BENDEGÚZ HÍREK

A független, hiteles magyar hírforrás!

logo


Isten hozott

Losonczy Pál


Életrajz kivonata a http://www.jobbik.hu-n

Losonczy Pál
Losinczy Pál

Aktívan 1998 óta politizálok. Részt vettem a Fidesz 2002-es kampányában. A vereség után barátaimmal létrehoztuk a Hír Tv-t, amire egy ideig büszkén tekintettem.
Jelenleg az általam 20 éve alapított reklámügynökségben dolgozom.
Jobbikon belül a médiastáb munkájában veszek részt, emellett a józsefvárosi alapszervezet elnöke vagyok.
Szabadidőmben a The Perfect Name zenekarban billentyűzöm.

Minden energiámmal az országot elárasztó korrupció felszámolásán dolgozom. A kezdeti nehézségek után egyre nagyobb sikerrel (VI.-VII. kerületi ingatlanpanamák kiderítése és nyilvánosságra hozása). Ezt az elhívatott munkát csak egy makulátlan párt keretein belül tudom végezni. Ezért csatlakoztam a Jobbik Magyarországért Mozgalomhoz.

Losonczy Pál

Ami kimaradt:
Link,

A Jobbik háttéremberei közül érdekes pályafutást tudhat magának Losonczy Pál, aki hivatalosan 2009-ben csatlakozott a párthoz. Losonczy a kommunikációs igazgató a pártban, ami nem véletlen, hiszen ő Hír Tv egyik alapítója volt, és saját bevallása szerint részt vett a Fidesz 2002-es kampányában is. Losonczy volt a
 terézvárosi ingatlanbotrányok egyik kirobbantója, amelynek nyomán több embert meggyanúsítottak időközben. A hvg.hu-nak arról is nyilatkozott korábban, hogy megvásárolhatta volna az Andrássy út 47. számú épületet, de ehhez kenőpénzt kellett volna fizetnie.

Az épületet végül másnak adta el az önkormányzat, de az adásvételi szerződést megsemmisítette a bíróság. Az önkormányzat viszont feljelentette rágalmazás miatt Losonczyt, ezt a pert idén nyerte meg Terézváros ellene. Losonczy utóbb eladta az Andrássy út 47. alatti üzletrészét: az Oktogon Kft.-be a Heti Válasz szerint azok a cégcsoport vásárolta be magát, amely már korábban megszerezte a palotát. A Jobbik kommunikációs igazgatója időközben résztulajdonos lett a BGB Fesztivál Szervező és Szolgáltató Nonprofit Kft.-ben, ahol társtulajdonos az egykori fővárosi MSZP-s politikus, Garamszegi Gábor is. Garamszegi a Betonút Zrt. vezérigazgató-helyetteseként a Kulcsár-ügy IX. rendű vádlottja volt, és három évre ítélték első fokon.

Losonczy az ügyek kapcsán a hvg.hu-nak elmondta: valóban eladta kisebbségi részesedését az Oktogon Kft.-ben, a vételár hetvenezer euró volt, ahogyan a Heti Válasz írta. Ő azonban a cég közgyűlésén az eladás ellen szavazott, ám a többség felülbírálta az ő döntését. A befolyt vételár után pedig már be is fizette a személyi jövedelemadót, nehogy újabb támadásoknak tegye ki magát. A kommunikációs igazgató a Garamszegi Gáborral közös fesztiválszervező cégről azt mondta, egy baráti társaságban egy közvetítő ajánlotta neki Garamszegit, akiről tudta ugyan, hogy szocialista politikus volt, de azt nem, hogy a Kulcsár-ügyben szerepelt. A fesztiválszervezés, amire a cégüket alapították, egyébként nem sikerült jól, mert a várható kiadásoknak csak a 20 százalékát sikerült beszedniük a magyar mezőgazdasági termékek vásárának szervezésekor. Ezek után lemondták a fesztivált, amiből végül egyáltalán nem lett bevételük.

Adatbázis lekérdezés: 79. Memória használat: 1,142kb