szegedi csanad tuntetes
A napokban szárnyára vette a hazai sajtó egy, a Tribeca Fesztiválon is bemutatott, s azóta a Föld számos országát megjárt, díjnyertes dokumentumfilmet.


A film címe „ ( Film ) a hazai forgalmazók nem vetítik, így 

RABBIK SHALOM

ebből csak néhány sokat mondó részlet került fel a YouTube-ra. Nézzük, mik derülnek ki ezekből a filmrészletekből!


AZ ÖREG HÖLGY, ÉS AZ Ő MONDATA

Magyarországon egy bakarasznyival sincs nagyobb antiszemitizmus, mint a Föld más országaiban.
A dokumentumfilm címét adó, egy idős zsidó hölgy szájából elhangzó mondat, mindamellett hogy igen komoly hangulatkeltéssel bír, ugyanakkor önmaga keserédes paródiájává is válik. A hölgy 86 (!) évesen jelenti ki a mai Magyarországon, hogy itt, bizony, a zsidóknak csendben kell maradniuk.

Ő ugye, 14 évesen került Birkenauba, s miután megjárta a haláltábor poklát, visszatért szülőhazájába.
Ahol… azóta is él.
Ahogyan teszik ezt zsidó származású pártelnökök, miniszterek, államtitkárok, képzőművészek, előadóművészek, ügyvédek, orvosok, s teszi ezt a többi, az élet számos más területén dolgozó, zsidó származású magyar állampolgár.
Hogy csendben, s zsidóságukat elhallgatva, eltitkolva?
Nos, aki Deutsch Tamásról, Suchmann Tamásról, Presser Gáborról, vagy Köves Slomóról hallott már életében, az nehezen tudja értelmezni ezt a csendben maradós frázist.

Sorolhatnám még a neveket, de mi értelme lenne? Mind tudjuk, hogy mi az igazság. Magyarországon sem zsidónak, sem cigány, sváb, tót, örmény, vagy akármilyen más származásúnak nem kell csendben hallgatnia, és bármit elviselnie.
Kivéve, ha az ember… magyar.
Nekünk valóban jobb csendben maradni. mert ha netalán azt találnánk mondani, hogy van azért néhány ország a bolygónkon, ahol nagyobb az antiszemitizmus, mint akár itt, akár egész Európában, abból óriási botrány lenne.
Pláne ha meg is neveznénk ezeket az országokat, s azt találnánk mondani, hogy ezek bizony Izrael, és az arab régió valamennyi országa.
A zsidók az arabokat gyűlölik, az arabok pedig a zsidókat.
Ami azért is megdöbbentő, mert mindketten sémita népek.
Az antiszemitizmus nevű kitalálmány-szó pedig nem mást jelent, mint hogy a sémita származásúak iránt érzett gyűlölet.
Csakhogy a sémiták egymást gyűlölik a legjobban. Zsidók az arabokat, arabok a zsidókat.
Ezzel nincs mit kezdeni.
Ez van. Az öreg hölgy mondata tehát nettó hazugság. Nincs kétségem afelől, hogy ő elhiszi, amit mond. De attól még nincs igaza. Csak egy dologban. Hogy nekünk, magyaroknak, tényleg jobb csendben maradni.

A kiszivárogtatott dokumentumfilm-részlet egyikén én is szerepelek. 2012 novemberének végén a Horka Sándor vezette „Kárpát Haza Őre Mozgalom” tüntetést szervezett Szegedi Csanád csömöri családi háza elé.
A tüntetésen négyen szólaltak fel: a mozgalom vezetője, Horka Sándor, dr. Lenhardt Balázs és Endrésik Zsolt, kirúgott jobbikos országgyűlési képviselők, valamint jómagam.
A filmrészletben mindannyian jól beazonosíthatóan látszódunk.
A beszédek közül Horkáét vágták be, melyen a jobbikos képviselők számonkérhetőségéről beszél. Majd… hirtelen beesteledik, Vona Gábor következik, aki annyit mond: „Hol van Szegedi Csanád?”.
Végül pedig - szintén este - palesztin kendős fiatalok skandálják, hogy „Mocskos zsidók! Mocskos zsidók!”.
Hogy mi a baj ezzel?
Nos, úgy nagyjából minden. Először is a Szegedi Csanád házánál meghirdetett rendezvény, amelyen én is részt vettem, szürkületkor befejeződött.
Ennek a rendőri biztosítási jegyzőkönyvből könnyen utána lehet nézni.
Másodszor: azon sem Vona Gábor, sem egyetlen jobbikos nem vett részt (nem is vehetett, mert Vona Gábor elnök és Szabó Gábor pártigazgató körlevélben megtiltotta mindenkinek a részvételt).
Harmadszor: a palesztin kendőben zsidózó fiatalok olyannyira nem voltak ott, hogy ezt a részletet egy, a Palesztinával szimpatizáló tüntetésen filmezték, teljesen más időpontban, akárcsak Vona „Hova tűnt Damon Hill?”-szerű kérdését.

A film narratívájában Szegedi elmondja még, hogy a Gárdát a Jobbik direkt félelemkeltés céljából alapította.
S miközben ezeket mondja, a tüntetésen díszsorfalat álló Kárpát Haza Mozgalom tagjai, illetve egy katonai hagyományőrző csoport néhány tagja látható.
Itt jegyezném meg, hogy a Kárpát Haza Mozgalom felett a Jobbiknak sosem volt sem intézkedési, sem másmilyen joga.
Ez a mozgalom – ahogyan a szakadár gárdamozgalmak mindegyike – teljesen függetlenítette magát a Jobbiktól (bár nem mindegyik adta parancsba tagjai számára, hogy lépjenek ki a pártból).

A filmről jelenleg ennyit tudunk. Próbáltam számtalan fórumon utána nyomozni, de kutatásomat nem koronázta siker. Így annak bővebb elemzése csak akkor válik lehetővé, ha valamely hazai forgalmazó bemutatja a művet.

AZ ARAB KAPCSOLAT

Még valamivel muszáj foglalkoznunk. Nevezetesen azzal, hogy a hazai sajtóorgánumok a palesztin kendőben zsidózó fiatalok láttán arra a következtetésre jutottak, hogy a Jobbiknak igen komoly arab kapcsolatai lehetnek, s hogy a párt előszeretettel él arab jelképekkel.
Nos, az alapfeltételezés igaz, de nem a palesztin kendő kapcsán.
Ez a fajta viselet ugyanis szerte a világon igen elterjedt, különösen a radikálisan gondolkodó fiatalok körében.
Illetve elterjedt VOLT.
Ne feledkezzünk meg ugyanis arról, hogy amikkor ezek az események zajlottak, még az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek, és a migránsok invazív területfoglaló hadjáratának nyoma sem volt.
A kendő egyfajta szimbólumot képviselt. Szolidaritást egy elnyomott, megalázott, náci eszközökkel irtott kis népnek a saját földjéért való elkeseredett harcával.
És aki ezt a kendőt felkötötte, nem az ártatlan zsidó polgárokat felrobbantó palesztin terroristákkal vállalt sorsközösséget, hanem azokkal a százezrekkel, akiket Gázában betonfal mögé zárnak, naponta többször vegzálnak, házaikból kitúrják őket, s életüket ellehetetlenítik. De minek mondjam én el ezeket, amikor sokkal jobb hallgatni?

Ugyan ki hinné el, hogy a Jordán-Magyar Baráti Társaság a 2010-es választásokon elért jobbikos sikert megünnepelendő, a Grand Hotel Corinthiában egy több száz fős partit rendezett a Jobbik tiszteletére, melynek csúcspontjaként a jordán nagykövet egy jordán útlevelet adott át Vona Gábornak? Jobb az egészről hallgatni.

Botorság lenne arra is időt vesztegetni, hogy elmeséljük, hogyan, milyen közös barátok által imerkedett össze Vona Gábor a pesti Shiraz Étterem tulajaival, Haj Ahmadi Jahromi Ali, Dr. Hajahmadi Jahrom
i Mohammad Ali, Sahebi Roghieh, valamint Hajahmadi Elham iráni állampolgárokkal, akik aztán Vonának is barátai lettek, méghozzá olyannyira, hogy már 2009 előtt pénzzel tömték a Jobbikot.
És a pénzcsap mellett másban is nagy segítségére voltak a pártnak.
Erősítették Vona renoméját a KGBéla által előkészített orosz kapcsolatok felvételekor. S ezt a szövetkezést csak picikét árnyékolta be, hogy Vona közben a török Szürke Farkasokkal is kokettálni kezdett, de olyannyira, hogy a pártvezér Facebook-oldalán egy időben (meglehetősen kínosan) minden második komment török nevű felhasználók által lett írva.

Ja, hogy egyáltalán mi érdekük fűződött iráni üzleti köröknek ahhoz, hogy a Jobbik Magyarországon erősödjön?
E
rre mindenki maga adja meg a választ. Az biztos, hogy a kormányzó pártnak megvan a maga válasza. Különben Orbán Viktor élő, egyenes adásban, parlamenti közvetítés során nem vádolta volna meg a Jobbikot azzal, hogy megvett párt, s hogy azt is tudja, kik, hogyan, mennyiét vették meg őket. És bár történtek hőbörgő kijelentések ez ügyben, de a jobbikosok közül tudtommal senki nem tett feljelentést becsületsértés, rágalmazás, hitelrontás miatt Orbán Viktor ellen.

Csakhogy van itt még valami. Az irániak a barátság és a pénz mellet más eszközökkel is próbálták a szálakat szorosan tartani, gondolva a változó időkre is. Tudni kell a Shirazról, hogy minden helyisége be van kamerázva. Az étteremben egyre sűrűbben megforduló jobbikosok (vezetőségi tagok és pártkatonák egyaránt) nagyon sok felvételen láthatóak.
Az elkészült videók pedig egytől egyig tárolva lettek.
A felvételek segítségével komoly üzleti kapcsolati rendszer rajzolódik ki az avatott szem számára, az avatatlan szemnek pedig ott vannak az éjszakai felvételek.
A Shirazban ugyanis gyakorta voltak exkluzív éjszakai partik. Zártkörűek, és eléggé – hogy is mondjam - személyes jellegűek. Még szerencse, hogy ezek egyikén sem szerepel, mondjuk, Vona Gábor (és/vagy más vezetőségi tag), amint kábítószerektől bódultan kurvázik, vagy kurváktól bódultan kábítószerezik. Mert, ha mondjuk, lenne ilyen felvétel (v.ö. garmadával lennének ilyen felvételek), és teszem azt ezek a felvételek jó része (v.ö. csaknem mindegyike) Szegedi Csanád birtokában lenne, az beláthatatlan következményekkel bírna.
Hogy mást ne mondjak, az Izraelben épp letelepedni készülő Szegedi valóságos főnyeremény lenne az izraeli titkosszolgálatok számára.
Persze, akik ilyesmit állít, az egy mocskos köpködő. Az ilyet fel kell négyeltetni, és a négy legnagyobb arab város falára kitűzni Aleppótól Medináig.

Na, de gond egy szál se. Örüljünk együtt annak, hogy minden a legnagyobb rendben van.
A Jobbik hamarosan megszavazza az Alaptörvény-módosítást (vagy nem), és mindent megtesz azért, hogy a migránsokat távol tartsa a magyar határtól (vagy nem).
De akár így, akár úgy történik, két dolognak szívből örülhetünk.
Hogy a jobbikos Tiszavasvári és iráni testvérvárosának kapcsolata töretlenül jó (a testvérvárosi emléktáblát anno a Shiraz tulajai avatták fel), és hogy Vona Gábornak végülis nem kellett behívnia Budapestre az Iráni Forradalmi Gárdát.
Mert, ahogy a mellékelt ábra is mutatja, ez a kijelentése cseppet sem egy hőzöngő senki kis mitugrász blöffje volt.
Na, persze nem iráni, hanem magyar gárdaegyenruhába kellett volna öltöztetni őket. De ugyan, kinek tűnt volna fel egy-két sötétebb arc a sorok közt?

És akkor most fújjuk ki az elhasznált levegőt, vegyünk egy nagy, új, tiszta lélegzetet, forduljunk Mekka felé, nyugodjunk meg, s ellazult, nyugodt állapotban rakjuk össze a részleteket.

Jelenleg épp az Alaptörvény módosításának vitája folyik.
A Fidesz egyetlen konstruktív (?) ellenzéki partnere a Jobbik.
Amely párt jelenleg mintha inkább kihátrálni látszana ebből a laza érdekszövetségből. Ha úgy tekintünk a valaha volt radikális, keresztény pártra, mint a haza megmentőjére, ez enyhén szólva is érthetetlen tett.
De ha hozzágondoljuk a jordán, szír, török, iráni, orosz kapcsolatokat, már nem is annyira hihetetlen.
Sőt! Vélelmezhető, hogy a migrációs hullámról a Jobbik már idejekorán tudott, s felkészülhetett rá oly módon, hogy azt kellő időben majd a maga javára fordítsa.
Akár egy rendkívüli választással véghezvitt kormányváltás kiprovokálásával, amit, ugye, pedzegettek is, akár az ellenséggel való nyílt kollaboráció révén.
Elvégre volt már olyan a magyar történelemben, hogy a király a szultántól kapott koronát.
Vegyük hozzá az egyenlethez még azt is, hogy egy ilyen népvándorlásnál az évek annyit jelentenek, mint más esetben a hetek vagy hónapok.
Ami azt jelenti, hogy a 2013-2014-ben elkezdődő migrációs hullám, amely 2015-ben csúcsosodott ki, nemhogy elkezdődhetett már 2009-ben, hanem akkor annak tető alá hozása már javában folyt is.
S csak találgatni lehet, hogy korunk Bajcsy-Zsilinszky Endréjének, Vona Gábornak, ennek a pszeudo-náciból lassan balliberálissá vált figurának, illetve a párt valódi vezetőjének, a pártigazgató Szabó Gábornak a fejében milyen gondolatok körvonalazódnak?
Hiszen a sajátjaikat egyszer már megtagadták.
Vadhajtásaikat lenyesték, zászlóikat hídra, gárdaoroszlánjukat kölyök vizslára cserélték.
Hogy mást ne mondjak, még külön bejáratú, házi ideológusukat, a metafizika sámánját, Baranyi Tibor Imrét is maguk ellen fordították, aki egyik legutóbbi írásában így ír Vonáról:

"Az alapszó a vaulting ambition. Fordítható nagyravágyásnak, vagy becsvágynak, vagy hatalmi ösztönnek. Ebben az őrületben szenved a történelmi drámák minden alakja, de senki sem inkább, mint III. Richárd. És Macbeth. De éppen úgy Antonius és Caesar és Coriolanus. (…)Vona Gábor útját a fennálló evilági hatalmi viszonyok, azon belül főként a média jelöli ki. Az én utamat szándékaim szerint az eszmei igazság határozza meg. Ez a kettő pedig lényegileg más.”

Majd Baranyi egy idézettel zárja Vonáról szóló expozéját:

„Ismét vivé őt az ördög egy igen magas hegyre, és megmutatá néki a világ minden országát és azok dicsőségét, És monda néki: Mindezeket néked adom, ha leborulva imádsz engem.
Ekkor monda néki Jézus: Eredj el Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj.” Mt. 4:8-10

Mit mondhatnánk erre? Ámen!
(folyt.köv.)

KÖVETKEZIK:

A CSEND HANGJAI - II. RÉSZ - A GÁRDA - A BÁLNA - A FŐNIX ÉJSZAKÁJA
(Egy díjnyertes dokumentumfilm margójára)

A CSEND HANGJAI - III. RÉSZ - A (MAJDNEM)KERESZTAPA
(Egy díjnyertes dokumentumfilm margójára)