Szabó Gábor Jobbik„Bármi kell, adom, csak nagyon gatya a helyzet” +AUDIO

Lapunk birtokába került egy hangfelvétel, melyen Tóth Péter, a Jobbik csongrád megyei és szegedi elnöke telefonon arra próbálja rávenni az egyik küldöttet, hogy az alapszervezet Sneider Tamást támogassa a párt tisztújításán.

A felvételen hallható, hogy Tóth azt mondja, “mindenben a kegyeidet keresem.. nagyon kell, hogy delegáljatok embert és a Sneidert támogassátok... bármi, pénz kell, adom, csak... nagyon gatya a helyzet”

Csalással nyerhette meg Sneider Tamás a Jobbik elnöki posztját Toroczkai Lászlóval szemben - mindez abból a birtokunkba került hangfelvételből derül ki, amelyen Szabó Gábor, a párt igazgatója pénzt és "bármit" kínál egy küldöttnek, ha Sneider Tamás mellett szavaz, és amelyet először a Magyar Hírlap publikált. A súlyos szervezeti, anyagi és morális válságba került Jobbikban újabb botrány van készülőben.

(Megjegyzés: Lapunk információi szerint az ilyen akciók korábban is mindennaposak voltak a Jobbikban ebben nincs semmi meglepő! Novák Előd és Toroczkai is így kerültek "hatalomba" 2010-ben, ők is hívogattak fel szervezeti vezetőket, hogy "kire kell szavazni" a kongresszuson, vagy megyei választmányokban. Hát most velük is eljátszották ugyanazt amit másokkal ők is tettek.)

A hangfelvételen Tóth beszél arról is, hogy (Novák) “Előd elképesztő pszichopata módon nyomul, ilyeneket nyilatkozik, hogy a Jobbik sose akart kerítést, meg megvette a pártot teljesen Simicska”. Hozzáteszi, hogy “a Szaszi” (Szabó Gábor pártigazgató) már a sírás határán volt, de végül kézbe vette az ügyet, “kézi irányítás van”. Tóth elmondja azt is, hogy Szabó azzal zsarolta a tagságot, hogy nem vállalja a pártigazgatói és választmányi elnöki posztot, ha Toroczkai lesz a párt elnöke.

(Megjegyzés: Novák Előd egyébként is egy elképesztő figura, teljesen elképesztően arrogáns és buta, de ez a jobbikon belül rég nem újság. Többször fenyegetett meg másokat és élt vissza a hatalmával, több 2010-es megyei választmányi puccs is a nevéhez köthető, amikor Előd országos alelnökként a saját embereit tette be megyei választmányi elnöknek, pl. a halmozottan kátrányos helyzetű Császárné Kollár Tímeát. Tímea és spanjai így kerültek be a Pest Megyei Önkormányzat székeibe 2010-ben.)

A felvételen Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei és szegedi elnöke, egyben szegedi önkormányzati képviselője hallható, amikor


"Szabó Gábor pártigazgató megbízásából pénzt és "bármit" kínál egy küldöttnek,"

ha Sneider Tamás mellett (a Toroczkai-Dúró páros ellen) szavaz a tisztújító kongresszuson.

Amint a felvételből kiderül, Szabó Gábor az egész országra kiterjedően megszervezte ezt, listázva-kiszámolva pontosan, hogy Sneidert hányan támogatják. A pártban pótolhatatlannak tartott pártigazgató ráadásul azzal is zsarolt, hogy nem vállalja tovább munkáját, ha Toroczkai mellett dönt a küldöttek többsége. Tóth azt is mondja (feltételezhetően telefonon valakinek): "Szaszi" (Szabó Gábor pártigazgató) már majdnem a sírás határán volt, de aztán kézbe vette az ügyeket,

Hangfelvétel bizonyítja: csalással nyerhetett
Vona Gábor jelöltje, Sneider Tamás Toroczkaival szemben
Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt