Hamberger ÁdámTegnap több ezer szurkoló fogott össze, hogy megemlékezzenek a brutálisan lemészárolt két fiatal szurkolóról.
Ma reggel, talán a mai politika egyik leggusztustalanabb megnyilvánulása látott napvilágot.

Budapest első embere tollából született egy mocskolódás, Karácsony Gergelyéből. Azóta sorban szólalnak meg a liberális oldal politikusai, undorító, gyomorforgató bejegyzéseikben a megemlékező szurkolókat mocskolják.

Ezt, a Ferencváros szurkolóinak a vezére nem hagyhatta szó nélkül, s mint írja, Ő nem politizál nyilvánosan, de kénytelen megszólalni.

Hamberger Ádám, a Fradi-tábor vezérének bejegyzését, változtatások nélkül közöljük:


Szinte sosem politizálok nyilvánosan itt a facen, és ezt sem gondolom politikai, főleg nem pártpolitikai, annál inkább emberi kérdésnek.

A tegnapi napon több ezer magyar szurkoló emlékezett a Deák téren brutálisan megölt két fiatal szurkolótársra. 
Ősi riválisok álltak egymás mellett békében,tisztességben. 
Az egyik fiatal erős újpesti kötődésű volt, mégis ott voltam Én is legalább 500 fradista társammal együtt. Ott voltak az ország minden pontjáról rengetegen. Fehérvár, Kispest, Diósgyőr, Nyíregyháza, Debrecen, Zalaegerszeg, Vasas és még nagyon sok tábor. Máskor egymással szemben, egymást szidalmazva, egymás ellen harcolva, most mégis egymás mellett, együtt!
Az egész rendezvény békés, méltóságteljes és gyors lefolyású volt. Gyertyagyújtás, virágok, néma főhajtás, néhány rigmus, Himnusz és ment mindenki haza avagy a dolgára.
szurkolók
Ennek ellenére ma reggel azt látom, hogy a sajtó egy része, több politikus, köztük Budapest főpolgármestere “náci” felvonulásról, megfélemlítésről, a város feldúlásáról, szélsőjobboldali szurkolókról számol be.

Borzasztóan sértőnek és felháborítónak tartom ezt a fajta kommunikációt!!!

Akármennyire szeretnék ezt egyesek, a tegnapi szurkolói megemlékezés nem egy “cigány kontra magyar” esemény volt!! 
Ez most nem etnikai kérdés!!
Azt gondolom mindenkinek egyformán el kell határolódnia és teljes mértékben elítélnie az ilyen jellegű bűncselekményeket!! 
Nincs helye sem cigányozásnak, sem nácizásnak. 
Nekem is van több cigány ismerősöm, barátom. Ugyanúgy elítélik a történteket.

Aki egy kicsit is jártas a budapesti éjszakában tudja, hogy ez egy valós probléma, egy régóta ismert “viselkedési forma”, ami már régóta “lóg a levegőben”, most pedig meg is történt a tragédia! 
Politikai haszonszerzés, uszítás helyett megemlékezni kellene, ahogy tették ezt az oly sokszor “lenácizott” szurkolók, aztán pedig sürgősen megoldást keresni annak akinek módja van rá.

Érdekes módon nem láttam ennyi cikket, postot rólunk mostanában. 
Hol voltak ezek a politikusok, újságírók akkor mikor a teljes hazai szurkolói társadalom összefogott, megalakult a Szurkolók Magyarországért mozgalom és az elmúlt hónapokban, TÖBB MINT 50 MILLIÓ FORINT ÉRTÉKBEN ADOMÁNYOZTAK, SEGÍTETTEK, TÁMOGATTÁK AZ EGÉSZSÉGÜGYET a “náci, szélsőjobboldali” SZURKOLÓK??!!
Sehol.

Szégyellje magát egytől egyig minden érintett újságíró, politikus és mindenki akinek köze van a fröcsögéshez.

Nyugodjanak békében a srácok!