balogkcsoport.jpgRómában zseblopási ügybe keveredett a devizahiteles érdekvédelmi demonstrációk szervezéséről elhíresült Koppány Csoport vezetője – értesült a Magyar Nemzet.

Balogh Bélát április 22-én a Szent Péter téren fogta el a vatikánvárosi csendőrség, miután megpróbált kizsebelni egy turistát. Egy neve elhallgatását kérő, a Vatikánban alkalmazottként dolgozó forrás arról is tájékoztatott: Baloghot  a bűncselekmény meghiúsítása után további intézkedésre átadták az olasz rendőrségnek. A Magyar Nemzet szerette volna megkérdezni Baloghot az ügy folytatásáról, arról, hogy a történteknek milyen következményei lettek, azonban a szervezet honlapján közzétett elnöki telefonszámon csak a feleségét sikerült elérni, aki azt ígérte, hogy férje visszahívja a lap munkatársát, azonban ez lapzártáig nem történt meg. Balogh nem reagált a neki küldött szöveges üzenetre sem.


koppany.jpgMint ismert: a Balogh vezette Koppány Csoport más tiltakozó akciók mellett tavaly júliusban, majd augusztusban Orbán Viktor miniszterelnök otthonának közelében szervezett tüntetéseket, amelyeken a kilakoltatások leállítását, a devizahitelesek kártalanítását követelték. A demonstrálók Csányi Sándornak, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának házánál becsületsértő rigmusokat skandáltak, Gyurcsány Ferenc otthonánál pedig Balogh arra szólította fel a volt kormányfőt: ellenzékiként lépjen fel a kilakoltatások leállítása érdekében, továbbá távozzon a közéletből, mert „lefeküdt a pénzhatalomnak”.

A Hír Televízió Célpont című műsora tavaly szeptemberben deríttette ki, hogy a Koppány Csoport a Bajnai Gordon volt miniszterelnökhöz közel álló Hallgatói Hálózattól kap tanácsokat. Egy hónappal később a csoport többtucatnyi autós részvételével az Együtt a jövőnkért devizamenet néven szervezett autós demonstrációt, amelyen Balogh egyebek mellett arról értekezett: az autóra, lakásra és szabad felhasználásra felvett devizahitelekkel mindenkit becsaptak, tagjai ezért minden hiteles mellett ki akarnak állni.

 

forrás: Magyar Nemzet