Szegedi nemzeti ünnepünkön az EP-ben: Izrael csak tiszteletet érdemel, békét és szabadságot ad, közelebb kell hoznunk az EU-hoz

Különleges "ajándékkal" lepte meg Szegedi Csanád korábbi híveit és bajtársait (akik közül egyesek talán azóta is várnak a megígért "tisztázásra"): míg október 23-án, dicsőséges forradalmunk kitörésének évfordulóján a volt pártjának felvonulásán néhányan izraeli zászlót égettek, így üzenve a világnak, hogy nagyon jól tudják, kik lelkén száradnak a kommunista rémtettek, addig a szegény, "ártatlanul megvádolt", zsidóságáról "mit sem sejtő", ősmagyar nevelésben részesült Csanád a legultracionistább - a legszélsőségesebb izraeli propaganda-kiadványokból kimásolt - (Nagy-)Izrael-barát szöveget adta be írásbeli hozzászólásában, és a hazánkat felvásárló terrorállamot támogatta szavazatával Strassburgban - így képviselve az őt mandátumhoz és eurótízezrekhez juttató nemzeti radikális szavazókat.

Szegedi Csanád
Az alábbi, hihetetlennek tűnő, de az EP honlapján fellelhető szövegekben messze jobbról előzi Netanjahut, Liebermant, Németh Sándort és az összes eddig ismert véresszájú cionista közszereplőt, olyan érvrendszert használva, amelyet még a legelkötelezettebb propagandisták is csak nem nyilvános agymosások során alkalmaznak (a palesztin nép nem is létezik stb.) - az alább olvasható hozzászólások magukért beszélnek.

(Aki esetleg meg szeretné neki írni a véleményét Facebookon, ne fáradjon, már megszüntette a fiókját...)
 
"Izrael folyamatosan bizonyítja érettségét az emberi jogok tekintetében is"
11. Az EK és Izrael között társulást létrehozó euromediterrán megállapodáshoz csatolt, az ipari termékek megfelelőségértékeléséről és elfogadásáról szóló jegyzőkönyv (CAA) (vita)
Csanád Szegedi (NI ), írásban . – Tisztelt Képviselőtársaim! Minden vitában csupán a tisztelet hangján szabad szólnunk, amely Izraellel kapcsolatos. Izrael ugyanis az elmúlt évtizedekben példát mutatott Földünk egyik politikailag legingatagabb régiójában, hogy miként lehet minden nehézség ellenére egy modern demokráciát felépíteni. A zsidó állam bebizonyította, hogy lehet ott is szabadságot és békét adni az embereknek, ahol diktatúrákat építenek és gyűlöletet szítanak. Határozott álláspontom, hogy az Európai Parlamentnek erkölcsi és morális kötelessége lenne minden olyan lépést támogatnia, amely közelebb hozza egymáshoz Izraelt és az Európai Uniót, ugyanis kulturális értelemben Izrael Európa része. Izrael egy olyan állam, amely folyamatosan bizonyítja érettségét az emberi jogok tekintetében is, ezért az Európai Uniónak óvakodnia kellene attól, hogy beleszóljon Izrael belügyeibe. Ezúton is szeretném megragadni az alkalmat, hogy mielőbbi békét kívánjak a Közel-Kelet népeinek.
(Az EP honlapján itt olvasható.)
 
"A palesztin nép politikai projekció, amelynek hiányoznak az etnikai alapjai"
 
14. A szavazáshoz fűzött indokolások
Csanád Szegedi (NI ), írásban . − Nyilvánvaló, hogy Izrael a területén fogja alkalmazni ezt a megállapodást. A kompromisszumos megoldás az lehetne, hogy ebben a jegyzőkönyvben nem írják le konkrétan, hogy milyen területekre kell alkalmazni. Ezt nevezik „konstruktív meghatározatlanságnak.” Az EU álláspontja, hogy létre kell hozni egy palesztin államot Kelet-Jeruzsálem fővárossal a Gázai-övezet és a Nyugati-part területén. Ez egy politikai álláspont, amelynek a nemzetközi jogi alapjai hiányoznak. Palesztina sosem létezett a történelem során és a palesztin nép politikai projekció, amelynek hiányoznak az etnikai alapjai. Az egyetlen lehetőség a palesztin állam megteremtésére, ha a PFSZ megállapodik Izraellel, erre azonban nem hajlandó. Nem lenne szabad, hogy az EU-t tevékenységben ez egyáltalán befolyásolja. Az EU tévesen állítja, hogy Kelet-Jeruzsálem és a Nyugati-part „megszállt palesztin terület”. A Palesztina Mandátum-szerződés előírja zárt zsidó települések létesítését Jeruzsálemben és a Jordán-folyótól nyugatra, azaz a Nyugati-parton is. Az Izrael által létrehozott települések így nem mondanak ellent a nemzetközi jognak, csak az EU politikai és jogi határozatainak, amelyek így viszont ellentmondanak a nemzetközi jognak. Ismétlem, ebbe a vitába az EU-nak nem lenne szabad belemennie. Különösképpen azért nem, mert nincs igaza. Ashton tiltakozása az izraeli építkezések ellen alaptalan.
(Az EP honlapján itt.)
 
forrás: kuruc.info