BENDEGÚZ HÍREK

A független, hiteles magyar hírforrás!

logo


Isten hozott

Simor András offshore cége


Simor András apja Karvalits Ferenc, a Kádár féle kommunista párt Zala megyei bizottsága titkára, majd első titkára.
A 89-es bukás után az ország vagyonából (amit ők pártvagyonnak neveztek), testvérével, az MTI vezérhelyettes Karvalits Lászlóval együtt, végkielégítés címén 60 millió forintot szakítanak. (lásd. a HVG korabeli, 1990-91 között.egyik számát.) Hatvan milliót, akkori pénzben, a minimálbér 18 ezer forint volt!
Az MTI-s Karvalits (aki Kádárékhoz éppúgy bejáratos volt, mint Grószékhoz) egy szovjet KGB-s főtiszttel, Londonban alapított valamiféle közös “üzletet”, valószínű maffia-pénzmosodát.
A bolsi párttitkár viszont, előbb (90-94 között, ) szerény falusi iskolaigazgatóként, majd 94-től, az újabb komcsi hatalomátvétel után, magas állami pozícióba kerülve “tengette”  életét.
Fiatal lévén, 89-ben, először az SZDSZ ifjúsági szárnyához, az akkor még több mint liberális Fideszhez csatlakozott. Gazdái tanácsára még az egyetemen jó barátságot között többek között Kósa Lajossal és a többiekkel. “Bizonyára” a mindíg kommunistázó Kövér sem tudta kivel áll szóba….
1989-94 között a Fidesz, úgymond gazdaságpolitikai szakértője volt.
Ugyanakkor (még Fidesz tanácsadó) 92-ben, s most kezd érdekes lenni a történet, előbb a libatolvaj Bajnai féle Wallis-nál befektetési igazgató.
Majd 93-ban Magyarország egyik legnagyobb ellensége, a zsidó Soros György jóvoltából, mint akkoriban az összes fideszes pártvezér Orbántól-KISZ KB-s Stumpfig, külföldi ösztöndíjat nyert. (Orbán Viktort pl. Soros lévén fényezheti a zsidesz PR, mint egykori Oxfordi Diákot. )
Nem így  Simor, aki egyből a Bokros féle Világbanknál lett ösztöndíjas Washingtonban.
Aztán az egyik legfontosabb pénzszerző hely, az állami Magyar Hitelbank igazgatója lett. (29 éves, nagy tapasztalatú “bankár”)
Itt szórta két marékkal szét az államvagyont az izraeli “befektetőknek” és apja volt elvtársainak egészen 1996 februárjáig.
Ekkor a Szelényi család régi, ugyancsak zsidó barátja Surányi György volt a Magyar Nemzeti Bank elnöke. (Tudják, amelyik ellopta Magyarország aranykészletét s számtalan egyéb bűn terhelte e lelkét, de Schmidt Mária, Orbán Viktor zsidó körökben nagyon-nagyon érdekelt főtanácsadója lebeszélte a miniszterelnököt arról, hogy lecsukassa.)
De még csak 96-ot írunk.
A bolsi-ivadékot márciusban Surányi vette magához, s lett a Bankfőosztály vezetője – egyidejűleg az izraeli tulajdonú CIB Bank igazgatótanácsának póttagja és az ugyancsak zsidó Eximbank igazgatótanácsának tagja.
De mert olyan okos és nagy tudású proli gyerek (kádári értelemben)volt, az ő kutyájuk kölyke, fél év múltán, a bűnöző Surányi luksógor kinevezte a Magyar Nemzeti bank ügyvezető igazgatójának s tagja lett a jegybank igazgatótanácsának is.
Tartott az idill 2001-ig.
A Fidesz 3 évig az ilyenek kezében tartotta a Nemzeti Bankot! S csak amikor már nyilvánvaló és ami a fő, nyilvánosságra kerülő bűncselekményeket követtek el Magyarország ellen, menesztette , felelősségre vonás nélkül – a köztörvényes Surányit és bandáját.
Surányi a CIB bank fővezére lett, a kis Karvalits pedig visszatért a Wallis-hoz. Azonnal vezérigazgató-helyettes lett, Bajnai libatolvaj Gordon közvetlen tettestársa, a gyilkos Hajdúbét igazgatótanácsának tagja.
Itt egy évig rabolta privatizáció címén a nemzetet, azután Surányi visszavette maga mellé a CIB-hez, s 2005-ig úgynevezett társ vezérigazgatóként fosztotta ki a népet.
S mily érdekes, 2005-től (földtörvény!) a Földhitel és Jelzálogbank igazgatótanácsi tagja s egyben elnöke lett.
A 2006-os választások után Gyurcsány , egyik legfontosabb “munkatársa”. /az idézőjel a munka mibenlétére vonatkozik, amit a bőrünkön tapasztalunk nap mint nap/
Innen egyenes út (?) vezetett a Magyar Nemzeti Bank alelnöki székébe majd Gyurcsány  miniszterelnök Simor Andrást jelöli a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöki posztjára.

hunhir nyomán..

Forrás: 

Politikusbűnözés

Adatbázis lekérdezés: 79. Memória használat: 1,131kb