BENDEGÚZ HÍREK

A független, hiteles magyar hírforrás!

logo


Isten hozott

Perpatvar a Jobbikban! Tarlóst támogatják! Balra lépett a Jobbik


Perpatvar a Jobbikban

2006. július 27. 14:49

A Jobbik Etikai Bizottsága eljárást indított Bégány Attila, a párt V. kerületi elnöke ellen. A vádak súlyossága és néhánynak már a bizonyítottsága miatt a vizsgálat alá vont személy tagsági joga az eljárás idejére felfüggesztésre került. Bégány Attila tehát semmilyen szinten nem képviselheti a Jobbikot - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Jobbik.

Bégány Attila
Bégány Attila

"Bégány Attila, a Fidesz és az MDF alapító tagja az országgyűlési választások előtt egy évvel kereste fel a Jobbikot, és örömmel befogadtuk, annak ellenére, hogy számos korábbi tagtársa figyelmeztetett minket: összeférhetetlen. Mi azonban örültünk a "vérfrissítésnek"; rögtön lehetőséget biztosítottunk önmegvalósítására, ami által rendszeres szereplési lehetőséghez jutott, az országgyűlési választásokon listán bejutó helyre jelöltük, a Jobbik elnökségi üléseinek állandó meghívottjaként pedig beleszólhatott a párt országos politikájába" - írja a párt.


Bár a Jobbik stratégiai döntéseivel általában egyetértett (pl. az önálló pártként való megerősödés céljával vagy Tarlós István támogatásával), de érthetetlen okból, talán hataloméhsége miatt az elmúlt időszakban megmérgezte a légkört a pártvezetésben - vélekedik Novák Előd újdonsült jobbikos szóvivő. Mint állítja: "személyeskedő vitáival, ellentétek szításával, problémák felnagyításával, összeesküvés-elméleteivel éppúgy ártott a pártnak, mint a belső információk politikai konkurenseinkhez való önérdekű kiszivárogtatásával, az önkormányzati választásokon a Jobbik helyett kizárólag egyesületi színekben tervezett indulásával és más alapszervezetek erre való buzdításával, egyházellenes elképzeléseivel vagy a párt működési szabályainak áthágásával, amit hosszasan sorolhatnánk".

Alaptalan Bégány állítása, hogy azért indult ellene etikai eljárás, mert egyévi tagsága után pártelnök szeretne lenni. Valójában egy V. kerületi egyéni tag, Rétháti György indítványára és Szabó Gábor pártigazgató kiegészítésével indított vizsgálatot a Jobbik Etikai Bizottsága - fogalmaz a Jobbik közleménye.

forrás: HunHír

 

Balra lépett a Jobbik!  Tarlós Istvánt támogatja a Jobbik  főpolgármesteri székért vívott harcban.

2006. július 03. 15:51
G. Kirkovits István - HunHír.Hu

Balczó Zoltán
Balczó Zoltán a Jobbik alelnöke

Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke bejelentette, hogy pártja Tarlós Istvánt, a magát függetlenként aposztrofáló III. kerületi polgármestert támogatja a főpolgármesteri székért vívott harcban. A Jobbik ezzel a húzásával végérvényesen pontot tett a MIÉP-Jobbik a Harmadik Út pártszövetségre. Azzal, hogy kihátrált a MIÉP-es főpolgármester-jelölt mögül, egyben saját eddigi politikáját is megkérdőjelezi.


A MIÉP-Jobbik a Harmadik Út eddigi belső ellentétei most lettek egyértelműen nyilvánvalóvá, hiszen, a Jobbik Budapesten nem Zsinka Lászlót, a Fővárosi Közgyűlésben 12 éve aktívan tevékenykedő szakmapolitikust, hanem Tarlós István független jelöltet támogatja. A Jobbik álláspontja szerint Tarlósnak van esélye arra, hogy kimozdítsa Demszky Gábort főpolgármesteri székéből, s így végre jobboldali vezetője legyen a fővárosnak.

A Jobbik azt viszont nem veszi figyelembe, hogy Tarlós egy széles konszenzuson alapuló irányítási rendszert vezetne be esetleges főpolgármestersége idején, s főpolgármester-helyettesi poszttal kínálná meg a szocialistákat is. Ez választási szempontból kétségtelen jó húzás, csakhogy adott esetben visszaüthet, és ha netalántán nyerne Tarlós, a szocialista szimpatizánsok számon kérik ígéretét. Ha megtagadja, éppúgy hiteltelenné válik, mint azok, akiket teljes joggal támad most a nemzetinek mondott oldal. 

tarlos.istvan.jpeg
Tarlós István "FIDESZ"

Tarlós jobbikos támogatása a Jobbik belső válságát is mutatja, hiszen ezen az alapon nincs szükség a Fidesztől jobbra álló politikai erőre, mert legfontosabb feladat a szociálliberálisok leváltása, és így a markáns jobboldali párt saját maga jelzi magát politikailag feleslegessé. A Jobbik ezzel a lépésével a korábban már olyan sokszor bírált, a jobboldali sokszínűséget elnyomni akaró egy tábor, egy zászló elv szolgálatába szegődött, és saját maga kérdőjelezi meg hitelességét. Korábban egyértelműen azt a politikát vallotta, hogy nem lehet a nemzeti érzelmű embereket egyetlen vezetés alá rendelni. 

A HunHír.Hu megkérdezte Zsinka Lászlót, a MIÉP budapesti főpolgármester-jelöltjét. A politikus szerint Tarlós népfrontos jellegű vezetést kíván bevezetni Budapesten megválasztása esetén, és ebben partnerként számít arra a pártra, amelyet a Fidesz politikusa, Rogán Antal Európa egyik legkorruptabb pártjának nevezett. Budapest vezetése nem egyenlő egy kerület vezetésével, amelyben Tarlós eddig gyakorlatot szerzett, itt a szakmai kérdések mellett a politikai jellegű döntéseknek is nagy szerepe van. Éppen ezért csak olyan ember vezetheti a fővárost, aki mindkét tudásanyag birtokában van - fogalmazott Zsinka.

HunHír

Adatbázis lekérdezés: 79. Memória használat: 1,150kb