atadas.jpgA Magyar Gárda kilenc másik szervezettel együtt Közöttük a Nemzeti Értékelvű Pártal, a NÉP-el együtt tüntetett Vona Gábor ellen, miközben ő az “új reformkor” igényét fogalmazta meg a pártja évadnyitó rendezvényén, Budapesten.

Egyre nagyobb méreteket ölt a széthúzás és a káosz a Jobbik háza táján. Vona Gábor ellen tüntettek több tucatnyian a rendezvényközpont előtt, ahol a Jobbik évadnyitóját tartotta. A párt álbaloldali fordulatát kérték számon Vonán és visszakövetelték tőle a Magyar Gárda mellényét, amiben 2010-ben letette az esküt a parlamentben.

A demonstráció szervezője, Silip Norbert, aki önmagát a Magyar Gárda Mozgalom volt vezérkari tisztjének nevezte, néhány társá val együtt a Jobbik vezetőinek szánt petíciót adott át Dudás Róbertnek, a párt regionális igazgatójának, és kérték vissza Vona mellényét. Az elnök viszont nem adta nekik vissza.


Miközben évértékelőjében Vona Gábor azt mondta, rájött, hogy pártja küldetése minden magyar ember képviselete, egyre kevesebb embert tud megszólítani. A váltópárti pozícióra aspiráló Jobbik számára nem alakult sikeresen a 2016-os év. A Századvég elemzése ugyanis kimutatta, hogy a párt szavazótábora nemhogy bővült volna, de még csökkent is tavaly.

vona_se_helytartk_se_fldesurak_a_np_prtjn_alfahr_-_2017-01-29_22.2.jpgHab a tortán, hogy időközben kiderült, hogy Vonáék ellopták a Nemzeti Értékelvű Párt rövidítve a NÉP rövidítését és szlógenjét "a NÉP PÁRTJA" saját kampányukhoz. Érdekes, hogy már erre kényszerülnek.

jobbik_lopas.jpg

 

Mégsem maradt el a Vona Gábornak ígért meglepetés a Jobbik elnökének szombati évértékelőjén. Azonban a várakozásokkal ellentétben a meglepetést nem a gárdisták „szállították” a szabadtéri tüntetésükkel, hanem az házon belülről érkezett. Az első információnk szerint huszonöten írták alá a tiltakozó ívet, ám kiderült: valójában több mint ötven szervezetről van szó.

A PestiSrácok.hu jobbikos forrásokból megtudta: nemcsak a Magyar Gárda utódszervezetei adtak át tegnap tiltakozó petíciót Vona Gábornak, hanem a párt belső köreiből is érkezett egy petíció a pártelnöknek. Ám ennek súlyát jelentősen növeli az a körülmény, hogy a dokumentumot több mint ötven aktív jobbikos alapszervezet vezetője írta alá a helyi tagság felhatalmazásával. A petíciót Vona Gábornak személyesen adta át évértékelő beszéde után az egyik tiltakozó alapszervezeti vezető. A PestiSrácok.hu úgy tudja, az irományban ez szerepelt:

"Alulírottak, aktív jobbikos szervezetek NEM értünk egyet és nem támogatjuk Vona Gábor elnök úr politikai irányváltását, és nem támogatjuk a Jobbik baloldalra tolódó néppárttá válását."

 

A szóban forgó több mint félszáz alapszervezet között vannak olyanok, amelyek korábban már nyilvánosan is jelezték egyet nem értésüket a Jobbik új irányvonalával, mint például a vecsési vagy a vámosmikolai csoport. Rajtuk kívül többek között a nagybörzsönyi, a bernecebaráti, a szokolyai, a gyönki, a recski, a pomázi, a felsőpakonyi, a csongrádi, a bagi, a gödöllői, a pócsmegyeri, a hévízgyörki, a kartali, a kerepesi, a kistarcsai, a mogyoródi, a pilisvörösvári, a leányfalui, a tahitótfalui, a dunabogdányi, a szigetmonostori, a budakalászi és az isaszegi alapszervezet írta alá a tiltakozó ívet. Hogy mely szervezetek neve szerepel még a petíción, egyelőre nem tudni.

Vona Gábor szombati évértékelőjében arról beszélt, hogy a Fidesz a teljes elpusztításukra tör, kívülről-belülről bomlasztja őket, meg hogy próbálja szembefordítani őket egymással. Arról viszont nem beszélt, hogy őt ki vagy mi fordította szembe a két-három évvel ezelőtti önmagával…

nep2.jpg

Vezető kép: Szigetváry Zsolt/MTI

forrás: Pesti srácok és local.hu nyomán