domeny_zoltan.jpgDömény Zoltán Szlovákiában egy kereskedelmi cég tulajdonosaként gabonakereskedelemmel foglalkozott, éveken keresztül nagy mennyiségben kereskedett olajos magvakkal.  Az üzletember egyik munkatársa úgy informálta az atv.hu-t, hogy a férfi tavaly nyáron a szlovák és a magyar rendőrséghez is eljuttatott olyan iratokat, melyekben nagymértékű áfacsalásra figyelmeztette a hatóságokat. Ezután állítólag több vonalon is zsarolni kezdték. Dömény egykori kollégája szerint 18 milliárd forintos feltételezett kárról van szó, ami megoszlik Szlovákia és Magyarország között.


Fél évvel a bejelentés után, idén februárban Dömény Zoltán eltűnt. Kocsiját Komárom közelében találták meg, a Dunánál. Találtak búcsúlevelet is, ám a holttest azóta sem került elő. Egyes feltételezések szerint megjátszott eltűnésről is szó lehet. A férfi eltűnése azért is érdekes, mert a vállalkozót az Index szerint korábban – a rejtélyes körülmények között elhunyt – Welsz Tamás is legalább háromszor felkereste, és az egyik találkozón részt vett egy 1,6 millió eurós áfacsalási ügybe keveredett férfi is - bizonyos B. Gyula - aki meghalt a vizsgálati fogságban.

Később az üzletember felesége talált egy füzetet, amelyben férje leírta az adócsalás körülményeit. A füzet cégneveket, átadási helyeket és az üzletek hátterében álló személyek neveit is tartalmazza. Dömény felesége szeptemberben feljelentést tett a NAV Bűnügyi Főigazgatóságán, illetve a Központi Nyomozó Főügyészségen. A feljelentés mellékletében csatolták a füzet szlovák és magyar nyelvű írásainak fénymásolatát, mert szerintük a füzet tartalma miatt vélelmezhető, hogy több szlovák és magyar gazdasági társaság átverte a magyar államot.

A 2012 karácsonykor írt füzetben a férj arra kéri az olvasót, hogy amennyiben vele vagy a családjával történne valami, a dokumentumot küldjék el a bűnüldöző szerveknek. A füzetben egyébként Dömény maga írja azt, hogy ő tulajdonképpen „egy bűnöző, aki egy élő ember”, akinek családja van, aki „bajt hozott és lehet, hogy még nagyobb bajt hoz rájuk”. Ezután részletesen leírja, milyen cégeken keresztül kötöttek különböző fiktív üzleteket.A leírtakat sokszor nehéz követni, de annyi kiderül, hogy a különféle takarmányokat, szójadarát, olajrepcét és napraforgómagot Magyarország és Szlovákia között utaztatták, volt, hogy a teherautóról leszedték a rendszámot, és úgy küldték vissza Magyarországra. Eközben hamis szállítóleveleket állítottak ki, a forgalmi adót pedig visszaigényelték.   

Dömény Zoltán felesége arról tájékoztatta az atv.hu-t, hogy Budapesten tették a feljelentést, amiről mindössze annyi információja van, hogy azt a győriekhez továbbították. Azóta sem őt, sem ügyvédjét nem keresték fel.

forrás: Link,