BENDEGÚZ HÍREK

A független, hiteles magyar hírforrás!

logo


Isten hozott

ÖSSZENŐ AZ AMI ÖSSZETARTOZIK - VIKTOR IS MONDTA...


Ki kinek a kreatúrája?  Kövér , Gyurcsány, Bajnai, Szilvásy,  Stumpf  egy szervezetben
 
1988 november 26-án alakult meg a(z egyik) KISZ-utódszervezet, a MISZOT,  csupa KISZ- és MSZMP-
Kövér László, MISZOT
 Kövér László a MISZOT alelnöke

Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc a MISZOT alelnöke
káderrel az élén. Lentebb videó az alakulásról: Kövér, Gyurcsány,  Stumpf, Bajnai, Szilvásy is jól látható, egyéb "jelességek" társaságában. Javasoljuk terjesztését polgári körökben, Fidesz-alapszervekben.
AMISZOT-vezetőség tagjai komoly politikai karriert futottak be, még ha más és más pártokban is. Stumpf István elvtárs, a szervezet elnöke az Orbán-kormány kancelláriaminisztere volt, ma a Századvég Alapítvány vezetője. Kövér László elvtárs, a MISZOT alelnöke ugyancsak a miniszterségig vitte. A másik alelnök Gyurcsány Ferenc elvtárs volt, aki jelenleg - a cikk írásakor! - (szemkilövető, választási csalással hatalomra került) miniszterelnök.
Kövér László egyébként már 1985-ben beleérzett a jövőbe, pedig akkoriban az ilyen magabiztossághoz elkélhetett a kommunista pártvezetés támogatása, de minimum jóindulata. Lássuk csak, mit is mondott Álmagyar Laca a IV. "Országos Szakkollégiumi Találkozón": 
"Mi, akik most itt ülünk, talán nemsokára ennek a társadalomnak a vezető pozícióiban találjuk magunkat – akár tetszik ez nekünk és az előttünk járóknak, akár nem, feljebb vagy lejjebb meghozott döntéseinkkel, munkánkkal egyének, csoportok, s rajtuk keresztül az egész társadalom sorsát befolyásoljuk".

AMISZOT-ban szereplő személyek közül mások is szép karriert futottak be. Bajnai Gordon elvtárs, aki a Közgazdászhallgatók Nemzetközi Szervezete (AISEC) hazai tagszervezetének képviselőjeként kezdte, majd a céges világ után a Gyurcsány-kormány (vitatott erkölcsű, köztörvényes, cégcsaló, rablóprivatizáló, tolvaj) minisztere lett (napjainkban miniszterelnök). Szintén a MISZOT-ban bontogatták szárnyaikat Kékesi Tibor, Kárpáti Zsuzsa és Szabó Imre szocionista politikusok is.
De térjünk vissza Kövér Lászlónak, a Fidesz megmondóemberének rendszerváltozás előtti közéleti szerepvállalására. Az egyetem elvégzését követően az MSZMP Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának munkatársa és kommunista párttag lett, 1987 és 1988 között Soros-ösztöndíjas. Nagybajuszú elvtársunk egészen az ún. rendszerváltásig kitartott a Kádár-rezsim egypártjában, utána máshová irányították megbízói. A tanácsköztársasági, vörös felmenőkkel bíró Kövér kommunista volta mellett egyébként elkötelezetten cionista, Izrael-barát figura, nem véletlenül vált a likudista  Fidesz  egyik meghatározó vezérérévé. 1990 után azok közé tartozott, akik minden tettükkel akadályozták a kommunista rezsim vezetőinek elszámoltatását és bíróság elé állítását.
Szóval ki kinek a kreatúrája? Azon kevésbé tájékozott olvasók számára, akik még adnak némi hitelt az Orbán-kormány idején titkosszolgálati miniszterként a moszkovita állományt helyén hagyó, sőt, újabb bolsikkal erősítő főfideszes szavainak, álljon itt Kövér László egyik kedvenc mondása: "Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna!" De nem ám, Laca! (szerk.). És hogy mindenki jól értse azt, amit Kövér elvtárs olyan szívesen hajtogat, íme az önéletrajza, hivatalosan, egyenesen a Parlament.hu oldaláról, és csak azért, nehogy idővel kimaradhassanak dolgok belőle, egy külön oldalon mi is megőrizzük...
Stumpf István a Miszot elnökeKövér László a Miszot alelnöke
Stumpf István politológus, volt miniszter, az ELTE Társadalomtudományi Szakkollégiumának (későbbi Bibó István Szakkollégium) volt igazgatója (1983-89), a Magyar Ifjúsági Szervezetek Tanácsának (MISZOT) elnöke (1989-90), a Hazafias Népfront alelnöke (1989).

Kövér László, a MISZOT alelnöke
(forrás: Nemzeti Audio Vizuális Muzeum


Gyurcsány, Stumpf, OrbánGyurcsány Ferenc, Stumpf István
Ismerős arcokStump István a MISZOT elnöke és Gyurcsány Ferenc a MISZOT alelnöke középen (forrás: Nemzeti Audio Vizuális Muzeum)

Mit is mondhatnánk? Szépek vagytok így együtt!
 

 
(Barikád és kuruc.info nyomán, némi moderálással)

forrás: http://m-mk.lapunk.hu nyomán
Adatbázis lekérdezés: 79. Memória használat: 1,152kb