Szerdán három demonstrációt is tartottak Miskolcon, az Avasi lakótelepen. A Jobbik menetet szervezett „Magyar Élet Menete” címen, a Demokratikus Koalíció békés demonstrációt tartott, a miskolci cigány nemzetiségi önkormányzat pedig a Hazáért, a demokráciáért! elnevezéssel indított menetet.

avas_jobbik.jpgA jobbikos demonstráció jól példázza a párt szétesését, a kb. 400 gárdistán és néhány jobbikos szervezeten kívűl alig vettek részt az emberek a tüntetésen!
Egyes híradások szerint a résztvevők száma 400-500-ra (négy-ötszázra) volt tehető, míg a saját jobbikos médiaájuk szerint, mintegy 1000-ember vett részt a hetek óta  "csapból is folyó" demontsráción. 

Különösen azért feltűnő ez az alacsony létszám, mert  a Jobbik nagy és erőteljes médiakampánya " és a "hatalmi" média minden napos kampánya és reklámja ellenére láthatóan alig vettek részt a "nemzetiek" a Jobbik tüntetésén, ráadásul a jobbikosok a facebook közösségi portálon is szervezték az embereket és több mint  40-autóbuszt is küldtek vidékre a szimpatizánsokért (állításuk szerint 1-millió) ill. a képzelt 13-ezres tagságukért! 


avas_jobbik2.jpg

avas_jobbik_garda.jpg
A Új Magyar Gárda adta nagy tömeg!

Avasi lakótelepen szerda délután; az ellenzéki párt a rossz szociális viszonyokra, a munkanélküliségre, a közbiztonság romlására szándékszik felhívni a figyelmet.

Az erős rendőri biztosítás mellett megkezdődött demonstrációra az ország más részeiről is érkeztek résztvevők; többen a Jobbik zászlaját, néhányan pedig árpádsávos zászlót tartanak a magasba.

A Jobbik elnöke, Vona Gábor a rendezvény előtt azt mondta: "a demonstráció a magyar-cigány együttélés problémáira fokuszál.
Arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a csaknem 40 ezer lakosú Avason a betelepült "fészekrakók" miatt sokan veszélyeztetve érzik mindennapjaikat."

Az is eléggé flusztrálhatóan hathatott a jobbikosok számára, hogy abban a megyében, ahol a legmagasabbak között voltak a párt választási eredményei és így ez a megye (BAZ) számított a Jobbik fellegvárának, ilyen csekély létszámű "borsodit" vonzott a demonstráció! 
Úgy tűnik, hogy a Jobbik sikerkommunikációja ellenére mégsem sikerül megoldania a "borsodi" helyzetet, utalunk itt Szegedi Csanáddal kapcsolatban történtekre.
Ráadásul nem elég, hogy a helyiek nem voltak kíváncsiak a Jobbik "menetére", hanem még "kívülről", más megyékből sem jöttek tömegével a jobbikosok az értük küldött busz "armada" ellenére. 
Ha ehhez hozzávesszük, hogy egy busz kb. 50-fő szállítására képes, akkor könnyedén kiszámolható, hogy egyáltalán nem is volt tele a "nemzeti" busz armada.
A Szegedi láthatóan nem csak borsodban nyomta rá a bélyegét a párt hitelére és mozgósító erejére.


Úgy tűnik, hogy a Jobbiknak elenyészővé vált a mozgósító ereje, így a pártnak komolyan el kell gondolkodnia azon, hogy kieshetnek a parlamentből!


forrás: fotók http://www.boon.hu/ ; http://www.metropol.hu/ nyomán Bendegúz