giro szasz andras.jpgKisebbségi tulajdonos lesz sógora Dorottya utcai szállodájában a Miniszterelnökség államtitkára, akiről hétfőn tudtuk meg, hogy közel egymilliárdos vagyon fölött rendelkezik. A 2016 elején átadandó hotel épületét hat másik értékes ingatlannal együtt adta el nyomott áron az V. kerületi önkormányzat 2010-ben. A bérházból hárommilliárdos beruházással faragnak szállodát.

2016 elejére tervezik annak a 120 szobás, Dorottya utcai hotelnek az átadását, amelynek a kisebbségi tulajdonosa lesz Giró-Szász András, a Miniszterelnökség kommunikációs államtitkára – értesült az Index.


A hárommilliárdos vállalkozás többségi tulajdonosa Giró-Szász sógora, Serfőző Péter. A főkommunikátor a Safe Port Projekt nevű cégben lévő 20 százalékos tulajdonrészét államtitkári kinevezése után is megtartotta. A kft.-t négy hónapja alapították, és rögtön tulajdonosa lett a Dorottya 8 Hotel Kft.-nek (a másik tulajdonos egy Bilton nevű ingatlanforgalmazó vállalkozás).
giro.jpeg
Fotó: MTI / Kálmándy Ferenc

Mint arról beszámoltunk, hétfőn nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozata szerint Giró-Szász Andrásnak 750 milliós kintlévősége van a Strategopolis Kft. nevű cégben eladott részesedése után. Emellett 140 millió forintos megtakarítása és egy 25-30 milliós jachtja is van.

A Dorottya utcában egy korábbi bérházból hamarosan háromcsillagos hotelt alakítanak ki hárommilliárd forintos beruházással. A projektet jegyző Dorottya 8 Hotel Kft. vezetője és résztulajdonosa Giró-Szász sógora. A bérház korábban a Belváros-Lipótváros Ingatlanfejlesztő Zrt. portfóliójába tartozott

giro_szalloda_dorottyau.jpeg

Dorottya u. 8. - már nem eladó                                                            Fotó: Google Street View

A Sofitel Hotel mögötti bérházat hat másik értékes ingatlannal együtt adta el a Belváros-Lipótvárosi Önkormányzat 2010-ben, áron alul, összesen 2,7 milliárd forintért. A házakat egy luxemburgi bejegyzésű, ismeretlen hátterű vállalkozás vásárolta meg. Az új tulajdonos nevét a kerület homályban hagyta, de annyit lehet tudni, hogy Serfőző Péter irányítja a vállalkozást.

Giró-Szász az Indexnek elismerte, hogy a Safe Porton keresztül ő is szállodatulajdonos lesz, 10 százalékos részesedéssel.

Forrás: Link,