Hír: Rozgonyi ügy margójára - Kuruc info nyomán
(Kategória: Közélet-Politika)
Küldte: Sindzse
szerda 26 december 2012 - 12:47:24


Már öt képviselő hagyta el a Jobbik frakcióját

Rozgonyi Ernő figyelmeztetésnek szánta kilépését a Jobbikból

"Utolsó és kemény figjobbik logo athuzva.jpgyelmeztetésnek" szánta Rozgonyi Ernő a Jobbik pártvezetése számára, hogy december elején távozott az ellenzéki párt parlament frakciójából és tagságából.

Az azóta már független országgyűlési képviselő az MTI-vel kedden közölte: vállalhatatlan volt már számára a Jobbik nemzeti radikalizmust lejárató botránypolitizálása.

Rozgonyi karácsonya: ma tartotta fontosnak a Jobbik vezetését az MTI-nek mocskolni - írja(Kuruc.info)

Az Országgyűlés december 5-i plenáris ülésén az ülést levezető elnök jelentette be, hogy Rozgonyi Ernő kilépett a Jobbik frakciójából, és a jövőben független ors
Rozgonyi Ernőzággyűlési képviselőként folytatja munkáját. Vona Gábor, a Jobbik elnöke aznapi közleményében erre úgy reagált: képviselőtársának döntése meglepetésként érte őket, frakciótársuk a döntést nem kívánta számukra indokolni. Vona Gábor szerint Rozgonyi Ernő esetében arról van szó, hogy "egy idős ember elfáradt, nem bírta tovább a pártra és ezáltal rá is nehezedő nyomást". A pártelnök-frakcióvezető közölte, országos elnökségük egyhangú döntése alapján felszólítja Rozgonyi Ernőt mandátuma visszaadására.

A 80. életévét töltő Rozgonyi Ernő - aki a Jobbik-frakció legidősebb tagja volt - kedden az MTI-nek eljuttatta a Vona Gáborhoz címzett, december 3-án kelt levelét, amelyben jelezte: nem adja tovább a nevét a "sorozatos ostobaságokhoz", amellyel a párt vezetése "rendkívüli mértékben ártott a nemzeti radikalizmus ügyének".
A jobbikosok nagy árulózása közepette azért egyet ne felejtsünk el!
Pőszét az országgyűlési választások előtt a sleppjével (Lenhardt, Gyöngyösi, Hegedűs Tamás) együtt a Jobbik vezetése hívta a jobbikba, ehhez a csapathoz csatlakozott később a nem az eszéről híres Bertha Szilvia.
A Jobbik vezetése félreállította sőt ellehetetlenítette azokat, akik korábban a feladatokat ellátták, amikor a "félretoltak" ezt szóvá merték tenni, őket lehetetlenítették el!

Ezeket a Vona Gábor szerint igazi hazafiakat (Pőszééket) pedig listáról jutatták parlamenti székekhez.
Persze lehet mindenkit árulózni és mocskolni, csak azt nem szabad elfelejteni, hogy kik jutatták őket listán a parlamentbe erőszakkal félretolva másokat és így a hazafiaknak már nem is juthatott hely.
Rozgonyi Ernő
Ezen a Rozgonyi kilépése és esküszegése után, december 17-én készült képen nem úgy tűnik, mintha a jobbikosok próbálnák "megvesztegetni"... éppen a "megvilágosult" (és azóta a Fidesszel szavazó) Ernő bácsi fülébe susog az, aki a szart kavarja
A politikus keddi közleményében ehhez hozzátette, hogy a döntésének nyilvánosságra hozatala előtti napokban politikustársai előbb kilépési szándékának visszavonására akarták rávenni, majd megpróbálták "megvesztegetni", de mindezeket visszautasította.
   
A politikus Vona Gábornak írt felmondólevelében tudatta, hogy átül a "függetlenek" közé és a pártból is kilép, de mandátumát nem adja vissza.
   
A parlament 2010-es megalakulása óta már öt képviselő hagyta el a Jobbik frakcióját: Pősze Lajost 2010-ben, Endrésik Zsoltot 2012 áprilisában zárták ki a frakcióból, Lenhardt Balázs pedig 2012 novemberében lépett ki a képviselőcsoportból, amelynek létszáma most Rozgonyi Ernő kilépésével 43 fősre csökkent.
   
December elején Bödecs Barna jelentette be, hogy kilép a Jobbik frakciójából, azonban később visszavonta ezt a nyilatkozatát, de mivel "magánéleti okok miatt" parlamenti mandátumáról lemondott, helyére Suhajda Krisztián, a párt Bács-Kiskun megyei elnöke került.(MTI nyomán)       forrás: Link, nyománEzen hír származási helye: BENDEGÚZ HÍREK
( http://bendeguz.info/news.php?extend.332 )


Adatbázis lekérdezés: 22. Memória használat: 941,960b