Novák ElődHónapokon át kapott fizetést Brüsszelből a márciusban EU-zászlót égető Novák Előd, s hozzá hasonlóan azok is, akiknek a nevét korábban hírbe hozták a Kuruc.infó nevű szélsőséges portállal – derítette ki a hvg.hu. A lapunk által megszerzett hivatalos kimutatások szerint ezeket az uniós pénzeket Szegedi Csanád pénzügyi keretéből utalták ki. Novák lapunknak megerősítette, hogy Szegedi asszisztenseként valóban kapott uniós pénzt, amit ő „klasszikus munkabérnek” tekint.

Két évvel ezelőtt öt hónapon keresztül kapott pénzt, összesen mintegy 3500 eurót, akkori árfolyamon közel egymillió forintot Novák Előd, a Jobbik országgyűlési képviselője Brüsszelből – derül ki abból a dokumentumból, amelyet Szegedi Csanád brüsszeli környezetéből szerzett meg a hvg.hu. De a pártból hétfőn kilépő Szegedi Csanád EP-képviselő személyzetének fenntartására fordítható, havi 21 ezer eurós költségkeretéből történő kifizetéseket tételesen bemutató dokumentumon nemcsak Novák  Előd nevére bukkantunk.

A listán olyan személyek is szerepelnek, akiket korábban összefüggésbe hoztak a Kuruc.infó nevű szélsőséges, nyíltan rasszista, antiszemita portállal. Az oldal szerkesztői ugyan “illegalitásban” tevékenykednek, de korábban több forrás, köztük a portál szerkesztésében egy ideig maga is közreműködő Polgár “Tomcat” Tamás is Molnár Balázst, Kürk Rolandot és Novák Elődöt nevezte meg a portál szerkesztőjeként. Igaz, az érintettek mindig is tagadták, hogy közük lenne az oldalhoz, Novák Előd pedig rendre perli azokat, akik ezt állítják. Molnár Balázsnak – akiről sokan azt állították, hogy egy ideig ő volt a főszerkesztő – ráadásul már „papírja” is van arról, hogy ez nem igaz: a Fővárosi Főügyészség vádat emelt ellene személyes adattal való visszaélés és rágalmazás miatt, azt állítva, hogy 2006 őszén ő volt főszerkesztő, de a bíróság tavaly év végén bizonyítottság hiányában felmentette a vádak alól