TEV_logo.jpg
bonnar2.jpeg

A közösségi oldalakat is figyelik majd a Zsidó Ügynökség, illetve a Tett és Védelem Alapítvány dolgozói azért, hogy kiszűrjék az antiszemita bejegyzéseket.
Egy vasárnap átadott irodából végzik majd a munkájukat, ide várják a lakossági bejelentéseket is.

Ezzel párhuzamosan a párizsi merényletekre hivatkozva a kormánypártok bejelentették, hogy feltett szándékuk szándékuk a szólás- és véleményszabadság korlátozása.

A KDNP frakcióvezetője, Harrach Péter szerdán nyilatkozott a sajtó- és szólásszabadság ellen:
„Sem a sajtó-, sem a szólásszabadság nem terjedhet ki a vallásgyalázásra”.

A megnyitón azt mondták a zsidó szervezetek képviselői és politikusok, hogy Magyarországon van antiszemitizmus – ezt bizonyítja a nyugati téri hanukija megrongálása is.


A zsidó vallás egyik jelképéről, a hétágú gyertyatartóról szakított le egy táblát valaki a Nyugati téren szombat hajnalban. Ezt egy térfigyelő kamera rögzítette. Egy hanukiját a Deák téren is megrongáltak. Az izraeli külügyminisztérium igazgatója szerint ezek is azt bizonyítják, hogy Magyarországon létezik antiszemitizmus. Gideon Behar erről a zsidó ügynökség irodájának átadóján beszélt.

Egy irodát avattak fel, ami még ugyan üres, de az izraeli Zsidó Ügynökség dolgozói innen figyelik majd például a közösségi oldalakat, hogy ki és melyik IP-címről ír antiszemita bejegyzéseket. De lesz más feladata is az irodának. A Tett és Védelem Alapítványt támogatja a magyar kormány is.

Március óta a Tett és Védelem Alapítvány összesen 29 feljelentést tett zsidók elleni uszítás és holokauszttagadás gyanúja miatt.


források: Link,  http://www.fuggetlennemzet.hu/hirmegtekintese.php?id=1459  nyomán