Mi igaz a hírből?Vona Gábor miért kért segítséget a vajdától?A vajda igazat mond? Ki tudja’

Vona GáborA Magyarországi Cigányok Országos Pártja alakulásakor, idén áprilisban, az egyik felszólaló megemlítette, hogy igenis létezik cigány egység, sőt, ezt Vona Gábor is tudja, hiszen tőlük kért segítséget a választások előtt.

Rövid, döbbent csönd követte ezt a bejelentést, hiszen eléggé hihetetlen, hogy a folyton cigányságot ostorozó, cigányveszélyről, cigánybűnözésről papoló Jobbik elnök a cigányoknál kuncsorgott, hogy segítsék őket be a parlamentbe. Pedig így volt.

Kattints a lejátszásra a video megtekintéséhez

Sárközi Antal a legöregebb és legtekintélyesebb magyar cigányvajda, akit még közfelkiáltással szavaztak meg. Ő ma Győr-Moson-Sopron-megye cigányságát vezeti, szava: parancs. Neki üzent Vona Gábor egy megyei gárdistával, információink szerint G. Zoltánnal, hogy szeretne beszélni vele. A vajda ráállt, talán kíváncsiságból. Egy barátján keresztül egyeztették az időpontot s ugyanezzel a barátjával érkeztek meg Vona irodájába.

Ahogy Sárközi elbeszéléséből kiderült, a Jobbik elnöke igen szívélyesen, kedvesen fogadta, kávéval kínálta, majd néhány perc kedélyes diskurálás után rátért a lényegre. Már arra, miért is érezte fontosnak, hogy találkozzon a cigány vezetővel. Sárközi Antal és a szobában jelen lévő másik tanú szerint Vona Gábor annak a Jobbik nevű pártnak az elnöke, amelyik a folyamatos cigánybűnözéssel riogatva kampányolt, háromszázezer (300.000) ajánló szelvényt, kopogtató cédulát kíván szerezni a vajda közvetítésével, természetesen a saját alakulata részére. Ez olyan, mintha Szálasi a zsidó közösséget hívta volna segítségül, hogy hatalomba kerüljön, mintha Rákosi Mátyás a földjeitől megfosztott nagybirtokos osztály támogatását kérte volna, hogy bekerüljön a parlamentbe.
Lehet, hogy ez a turbózott cigányozás csak kamu, ahhoz, hogy a felkorbácsolt indulatok után megmentőként álljanak elő, s közben akár mutyiba is belemennek azokkal, akiket hangosan, gyűlölködve fröcskölnek?

Sárközi elbeszéléséből az is kiderült, hogy valami anyagi ellenszolgáltatás is felmerült, ami viszont már a választási csalás kísérletét is kimerítheti. A vajda aztán nem ment bele semmilyen alkuba, mert pontosan tudta, hogy hol van és kivel beszél. Összesen hárman voltak ott, abban az irodában. Így, hatszemközt zajlott ez a furcsa beszélgetés, ami ésszerűnek, érthetőnek tűnne, ha nem a kétezres évek elején, Magyarországon zajlott volna le.

 

Üldöző és üldözött között.

(Természetesen megkerestük ez ügyben Vona Gábort, de a cikk megjelentéig nem jelentkezett.)

Sárközi Antal a vajda:

Forrás: Új Ász Online