét. Talán a legismertebb és legtöbbet eláruló kódolt szimbólumrendszert az USA egydolláros bankója tartalmazza, beleértve az US Nagypecsétet is.


A pecsét egyik oldala egy kitárt szárnyú sast ábrázol, ami helyett eredetileg egy főnixmadarat kívántak megjeleníteni. (Ez a pecsét korai tervein nagyon jól kivehető, de mivel ez túl egyértelmű volt Ozirisz feltámadására vonatkozóan, így ezt inkább a sassal jelképezték).
" United Grand Lodge of EnglandSokan azt állítják, hogy a szimbólum ma nem "aktív", csakhogy létezik:

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Jobbik-Gyurcsány-Momentum-LMP-MSZP közös listán indulnak a májusi EP-választáson

Posted oncsütörtök 10 január 2019 - 12:18:20 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


gyurcsany ferenc, jakab peter, feketegyor
2019.01.06. Gyurcsány Ferenc (DK),
Jakab Peter (Jobbik),
Fekete-Győr András (Momentum) . Közös nyilatkozat.

„Teremtsük meg az egységet az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon is! Egy az egy ellen!” – mondta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője a szombati ellenzéki tüntetésen.
Ezzel egyértelművé vált, ami eddig is sejthető volt: az ellenzéki pártok egy közös, bevándorláspárti listába tömörülve vágnak neki a májusi európai parlamenti választásnak.
Nem számít semmi, nincsenek elvek, minden pillanatok alatt elfelejtve!

A májusi európai parlamenti választásnak minden eddiginél nagyobb tétje lesz, hiszen a bevándorlási válság teljes mértékben átírta a kontinens politikai viszonyait, a migrációhoz való viszonyulás került az előtérbe.
Pár hónap múlva ez a folyamat a Soros-tervnek megfelelően, a bevándorlás mellett teljes mellszélességgel kiálló brüsszeli mainstream hatalmának megingását jelentheti, hiszen a krízis felülírta az európai politikát, és az európai polgárok gondolkodásmódját a dolgokról.

Éppen ezért Emmanuel Macron francia köztársasági elnök vezetésével a migrációpárti erők a különböző tagállamokban komoly politikai nyomásgyakorlásba kezdtek – a status quo fenntartása érdekében.

Hiszen teljesen nyilvánvaló: soha nem volt ilyen fontos, hogy milyen érdekcsoportok milyen arányban kerülnek be az unió döntéshozatalába.


jakob peter
Jákob Péter Jobbik

Közös, bevándorláspárti listát állítana az ellenzék

Az áprilisi országgyűlési választást megelőzően két dolgot tagadott az ellenzék: hogy bevándorláspártiak lennének, valamint hogy közös, bevándorláspárti listával vágnának neki a pár hónap múlva esedékes európai választásnak.
Az első állítás már a kampányban sem volt komolyan vehető, gondoljunk pusztán csak arra, hogy ellenezték, majd le akarták bontani az országot védő kerítést, a második pedig éppen a tegnapi napon dőlt meg.
Ismert, december közepétől egy törvénymódosítás visszavonatására hivatkozva több alkalommal utcára vonult az ellenzék, amelynek már az első napján kiderült, egészen mást akarnak az ellenzéki politikusok.
A cél tehát már az induláskor egyértelmű volt: lehetőleg minél jobban meg kell gyengíteni a bevándorlásellenes kormánypártok pozícióit az európai szavazás előtt.
Ennek legújabb és fontos állomása volt a tegnapi (egyébként kicsiny számú közönség előtt tartott) összejövetel, amikor Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke színpadra lépve kimondta, amit eddig senki sem:

"Teremtsük meg az egységet az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon is!
Egy az egy ellen!"

Az ellenzéki pártok eddig csak az önkormányzati voksolás kapcsán pedzegették az egységfrontot, azonban a szocialista politikus ezzel a mondatával bejelentette, hogy európai színtéren iseljött az ideje egy Jobbik-MSZP-DK-Momentum-LMP-Liberálisok összefogásnak. 

toth-bertalan.jpg

 Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője beszél a tegnapi Kossuth téri ellenzéki tüntetésen.
A háttérben egy MSZP-s, egy jobbikos és egy LMP-s zászló lobog
Forrás: MTI/Mti

Ez pedig nem jelent mást, mint hogy egyértelmű politikai akarat mutatkozik egy, a Jobbiktól kezdődő a szocialistákon átívelő, és Gyurcsány Ferencig tartó közös lista állítására, amely a bevándorlást ellenző Fidesz-KDNP-vel szemben képezni ellensúlyt. Ebből mi következik?

A magyar bevándorláspárti erők egységbe tömörültek. 

Tóth gondolatait Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) jelenlegi EP-képviselője vezette fel, aki a következőket mondta szombaton:

"Nem az a fontos, ki voltál, hanem hogy ki leszel. Orbán eszeveszett rendszerének ellensége vagyunk."

Ennek az üzenete is világos: borítsunk fátylat a múltra! Nem számít, hogy a Jobbik nem is olyan régen még egy antiszemita, cigányellenes és homofób párt volt, amely napi szinten sértegette a hazai kisebbségeket, és úgy általában mindenkit, aki kicsit sem tetszett nekik. És ez határozott utasítás a Gyurcsánynak behódolni kényszerülő jobbikos szavazók felé is: ezentúl az sem számít, hogy a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként 2006-ban mit csinált az utcára vonuló tiltakozókkal. Fogadják el a jobbikos szavazók a szemkilövéseket, fogadják el, hogy a balliberálisok diktálnak. „Van egy közös ellenség, ami mindent felülír” – hangzik az új ellenzéki, klasszikusan sorosista gondolatmenet. 

Voltak már jelei az egységfrontba tömörülésnek

A választás követően jól láthatóan készült valamire az ellenzék, erre hét pontot hoztunk, ami alapjaiban kérdőjelezte meg a decemberi események spontaneitását. A decemberi tiltakozó felvonulásokon már együtt lebegtek a szélben a jobbikos, az LMP-s, a momentumos, a DK-s és az MSZP-s zászlók. Idén év elején pedig az általuk kezdeményezett rendkívüli ülés után a teljes ellenzék az Országház lépcsőjére vonult, ahol

a Jobbik, az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum vezetői és képviselői közösen álltak ki,
ahol közösen mondtak el egy fogadalmat.

2019.01.06. gyurcsany ferenc, jakab peter, fekete-gyor
 
 A performanszon azt kérték a szimpatizánsaiktól, vegyenek részt a szombati összellenzéki tüntetésen. Ahol aztán "kimondásra került" a közös EP-lista.


mirkoczki_adam.pngMirkóczki Ádám (Jobbik)
Magyar Narancsnak  elmondta

Nekünk ebben a pillanatban nem a 2006-os, mára bukott hatalommal kell küzdenünk, hanem a jelenlegivel, és egy időre felül kell emelkedni a múltbéli sérelmeken.

„...a pártoknak most nem egymással kell hadakozniuk, először azt a helyzetet kell megteremteni, amelyben a politikai küzdelmeinket megvívhatjuk. Ez nem azt jelenti, hogy innentől mindenben egyetértünk a DK-val vagy az LMP-vel, de azt igen, hogy van egy magasabb cél, nevezetesen, hogy a demokratikus intézményeket helyreállítsuk. Ha elvonatkoztatunk a 2006-os rendőri brutalitásoktól, és a választási törvényt, a közszolgálati médiát, a köztársasági elnök, a népszavazás intézményét, vagy az ügyészséget nézzük, úgy még a legsötétebb Medgyes­sy-, Gyurcsány-, Bajnai-időszak is a demokrácia aranykora volt ahhoz képest, ami most van. Ezt kell megérteni mindenkinek, aki most az ellenzéki oldalon finnyáskodik. Nekünk ebben a pillanatban nem a 2006-os, mára bukott hatalommal kell küzdenünk, hanem a jelenlegivel, és egy időre felül kell emelkedni a múltbéli sérelmeken.

Tisztelem Vona Gábor stratégiai érzékét, de a választáson a többi ellenzéki párttal együtt bizony mi is hibáztunk. (...) Ha 3-5 szimbolikus körzetben visszalépünk, akkor ma nincs kétharmad.

És ma több mandátummal rendelkeznénk mi is, ők is.”

Forrás: Origo & Mandiner  nyomán

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Lakatos Pál: A Szabad Európa Rádió kommunista és CIA kapcsolatai

Posted onvasárnap 02 december 2018 - 18:43:09 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


lakatos pal16 éve, 2002. október 24-én, 60 éves korában halt meg Zsille Zoltán kiváló filozófus, pedagógus, szociológus, a Szabd Európa Rádió egykori szerkesztője.

"Rendszerváltásunk" kiváló ismerője volt ő. 
Amikor azt kérdeztük tőle, hogy miféle is ez a demokratikus ellenzék, az válaszolta, "ilyen az, ha a diktatúra maga tenyészti és nevezi ki a saját „ellenségeit”.
„Amíg saját sorainkat nem tisztítjuk meg tisztázatlan múltú, besúgógyanús és exkommunista politikusoktól és tollforgatóktól, újra és újra veszíteni fogunk."- mondta.
És veszítünk is, immáron majdnem 30 esztendeje, mindig. Mert a rendszerváltásunk csak "rendszerváltás" lett.
Egy régebbi írásommal és a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában, 2000 tájékán elhangzott interjúmmal emlékezem rá.
A rövidesen közölt gondolatok is bizonyítékul szolgálnak arra, hogy a rendszerváltásnak hazudott időszak a kommunisták által előkészített folyamat csupán, amikor is az MSZMP negyedik vonala vette át az ország irányítását, különböző ellenzékinek mondott pártok színeiben.

Akkor tehát kezdjük.


1985-ben megrendezték az úgynevezett demokratikus ellenzék monori találkozóját, az MSZMP Központi Bizottsága és a Kádár-féle titkosszolgálat közreműködésével. De szerveződtek az újabb és újabb találkozók, s hogy ne egységes „demokratikus ellenzéke” legyen az MSZMP Központi Bizottságának, kétfelé osztották a népieseket és az urbánusokat.
Így alakult meg a Szabad Kezdeményezések Hálózata, a későbbi SZDSZ és a „másik” pólus, az MDF.
Csak azt nem tudták az 1986-87-es években az Aczél György-féle machinátorok, hogy az „ellenzéki” mozgalmak legalizálása, az országgyűlési képviselő választások többes jelölése, maga után vonja a történelmi pártok újra éledését, megjelenését.
Ebben az időszakban egyre nagyobb az igény a hiteles tájékoztatásra, de a Kádár-rezsim újságíróiban még nem bíznak az emberek, a nagy leleplezések, amelyekkel egyesek legitimálni igyekeznek magukat, még hátra vannak. Így egyre nagyobb az igény a Szabad Európa Rádióra.

Azt viszont kevesen tudták, hogy a Szabad Európa Rádió különféle osztályán dolgozók, az amerikai titkosszolgálat, a CIA által felügyeltek voltak, munkatársai a CIA fizetett ügynökei, s minden belső feszültséget idegen érdekek szolgálatában vezettek le.

Bár látszólag, az itt dolgozók, reális tájékoztatást adtak, de nevezzük nevén a gyereket, hírszerzőkből összeállított hazaárulók gyülevész csapatáról volt szó. Ékes bizonyítékai ennek az állításnak a Magyarországon később közszereplőként, újságíróként megjelenők hada, csatlakozván hozzájuk az Erdélyből Münchenbe, s onnan a Hazánkba került tollforgatók is, akik közül az egyik a jobb-, a másik meg a bal oldalt foglalta el.
A neveket most hagyjuk, de a melldöngetős, az „én a Szabad Európa Rádiónál dolgoztam” szöveg állandó hangoztatóit azóta már jól ismerjük, akik, az esetek többségében az úgynevezett jobboldalon hallatják hangjukat.

A Szabad Európa Rádió hatékonyságát azzal is növelték, hogy a korábbi frekvenciazavarásokat, melyeket Tökölről, Csávoly környékéről, Lakitelekről és valahonnan Zalából végeztek, megszüntették.
Miután a Szabad Európa Rádió a zavarás béklyóitól megszabadult, kiszabadult abból a tinédzser partis szellemiségéből is, és most már nyíltan kezdte támadni a kommunista rendszert, és nyíltan mutatta be az új „demokratikus ellenzék”, akkorra már Nyugatra beszervezett hazaárulóit. Ezek az emberek izraeli, amerikai ügynökök, szabadkőművesek.
Látszólagos ellenzékiek, akik tulajdonképpen a saját hazájuk ellen dolgoznak. Demszkyékről, s a hozzájuk csatlakozó SZDSZ-es bagázsról van itt most szó. „Hőstetteikkel” traktáltak bennünket a Szabad Európánál, ezeknek az embereknek az ismertsége, neve, a hazugságok révén a csillagos egekig szökött.

Később aztán már, amikor a televízió révén az arcokat is mutatták, egyesül az arc és név a „tettel”, 1988-89-ben, s az emberek reakciója egyértelmű, ők azok a bátrak, akikről a Szabad Európa Rádió eddig beszélt.
A Szabad Európa Rádió akkori tevékenységének köszönhetően ismertté váltak, a rádió akkori munkálkodásának hatását mind a mai napig érezhetik.
Ezt a tudatosan előkészített nyugati behatolást Aczél György és szabadkőműves csapata vezényelte.
Aczél, ebben az időszakban, rendszeresen találkozik Bécsben, a Szabad Európa Rádió Magyar Osztályának vezetőivel, s megállapodnak a hazai „ellenzék” Münchenből történő futtatásában, kijelölik a megismertetendő személyek listáját.
Mindennek persze, szándékaik alapján, a cionizmus és a szabadkőműves páholy érdekei szerint kellett megvalósulnia.
Azt, hogy a látszólagosan ortodox kommunista, a kultúrát felügyelő Aczél György mit keresett a nyugatiak társaságában, azt az Aczél hagyaték feldolgozása során nagyon tisztán nyomon lehetne követni.
Ugyanis a hagyatékban nemcsak lehallgatott egyszerű telefonbeszélgetések kéziratai vannak rögzítve, hanem más lehallgatott anyagok is, amely telefonbeszélgetések Aczél György és a Szabad Európa Rádió munkatársai között zajlottak, valamint az Aczél György által név szerint felfuttatott „ellenzékiek” és a müncheniek közötti háttérbeszélgetésként kerültek rögzítésre.

Tudniillik, az 1980-as évek közepétől, a titkosszolgálatokat a politikai „elit” annyira szabadjára engedte, hogy mindenki mindenkit lehallgatott.
Tehát nem egyirányú volt a lehallgatás, mint ahogy az általában a diktatúrákban történni szokott, hogy a párt első titkára és a politikai döntéshozó testület kimondta, hogy ezt és ezt kell lehallgatni, hanem mindenki mindenkiről megrendelte a lehallgatásokat.
Aczél lehallgattatta Pozsgayt, Pozsgay barátai lehallgattatták Aczélt.
Ebből aztán hatalmas kavalkád keletkezett, de egyet azért tudni kell, Aczél Györgyék távlatokban gondolkodtak.
Ők tudták azt, hogy a szocializmus és a tulajdonviszonyok átrendeződése után, a Soros-féle gondolkodás és a neoliberalizmus pillanatokon belül komoly erőt fog majd képviselni Magyarországon.
Ugyanis a diktatúrából a látszólagos szabadságba való átmenet, mindenütt szabadossághoz vezetett.
És ezt a szabadosságot, egy korábban már a sajtó által fölfuttatott politikai „elit”, rendkívül jól ki tudta használni.
Aczél szelleme ma is él.
A Magyar Rádióban és a Magyar Televízióban azok az újságírók, riporterek, szerkesztők, főszerkesztők, azok a szellemiségű emberek uralkodnak ma is, akiket Aczél György futtatott fel.
Ezek a szerkesztőségi műhelyek már a nyolcvanas évek elején, közepén, összetételüket tekintve, állandósultak.
Változhatnak a kormányok, a kuratóriumok összetétele is módosulhat, más lehet az elnök, vagy az elnökhelyettes, bizonyos politikai alkuk következtében, a rossz médiatörvény miatt a kurátorok össze-vissza döntögethetnek, de tulajdonképpen a közszolgálati rádió és televízió szellemisége egy pillanatig sem változott meg.
Sem a Fidesz kormányra kerülésekor, sem más pártok hatalma idején.
A neoliberális, kozmopolita szemlélet uralja ezeket az intézményeket. Haladnak az aczéli úton.

De hogy mi is fortyogott az aczéli boszorkánykonyhában, felidézem az azóta már elhunyt Zsille Zoltán pedagógussal, újságíróval, filozófussal készült beszélgetésem, amely a Vasárnapi Újságban hangzott el. 
Zsille, 1980-tól, Bécsből tudósította a Szabad Európa Rádiót, 1987-ben azonban már Münchenből, a rádió magyar osztályáról tudósított Magyarországra. Arra a kérdésre, hogy hányszor is csaptak be bennünket Münchenből, Zsille a következőképpen válaszolt.
„Azt hiszem, folyamatosan becsaptak.
Mindig is volt egy vonal, amely meglehetősen kapcsolódott az amerikai külpolitika mindenkori érdekeihez, jóllehet annak szócsöve eredetileg az Amerika Hangja volt.
Nagyon meglepő volt az érkezésem a Szabad Európához.
Én is egy kicsit mást vártam, hiszen hitem szerint ez volt a legfontosabb fórum, ahol a magyarországi belpolitikáról és ellenzéki mozgalomról hírt kaphatott a világ.
Az csak később derült ki, hogy ezeket a híreket megszűrték, szelektálták, és voltak olyan események, amelyek kívánatosnak minősültek, és voltak, amelyek nem.
Személyesen is átéltem, hogy „kicenzúráztak” anyagokat az adásaimból.
Említhetem például a ’89-es, híres Nagy Imre temetéséről a beavatkozást, ami Budapestről történt.
Egy felhívás jutott el hozzánk, Krassó György és társaitól, a Magyar Október Párt tagjai kezdeményezésére, hogy a temetés után maradjanak együtt a Hősök terén.

- Ez 1989. június 16-a, Nagy Imréék újratemetése.

- A felhívás 15-én érkezett hozzánk. Felolvastattam egy színésszel, és a Mai Nap című adásába került volna, ami egy órakor van és így bőségesen lett volna idő arra, hogy tájékozódjanak a temetésen részt vevők – a nem kommunisták hozzátartozói is, akik leginkább a hatodik, üres koporsóhoz kapcsolódtak, az egykor kivégzett családtagjaikon keresztül. Ez a felhívás nem hangozhatott el. Adás közben az amerikai követség kultúrattaséja kivetette, azzal az indokkal, hogy Krassó úr maga tiltotta le. Ez nem volt teljesen igaz, mert ő éppen Mark Palmer, akkori amerikai nagykövethez tartott, aki arról egyezkedett vele: ha kimarad a felhívás az adásból, akkor cserébe a Magyar Október Párt, illetőleg néhány olyan ellenzéki, akik ’56-osok voltak – és nem reformkommunisták – megszólalhatnak a Magyar Televízióban. (Érdekes felvetni, hogy az amerikai nagykövet milyen módon tudja befolyásolni a Magyar Televízió adását.) Ez volt a nagykövet fő szerepe. Ezért dicsérte meg őt dr. Horváth József tábornok úr, a III/III-as, híres-hírhedt belügyi felforgatók ellen alakult osztály vezetője, hiszen dr. Horváth később elmondta, hogy 16-án a rendzavarás megakadályozásában óriási szerepet játszott az az együttműködés, amely a nyugati követségek – személy szerint Mark Palmer , a Szabad Európa Rádió és a demokratikus ellenzék „R” gárdája között, a BM vezetésével és koordinációjával valósult meg.

- Kik tartoztak a demokratikus ellenzék „R” gárdájához?

- Olyanok, akik a demokratikus ellenzéknél korábban már jó nevet szereztek, részben pedig, akik rendőri szolgálatban álltak.

- Ha már szóba került a demokratikus ellenzék: van egy teória Magyarországon, amely szerint Aczélék időszakában – az már kiderült adásaink során, hogy a Szabad Európa Rádió magyar osztályának vezetői folyamatosan kapcsolatot tartottak fönn Aczél Györggyel , szóval az egykori kommunista szürke eminenciás időszakában már gondoltak a jövőre is. Néhány polgártársunk – akik Aczél beosztottjai voltak –nagyobb lehetőséget kapott, mint mi. Szidhatta a Kádár-rezsimet, rugdalhatta a rendőröket, s erről szintén Aczél tudtával, a Szabad Európa Rádió is beszámolt. Hősként üdvözölte az imént említetteket, s tette őket ismert „ellenzékivé”, átmentve ezt a társaságot 1990 utánra, a „rendszerváltozást” követő időszakra Aczél kreálmányai voltak tehát, de ellenzékieknek hitte őket az ország.

- Ez így van. Volt egy fő vonal a rádióban, amely korábban majdnem megbukott, és amelyik végig Kádár-barát politikát sugallt, azt, hogy a legvidámabb barakknak nevezett bornírtság naponta hangzott el, hogy az adósrabszolgaságba akkor belekergetett Magyarország tulajdonképpen még mindig a legjobb hely, tehát itt lesz valamiféle lehetőség a békés átmenetre. Szerintem az amerikaiak, legalábbis a fontos pozíciókban lévők, erre a demokratikusnak nevezett ellenzékre tettek, amelyik radikálisnak nevezte magát, jóllehet a legmérsékeltebb volt, s amely részben családi, részben pályafutásból eredő kapcsolatban állt az éppen hatalmon lévő politikai párt elittel.

- Tehát az MSZMP holdudvarához tartozott.

- Igen. Fontos pozíciókat töltöttek be a minisztériumokban, a pártközpontban, a kulturális élet területén. A párt elit második nemzedéke hajlandó volt változásra, merthogy előre vetítette árnyékát az, hogy ebből kimászni csak egy Amerikához közeledő politikával lehet. Szerintem a hetvenes évek elején ők komolyan megfontolták, hogy ezeket az ellenzéki, vagy ellenzéki-szerű magatartást tanúsított embereket, akik részben ilyen szellemiségű írásokat is megjelentettek, leginkább szamizdatban – mintegy váltógarnitúrát – beemeljék a hatalomba. Ez nem jelenti azt, hogy a váltógarnitúrát szereti a mindenkori hatalom, soha nem szerette. Csak előbb-utóbb a racionalitás érvényesül, tehát úgy látszott, hogy őket be kell emelni a hatalomba. Valószínűleg ez azért nem sikerülhetett akkor, mert Moszkvában jött egy keményebb vonal, és ők ott kint nemkívánatossá váltak. Amennyire tudni lehet, Aczél György is csak nehezen tudta megvédeni magát, a szovjet politikában akkor hagyományosan előforduló antiszemita vádakkal szemben, és ahogy ez már lenni szokott, föláldozta azokat az embereket, akik esetleg - ha másképp alakulnak a dolgok – közvetlen munkatársai lehettek volna. Így ez a hatalmi beépülés későbbre tolódott.

- Semmit nem lehet érteni ebből a beszélgetésből, ha nem mondunk neveket.

- Az 1973- as tisztogatásnál zárták ki a pártból Kis Jánost, Vajda Mihályt és Hegedűs Andrást, az egykori rákosista miniszterelnököt. Azért csak őket, mert a többiek már vagy nem voltak a pártban, vagy már kizárták őket, vagy nem léptek be ’56 után. Lényegében ez a Budapest iskolának nevezett társaság ’68-at – az új gazdasági mechanizmust – elfogadta, mint egy felülről dirigált, lehetséges liberalizálását a szocializmusnak. ’56-ot még teljes egészében elutasították, és egy lukácsista vagy liberálbolsevista irányzatot képviseltek. Ez nyilván még enyhült a későbbiek folyamán. Mások is csatlakoztak ehhez, akiket én személyesen ismertem, részben mert együtt jártunk az egyetemre, és én magam is kapcsolódtam – inkább periférián – az akkor induló szamizdathoz és a szabadegyetemhez. 
- Említsük meg a szamizdatosok nevét is!

- Szamizdat ’56-tól kezdve folyamatosan volt.

- Megtűrt szamizdat, engedett vagy gerjesztett, előkészített szamizdat?

- Mindegyik. Minden műfaj előfordult, ami nagyon érdekes volt a Szabad Európa politikájában és az itteni politikában is. Komoly és neves közvetítői voltak, olyanok, mint például Hajdú János, A HÉT főszerkesztője, Ipper Pál, akiről köztudomású, hogy magas beosztásban volt a belügyi elhárításnál is, vagy Rényi Péter, aki mindig második ember volt a Népszabadságnál, de első emberként szerepelt Nyugaton. Olyanok közvetítettek, mint például Lendvai Pál, vagyis Paul von Lendvai, aki vezető szerepet játszott az osztrák rádióban és tévében, és mindenki azt mondta, hogy nekem még ő sem elég antikommunista. Érdekes volt később találkozni a nevével, amikor Horváth József tábornok, III/III-as főnök meleg szavakkal emlékezett meg arról, hogy a kőszegi ávós kiképző táborban együtt voltak, és nagyon sokat segített neki.

- Mit tudunk mondani a Szabad Európa Rádió kapcsolatában Demszky Gáborról, Haraszti Miklósról, Solt Ottiliáról, Kőszeg Ferencről és társairól?

- A Szabad Európa Rádió házi vonalán lehetett beszélni ezekkel a vezető (akkor úgy mondták, prominens, de lehetne konstruktívnak is nevezni) ellenzéki személyiségekkel. Voltak olyanok – ez egyébként a nyugati sajtóra is teljesen jellemző volt -, akik elhitték és hirdették, hogy a magyar politikának a nyugati propaganda tényleg sikerágazata. A nyugati sajtó – amelyik szintén eléggé baloldali beállítottságú volt – bevette a maszlagot. Tulajdonképpen ebbe a sorba kapcsolódott be a Szabad Európa Rádió is, ahol szintén eléggé erőteljes balos fölény mutatkozott meg. És ezért történhetett meg az, hogy az új hazai ellenzéki emberek – akik nem voltak ilyen jól „eleresztve” családilag vagy politikai karrier szempontjából, de nagyon kemény ellenzéki tevékenységet folytattak – nemkívánatosak voltak a SZER műsoraiban. Ennek ellensúlyozására talán sikerült egy kis szerepet játszanunk (először nekem Bécsben, a Bibo Press-ben, ami szinte egyszemélyes sajtóügynökség volt, majd később Krassó Györgynek Londonban) a különböző nem szelektált hírekkel, mivel sem ő, sem én nem szelektáltunk, inkább, ahogy mostanában mondani szokás, pozitív diszkriminációt alkalmaztunk. Így elértük azt, hogy azokról is szó legyen, akikről korábban nem beszéltek. Mert a Le Monde-ban, a Frankfurterben vagy a Zürcherben mindig ugyanaz a három-négy név jelent meg; Kis János, Haraszti, Konrád György és így tovább, akiket mindenki ismert, de a többi, vagy száz aláíróról egy szó sem esett. Márpedig az események egyértelműen azt igazolták, és Demszky Gábor kicsit homályos története is, hogy attól kezdve, hogy per folyt ellene, hogy a nyilvánosság tudott róla, mert erről a Szabad Európa Rádió is beszámolt, védett lett.

- Ez az a bizonyos 1972-es per, ami az egyetemen volt?

- Nem, az a maoista múltjához tartozik. Ebben az 1983-as perben Demszky már a szamizdat egyik fővállalkozójaként szerepelt, és ettől kezdve én úgy tudom, semmi atrocitás nem érte. Annál több Nagy Jenőt, akivel indították a kiadót.

- Az ABC Kiadóról van szó?

- Igen, arról. Ez tehát azt igazolta számomra, hogy valójában az jelent védelmet ezeknek a szándékosan elhallgatott, a nómenklatúrához nem tartozó embereknek, ha beszélünk róluk – ellentétben a rádióban terjesztett hülyeségekkel, bocsánat a kifejezésért, hogy a nevüket sem szabad említeni, nehogy ártsunk nekik ezzel.

- A magyarországi tárgyalások és ezek megjelenítése a Szabad Európa Rádióban komoly ügyek voltak, vagy ezek készítették elő a majdani rendszerváltozást, azt, hogy ellenzékiként tegyék ismertté azokat, akik ellen ’80-ban, ’83-ban bírósági tárgyalást folytattak?

- Ez részben így van, itt nevet lehetett szerezni a későbbi karrier szempontjából.

- Itt is fölfedezhető esetleg a kommunista előrelátás?

- Valószínűleg igen, hiszen szociológiailag tekintve mégis csak egy társaság volt, még ha voltak is viták, ideológiai eltérések. Mondjuk a ’77-es, Havelék melletti szolidaritási aláírásgyűjtésre ki sem kellett menni egy háztömbből, mert azok írták alá, akik a Szent István parkban laktak. Ez ennyire azonos kör volt, körülbelül harmincan voltak. A ’79-esre ez már nem érvényes, hiszen ekkor már vagy kétszázötvenen aláírták. Itt már ki kellett menni a háztömbből. Itt már lehetett tartani rendőri piszkálódástól.

- Komoly piszkálódások voltak ezek, vagy tessék-lássék módon történtek?

- Voltak komolyak. Például elégett egy autó, de verések is voltak. Volt, aki kapott verést, volt, aki nem. A prominensek közül, azt hiszem, senki sem.

- Senki nem kapott verést az „élharcosok” közül?

- Senki. Volt, aki viszont annál többet, aki minden tüntetésen részt vett, és mint galvanizáló szakmunkás nem élvezett védelmet. Ezt nagyon fontosnak tartottam, és ahányszor csak lehetett mindig beszéltem róla a híradásokban, mert –egészen biztos – ez védelmet jelentett számára. Pákh Tibort, aki szinte egyszemélyes intézmény volt, mindig elvitték, ’56 után tizenöt évet töltött börtönben. De sok más fiatalt is rendőrkocsiban szállítottak el.

- Említette Demszky Gábor, Haraszti Miklós nevét. Szóba jött még Kis János, és ide kell sorolni Mécs Imrét, Solt Ottiliát, Gadó Györgyöt. Ők rendszeresen megfordultak Münchenben is?

- Igen, megfordultak. Nem feltétlenül jöttek be a rádióba, de volt, aki bejött, ahogy egyre inkább puhult a diktatúra. Gadó György rendszeres és nagyon jó tollú tudósítónak bizonyult. Néha naponta három tudósítást is küldött Budapestről.

- De volt olyan demokratikus ellenzékhez tartozó, aki azt mondta, képtelenség, hogy ő ebben az időben Nyugaton lett volna, hiszen útlevele sem volt. Demszky Gábor hangoztatta ezt.

- Na, jól van! De azért emlékszünk arra, hogy ott volt-e vagy sem. Meg tudom dicsérni például Demszky Gábort, aki a Munka Világa című műsoromban részben interjút adott nekem Münchenben, részben pedig Amerikából küldött tudósításokat, nagyon jókat, amiket az adásban fel is használtam, és az akkor szokásos honoráriumot kapta meg ő is, és a többiek is.

- A megszólaló emberek is kaptak pénzt, akik csak beszélgetőtársként, interjúalanyokként voltak jelen?

- Általában igen. Úgymond, a helyi költségek fedezésére. (...)
Azt hiszem, hogy a különböző osztályok közül a magyar osztálynak a legszomorúbb a története, amelyiknek- ezt meg is jósolták előre, talán éppen Palmer- szinte az volt a dolga, hogy a saját sírját ássa. Megtette ezt a dezinformációkkal, az elhallgatásokkal és az egyfajta vonal mellé állással, ami a '90-es választások idején igencsak kiderült. Akkor a magyar kérdések fő szakértője a később itthon tévé alelnökké lett Kasza László Levente volt. Érdekes módon a Szabad Európa Rádió híradása úgy szólt Magyarországról, hogy Debrecenből bekapcsoltak valami tudósítót, aki azt mondta, "sajnos rosszul állunk", mert az MDF áll győzelemre. Ez az "elfogulatlanság" mintaképe. Ők ugyanis arra tippeltek, hogy az SZDSZ fog befutni.”


Lakatos Pál

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Feljelentést tesznek a Jobbik körüli gyanús pénzmozgások miatt

Posted onszerda 10 október 2018 - 16:51:30 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


szabo_balazs.jpgA legfőbb ügyésznél fog feljelentést tenni Szabó Balázs a Jobbik körüli gyanús pénzmozgások miatt. Erről beszélt a Tényeknek a feloszlatott szekszárdi Jobbik-alapszervezet egykori elnöke. Elmondta, ő maga is tanúja volt annak, hogy került a pénz Simicska Lajostól Szabó Gáboron keresztül a Jobbik pártkasszájába.

Szabó Balázs a feloszlatott szekszárdi Jobbik-alapszervezet egykori elnöke további részleteket árult el a Tényeknek arról, miért lép ki a Jobbikból.


Elmondta, olyan dolgokról tud, ami miatt a legfőbb ügyészséghez fordul. Szabó Balázs hétfő reggel osztott meg egy bejegyzést közösségi oldalán, melyben négy pontban szedte össze, miért oszlatta fel magát a szekszárdi alapszervezet, és miért nem akarnak továbbra is – ahogy fogalmaznak – a Jobbik nevű bűnszervezethez, bizniszpárthoz tartozni. Arról is szót ejtett a feloszlatott szekszárdi Jobbik-alapszervezet egykori elnöke, hogy 9 regionális igazgató dolgozott közvetlenül Szabó Gábor pártigazgató alatt, akik zacskóban pénzt kaptak tőle, majd választókerületi szinten szétosztva a tagsággal fizettettek be postán a pártkasszába.

További részletek a Tények műsorában:

Forrás: Local; Tények

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Soros a jó ba­rát­ját, Demszky em­be­rét küldte a Job­bikba

Posted onkedd 09 október 2018 - 09:01:49 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


volner_janos.jpgVol­ner János a Fa­ce­boo­kon rán­totta le a lep­let arról, hogy hosszú ideje mennyire szo­ros az együtt­mű­kö­dés Soros György köz­vet­len mun­ka­tár­sai és a Job­bik kö­zött.

A Jobbik alelnöke egy Facebook-posztban kérte számon a párt vezetőségétől, hogy miért ápolnak hosszú ideje rendkívül szoros kapcsolatokat Soros György embereivel. 

Közülük hármat is megnevezett, olyan Soros-bizalmasokat, akik ott ültek a Jobbik legutóbbi küldöttgyűlésén is, szeptember 29-én.


teplan_istvan.jpg
Teplán István a CEU, a
Soros- kádereket képző egyetem
rektorhelyettese

Közülük a leginkább megdöbbentő figura Teplán István, aki Soros György legbelsőbb köreihez tartozik.
Teplán nem véletlenül volt hosszú éveken át a CEU, a Soros- kádereket képző egyetem rektorhelyettese.
Ő volt ugyanis az egyik ötletadója, kitalálója magának az egyetemnek.

Erről a Soros-alapítványok magyarországi működését feldolgozó belső évkönyvek is többször, hangsúlyosan megemlékeznek.
Ezekből idézett még 2004-ben a Heti Válasz, amikor a CEU megalapításáról cikkeztek.

(Portálunk érdeklődéssel várja, hogy mik derülnek még ki a nemzetinek hazudott, a zsidóság által alapított magukat "tiszta párt"-ként aposztrofáló hazaáruló gittegylet házatájáról!)

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Megszűnhet a Jobbik

Posted onszombat 02 február 2019 - 20:40:22 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


sneider tamás jobbikMegszűnhet a Jobbik.
Sneider Tamás bejelentette: összehívják a párt rendkívüli kongresszusát, ahol eldől a párt sorsa.
Sneider a lépést azzal indokolta, hogy az Állami Számvevőszék megbírságolta a Jobbikot, ami így nem tud érdemben részt venni az Európai Parlamenti választáson.Az ÁSZ szabálytalanságokat tárt fel a Jobbik kampánypénzeinek ellenőrzésekor.
Az állami támogatás megvonásával összesen 270 millió forint bírságot szabott ki a pártra.

A Jobbik teljes parlamenti frakciója eljött az Állami Számvevőszék elé.
Nem ok nélkül: rendkívüli kongresszust tart a párt újabb büntetése miatt.

„Összehívom a Jobbik rendkívüli kongresszusát, amelyben két fontos napirendi pontot fogunk megtárgyalni.
Az egyik a Jobbik megszűnésének lehetősége és egyben a Jobbik frakciójának megszűnésének a lehetősége, hiszen a kettő egymás vonzata.A másik napirendi pont pedig a nemzeti ellenállás megtárgyalása. Jelen pillanatban ott tartunk, és ezért azt hiszem, hogy talán a történelembe is be fog vonulni ez a mai nap, ez a mai sajtótájékoztató, hogy a legnagyobb ellenzéki párt részéről felvetődik a kérdés: tudjuk-e folytatni tovább a politikai tevékenységünket, mint Jobbik” – mondta a Jobbik elnöke.

Sneider Tamás elmondta: az eddig kirótt, összesen mintegy egymilliárd forintnyi szankció behajtása ellehetetleníti érdemi részvételüket az európai parlamenti választási kampányban. A Jobbik szóvivője szerint mindent szabályosan tüntettek fel az elszámolásban.

„624 oldalon keresztül tüntettük fel, pénzügyi dokumentációt biztosítottunk az Állami Számvevőszéknek, hogy igazoljuk az igazságunkat, de válaszra sem méltattak bennünket. Itt nem kell jogi, meg szakmai érveket keresni, mert ez nem jogi, meg szakmai kérdés. Ez egy politikai kérdés” – mondta Jakab Péter, a Jobbik szóvivője.

A Jobbik már az országgyűlési választás előtt bajba került, mikor az ÁSZ azt állapította meg, Simicska Lajos plakátcégeitől a Jobbik tiltott támogatást fogadott el, összesen 331 millió forint értékben. Erre jött egy ezzel megegyező összegű bírság. A támogatást a Magyar Államkincstár nem utalta el a pártnak, a büntetést pedig az adóhatóság behajtja.

„A Jobbik semmilyen olyan bizonyítékot nem csatolt az észrevételhez, amely pártok gazdálkodási cselekményeire vonatkozó dokumentum lett volna. És nagyon fontos még egy dolog az összehasonlítás szempontjából, hogy 2014 január elsejétől változott meg a törvény. Onnantól kezdve tilos a pártoknak jogi személyektől vagyoni hozzájárulás elfogadása. Ha valaki áron alul vesz igénybe szolgáltatást, az tiltott vagyoni támogatásnak minősül. 2010-ben ez nem volt tilos, akkor teljesen más törvényi környezet volt életben” – részletezte tavaly januárban az ÁSZ szóvivője, Horváth Bálint.

Az Állami Számvevőszék a Jobbik mostani bejelentése után közleményt adott ki, amelyben úgy fogalmaznak, megdöbbenti őket az, hogy az Országgyűlés független pénzügyi-gazdasági ellenőrző szervét politikai nyomásgyakorlással próbálja befolyásolni a Jobbik elnöke. Szerintük ehelyett felelősséget kellene vállalni a pártnak a szabálytalanságokért.

Forrás: Hírtv

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Jobbik nemcsak Gyurcsány Ferenccel, hanem még az ördög öreganyjával is cimborálna

Posted oncsütörtök 10 január 2019 - 09:20:00 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


gyongyosi márton

Mivel érték alapon határoz meg célokat a Jobbik, ezek képviseletében pragmatikus indokokból bárkivel hajlandóak együttműködni,

„nem csak Gyurcsány Ferenccel, az ördög öreganyjával is, ha szükséges” – mondta Gyöngyösi Márton

az Azonnali.hu-nak adott hétfői nagyinterjúban. A Jobbik frakcióvezetője arra a kérdésre, milyen érzés volt Gyurcsány Ferenccel és a Demokratikus Koalícióval közösen tüntetni, úgy reagált,

„az, hogy Gyurcsány máig a magyar közélet része lehet, nem a mi felelősségünk”, hanem szerinte a Fideszé.


Az Azonnali.hu kérdésére, hogy milyen érzés volt Gyöngyösi Mártonnak jobbikosként Gyurcsány Ferenccel együtt tüntetni, a politikus úgy reagált,

  • "az, hogy Gyurcsány Ferenc máig a magyar közélet része lehet, nem a mi felelősségünk. A Fidesz elszámoltatást ígért, és mint minden ígéretét, ezt is megszegte. Sőt, a Fidesz erősen épít is Gyurcsány Ferencre, ő mindig az ellenpont."

gyongyosi marton jobbik izraelUgyanakkor a tüntetéssorozattal kapcsolatban megjegyezte,

"enyhén szólva is pikáns, amikor Gyurcsány Ferenc és Vadai Ágnes beszélnek rendőri túlkapásokról."

Úgy vélte, bár valóban előfordultak ilyen túlkapások, de a 2006-os eseményekhez nem viszonyítható a rendőrök mostani fellépése. Gyöngyösi Márton ugyanakkor hangsúlyozta, mivel érték alapon határoznak meg célokat, azokban pragmatikus indokokból bárkivel hajlandóak együttműködni,

"nem csak Gyurcsány Ferenccel, az ördög öreganyjával is, ha szükséges."

A tüntetések kimenetelével kapcsolatban a politikus elmondta, nem a tüntetők számán van a hangsúly, hiszen véleménye szerint „mindig egy elhivatott keménymag, egy szűk, de határozott réteg az, ami magával rántja a tömegeket. A tömeg mindig nehezen mobilizálható, ez mindig így volt, nem csak Magyarországon”.

Gyöngyösi Márton az interjúban arról is beszélt, félévente tart zártkörű tájékoztatást a nagykövetségeknek. Ennek köszönhetően szerinte a nemzetközi sajtban is „elismerik azt az utat, amit az elmúlt években a néppártosodással bejárt a Jobbik”. Hozzátette, hat éve szerinte még „szubkulturális jellegű volt a Jobbik szavazóbázisa”, mára azonban korcsoport, jövedelemszint, vagy földrajzi elhelyezkedés vonatkozásában nem lehet meghatározni a tipikus Jobbik-szavazót. Mint megjegyezte, még a liberális szavazóknak is szeretnének alternatívát kínálni. Úgy fogalmazott,

"mindenki jobbikos, csak lehet, hogy még nem tud róla."

Gyöngyösi Márton az interjúban elmondta, szerinte Orbán Viktornak két nagy szövetségese van jelenleg: Moszkva és az amerikai alt-right mozgalom, ugyanakkor „mindkettő legfőbb célkitűzése Európa gyengítése”. Mint fogalmazott,

"ha az alt-right által befolyásolt Amerika és a putyini Oroszország egymásra talál és egy új jaltai egyezmény keretében felosztják Európát, az Európa szempontjából katasztrofális lesz, Magyarország szempontjából meg főleg. Az orbáni politika ilyen szempontból is elképesztő veszélyeket rejt magában."

A teljes interjú itt olvasható.

Forrás: azonnali.hu; fotó: MTI

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Tolvajlás felső fokon - Hét ember felelős a devizahitelezésért

Posted onpéntek 30 november 2018 - 08:26:24 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


rona peter
Róna Péter

Régi cikk, régi történet ami ma is szedi "devizahiteles" áldozatait (a cikk 2012-ból származik):
Róna Péter közgazdász szerint a magyar gazdaság vergődésének első helyen álló oka a devizahitelezés bevezetése volt, melyért hét embert tesz felelőssé:

Járai Zsigmondot, Király Júliát, Simor Andrást, Gyurcsány Ferencet, Bajnai Gordont, Oszkó Pétert és Felcsúti Pétert. Mindez abból a Schiffer Andrásnak címzett leveléből derül ki, amelyben bejelentette, hogy távozik az LMP alapítványának éléről és a magyar közéletből.

Lemondott az LMP pártalapítványának társelnöki posztjáról Róna Péter közgazdász, aki egyúttal hátat fordít a magyar közéletnek is, mert nem érti, hogy mi történik a Kárpát-medencében.


 schiffer andras
Schiffer András

"A magyar gazdaság és társadalom vergődésének okairól sokat lehetne írni és mondani - írtam és mondtam is - de van egy, amely nézetem szerint az összes többit maga mögé utasítja, ez pedig a devizahitelezés" - írja Róna Péter a Schiffer Andrásnak címzett lemondólevelében, amelyből a Népszabadság idézett.

A közgazdász úgy látja, életek százezrei mentek helyrehozhatatlanul tönkre, a fizetőképes kereslet nagyon hosszú időre megroppant, maga a bankrendszer működésképtelenné vált, kis- és középvállalatok tízezrei dőltek be, munkahelyek százezrei szűntek meg, és a Magyar Nemzeti Bank elvesztette a monetáris folyamatokra gyakorolható hatását egy hazug, csalárd termék bevezetése miatt.

"Mert a devizahitel egyáltalán nem hitel, hanem egy olyan befektetés a hitelfelvevő részéről, aminek az a lényege, hogy az összes, kivétel nélkül az összes profit a banké, az összes kockázat pedig a hitelfelvevőé. Nem hitel azért az egyszerű okért, mert a hitel egy fix összegben felvett kölcsön, amit azonos fix összegben kell visszafizetni, a szerződésben kijelölt és annak alapján mindkét fél számára kiszámítható kamattal együtt. De a devizaadós nem tudhatja, hogy mennyit kell visszafizetni, mert a törlesztés egy olyan ténytől, az árfolyammozgástól függ, amihez semmi köze, hiszen ő forintot kapott és forintban fizet" - magyarázta.

Róna leírta, hogy 2006-tól kezdve kétségbeesetten küzdött a devizahitelezés leállításáért, amiért meg is kapta a kókler minősítést a devizahitelezés megalkotóitól. "Kik voltak ők? Hát Járai Zsigmond, Király Júlia, Simor András, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Oszkó Péter és Felcsúti Péter" - sorolja a neveket. Szerinte Oszkó Péter és Felcsúti Péter dolgozta ki azt a banki magatartási kódexet, ami végtelen cinizmussal nemhogy nem vetett véget, hanem egyenesen szentesítette a devizahitelezést.

simor andras jegybank elnökfelcsuti peterjarai_zsigmond.jpgkiraly juliaoszko peterbajnai gordon gyurcsany ferenc
 Simor András
 Felcsúti Péter
 Járai Zsigmond  Király Júlia Oszkó Péter Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon

Róna Péter szerint azok, akik ezért a "disznóságért" személyesen felelősek, több mint egymillió embert fosztottak meg mindenüktől.
Azt pedig érthetetlennek tartja, hogy ezek az emberek "képesek most magukat a jogállamiság nagy védőivé alakítani, képesek a talpig becsületes LMP-t az úgynevezett balliberális értelmiség nagy többségének aktív részvételével a megsemmisülés szélére sodorni".

Orbán két évét őrületnek nevezi Róna Péter. Az írja, hogy emiatt először megpróbálta lenyelni a békát, és elfogadni az összefogás valamiféle változatát, túllépni azon, amit a felsoroltak tettek, ezért találkozott Bajnai Gordonnal is. De mára már megbánta, hogy egy pillanatra is elképzelhetőnek tartotta az együttműködést "ezzel az álnok, cinikus és erőszakos bandával".


Forrás : Origo.hu

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Spiclihálózat a Jobbikban! Újabb politikus lép ki a pártból

Posted onszerda 10 október 2018 - 16:38:47 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


szabo balazs jobbikNemcsak a Jobbik frakció bomlik, hanem egyre kevesebb a vidéki alapszervezet is. A napokban feloszlatta magát a párt szekszárdi alapszervezete is. Szabó Balázs helyi önkormányzati képviselő négy okot is felsorolt, amelyekben kifejtik, hogy miért nem akarnak továbbra is – ahogy fogalmaznak – a Jobbik nevű bűnszervezethez, bizniszpárthoz tartozni – ismertették a TV2 Tények műsorában.

 

Szabó Balázs a műsorban beszélt arról is, hogy Szabó Gábor és Vona Gábor személyesen állította le Hadházy Ákos akkori társelnök korrupciós ügyeinek felgöngyölítésében.


„Gyakorlatilag az igazság az az, hogy dr. Hadházy Árpád, Hadházy Ákos édesapjának a korrupció-gyanús ügyeiről volt itt szó. Hadházy Ákosnak nyilván azért van ehhez köze, mivel ő a korrupcióellenes harcnak az élharcosa, hogy így fogalmazzak, és egy vasárnapi ebédnél mondjuk nem megy át a szomszéd szobába és megkérdezi a szüleit, hogy… hogy esetleg belekeveredtek-e egy ilyen ügybe. Rendkívül bonyolult ügy volt ez. Első körben nyilatkozhattam is a híradásokban, majd Szabó Gábor és Vona Gábor személyesen állított le ezeknek a nyilatkozattételeimről. Tehát nem adták meg a lehetőséget, hogy tovább nyilatkozzak, illetve megtiltották azt, hogy… hogy tovább nyomozzak ezekben az ügyekben. Én ennek nem tettem eleget, és gyakorlatilag ennek is lettem áldozata. Volt egy ominózus eset, ahol Schiffer András, Szabó Gábor és jómagam tárgyaltunk a Batthyányi téri metró megálló melletti sörözőben, ahol maga Schiffer András is azt mondta nekem, hogy ezt az ügyet végig kell vinni. Majd utána kilépett a pártból, mármint az LMP-ből. Azt nem tudom, hogy ennek okán, de kronológiai sorrendben gyakorlatilag így zajlott ez az esemény” – mondta Szabó Balázs.

A szekszárdi önkormányzati képviselő azt is elmondta, hogy Vona és Szabó Gábor konkrétan mire hivatkozva tiltották el az ügytől.

„Gyakorlatilag többször szóba került ez. Mindvégig azt mondták, hogy az LMP-vel való koalíció, illetve együttműködés az fontos és a XX. századi pártokat emlegették nekem folyamatosan. Úgy gondolom, hogy itt szakadt meg kettőnk között, illetve a jelenlegi Jobbik vezetése és a Jobbik irányvonala és az én saját identitásom és a politikai nézetem, mert ezzel már én nem tudtam azonosulni. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért vártam eddig és miért most tettem meg ezt a lépésemet. Gyakorlatilag nekem Volner János volt az utolsó mentsvár, hogy így fogalmazzak. Ő volt az az ember, akiben még bíztam, és akiben hittem, hogy esetleg még vissza tudja fordítani jó irányba ennek a valaha nemzeti pártnak a szekerét” – jelentette ki a politikus.

A TV2 Tények műsorában arra a kérdésre, hogy neki személyesen mi a véleménye erről a készülő új együttműködésről, közös listáról, a következőket mondta:

„Hát ez abszolút elfogadhatatlan. Ugye hát maga az én helyzetem is, ugye nem véletlen az, hogy Volner János, ugye gyakorlatilag kizárása megtörténik a frakcióban, majd rákövetkező hajnalon már Szabó Gábor azt írja, hogy engem megfosztanak a szekszárdi alapszervezet vezetésétől, illetve ugye visszahívnak ebből. Ugye ez se volt véletlen, ők nagyon jól tudták azt, hogy mi szoros kapcsolatban állunk egymással. Hát lesújtó a véleményem és igazából nem találok erre szavakat. Tehát ez nem egy boldogság. Tehát ne gondolja senki azt, hogy nekünk ez könnyű. Nekünk ugyanúgy benne van ebben a munkánk, az életünk, és mi a nemzeti oldalhoz tartozunk, a nemzeti radikális oldalhoz méghozzá. És ezek az emberek, akik jelen pillanatban a Jobbik Magyarországért Mozgalmat vezetik, pontosan a nemzeti radikális oldalt árulják el” – jelentette ki a Jobbikból kilépő politikus. „Gyakorlatilag azzal vádolnak, hogy egy tagtársamat ugye én megfenyegettem azzal, hogy elveszti a munkahelyét, hogyha elindul ugyanazért a pozícióért, mint amiért én. Gyakorlatilag az igazság ezzel szemben az, hogy ennek a tagtársunknak én szereztem munkahelyet, aki nem is volt Jobbik tag és Szabó Gábor külsősként léptette be ezt a Jobbik tagot, illetve az Ifjúsági Tagozatba, és megfigyelést hajtottak gyakorlatilag végre rajtam. Tehát ez teljesen elképesztő, szürreális, és ezekre tényleg az ember nem talál szavakat. Nyilván ezek után ugye ebből az irodából, ahol jelen pillanatban is tartózkodunk, elbocsájtottuk ezt a tagtársunkat, alkalmazottunkat, ahogy tetszik. De hát, kérdezem én, hogy ki cselekedett volna másképpen ebben a helyzetben?” – tette fel a kérdést Szabó Balázs.

A politikus részletesen elmondja azt is, hogy szerintük egy spicli hálózatot épített ki az országos vezetés. Állítása szerint bizonyítékai vannak arra, hogy ezeknek az embereknek az volt a feladata, hogy gyűjtsenek róluk magánéletet érintő információkat és jelentsenek.

Végül a politikus határozottan kijelentette, kilép a pártból és hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalommal soha többé semmilyen szerepvállalást nem fog vállalni.

forrás: Local; Tények

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A CEU ala­pí­tója dísz­he­lyet ka­pott a Job­bik­ban - Soros kulcs­em­bere a Jobbik kongresszusán - avagy amikor már az árulók is marakodnak a koncon

Posted onkedd 09 október 2018 - 08:37:54 email valakinek Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban


volner.jpegVolner János folytatja a nagy leleplező hadjáratot.
El­ké­pesztő, mi min­denre derül fény a Job­bik sötét bugy­ra­i­ban.
So­ro­sék már a párt­ban.

(Portálunk érdeklődéssel várja, hogy mik derülnek még ki a nemzetinek hazudott, a zsidóság által alapított magukat "tiszta párt"-ként aposztrofáló hazaáruló gittegylet házatájáról!)

"Végtelenül elszomorító, hogy Sneider Tamás vagdalkozni kezdett és hazugsággal vádolt meg engem.
Tamás, ezzel a mocskolódással csak ártasz a Jobbiknak és csökkented a kormányváltás esélyét!
Nem én hazudtam a Jobbik jelenlegi vezetésének Soros-kapcsolatairól és nem én vezetem félre a tisztességes, hazaszerető emberekből álló tagságot sem.
Azt állítod, gátlástalanul hazudok, amikor a szabadkőműves-spekuláns Soros György hálózatával fenntartott kapcsolataitokról beszélek? De hiszen ez a valóság!
Csak az ilyeneket nem írjátok bele a kiáltványokba és elhallgatjátok a becsületes emberekből álló tagság előtt!
Nézzük csak a Gyöngyösi Márton által szervezett brüsszeli konferencián résztvevőket:


teplan istvan CEU alapito
 
 Teplán István
a Soros-féle CEU alapítója

Teplán István - a Soros-féle CEU alapítója,

Meszeris Tamás - LMP-s EP-képviselő, a Soros-féle CEU programkoordinátora, nem mellesleg volt SZDSZ-es,

Monika Ladmanova - "genderjogi" aktivista és szakértő, a Prágai Soros Alapítvány munkatársa, egy migránsokat segítő alapítvány munkatársa, aki a Facebook-oldalán lelkesen reklámozza a melegfelvonulást

Ezeket a Soros-embereket talán a legyek hordták össze?
Nem érzitek, mennyire gáz ez?
Tamás, mi elvileg egy nemzeti párt vagyunk!
Ráadásul Teplán Istvánt képesek voltatok Dúró Dóra nyakába varrni, holott bevallottan Kepli Lajos hozta őt a Jobbikba.
Miért hazudtok, miért rágalmaztok?
Mondjatok igazat! Ne hazudjatok arról sem, hogy a Teplán Istvánnal való kapcsolatot évekkel ezelőtt megszakítottátok!
Hiszen te magad bizonyítod a Facebook-oldaladon közölt fényképpel, hogy ebben is hazudtok!
A kép néhány napja, a Jobbik szeptember 29-én megtartott kongresszusán készült, a Soros-féle CEU alapítója elit helyen, közvetlenül mögöttetek ül, Gyöngyösi Márton külügyes kollégáival.
Akkor ki is hazudik itt?

Tamás, azt kérem, hogy a Jobbik alapszabályában meglévő lehetőség szerint tartsunk rendkívüli tisztújítást!
Ki akartok zárni, pedig nem ez a megoldás!
A Jobbikot a magát liberális, balközép pártként meghatározó, önmagát felszámoló LMP-vel és már említett Soros-emberekkel tönkre fogjátok tenni!

jobbik_hazudik.pngceu jobbik kongresszus
Tamás, azt kérem, hogy a Jobbik alapszabályában meglévő lehetőség szerint tartsunk rendkívüli tisztújítást! Ki akartok zárni, pedig nem ez a megoldás! A Jobbikot a magát liberális, balközép pártként meghatározó, önmagát felszámoló LMP-vel és már említett Soros-emberekkel tönkre fogjátok tenni!

Időközben újabb elképesztő részletek derültek ki Soros György Jobbikba küldött emberéről. Kiderült például, hogy Demszky Gábor szűkebb politikai kabinetjének is tagja volt. Soros konkrét utasításokkal látta el a Jobbik körüli teendőket illetően. Kattintson!


(Portálunk érdeklődéssel várja, hogy mik derülnek még ki a nemzetinek hazudott, a zsidóság által alapított magukat "tiszta párt"-ként aposztrofáló hazaáruló gittegylet házatájáról!)

Comment(s):0
ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE
Oldal:       >>  
Adatbázis lekérdezés: 85. Memória használat: 3,950kb