sneider_tamas.jpgshalom_jobbik.jpgElszörnyülködtem, amikor a napokban azokat a híreket hallottam, hogy a nemzeti radikálisnak mondott párt egyik alelnöke, akit ma Szegedi Csanádnak hívnak, megtért hitsorsosaihoz, és Dániel Péterrel együtt héberül tanul. Miközben még azt sem tudtam feldolgozni, hogy Szegedi Csanád EU-s felszólalása szerint Izrael demokratikus jogállam, ahol a legnagyobb tisztelettel viseltetnek az emberi jogok iránt, robbant az újabb bomba.

Az antiszemitának mondott Jobbik újabb alelnökéről derült ki, hogy apai ágon az évezredek óta „üldözött nép” leszármazottja.


Az ősről a Wikipédia is megemlékezik Vágó Weiss Béla, (Kecskemét, 1881. augusztus 9. – Szovjetunió, 1939.). A Tanácsköztársaság idején az vasúti ill. hajózási népbiztos, majd a Vörös Hadsereg I. hadtestének parancsnoka.

Ha jól emlékszem, még a Magyar Fórumban olvastam, hogy a patkányforradalom 51 népbiztos- és helyettes népbiztosából 50 volt zsidó, és csak egy patkány volt nem zsidó azért, hogy legyen valaki, aki szombaton is alá tudja írni a halálos ítéleteket. Nem Vágó Weiss Béla volt a nem zsidó, de most nem is ez az érdekesség.

A Vágót az egyik leszármazott, megjegyzem hibásan, németül Schneider-nek fordította, és ma ezen a néven él a család. Ügyes. Ki gondolná. A vágni főnévi igenév németül schachten. Ebből származik a schachter szó. Tudjuk, kik voltak ők. Lásd Tiszaeszlár.

Szóval Vágó Béla, megannyi utca korábbi névadójának leszármazottai közöttünk élnek. Annyira közöttünk, hogy egyikük még a Jobbiknak is alelnöke lett. Mondja valaki, hogy ez egy antiszemita párt! Először Szegedi Csanád, majd Schön Péter, most pedig Schneider Tamás. És mind képviselő. Csak megjegyzem, a schneider szabót jelent magyarul. Csak nem!

Mindenesetre a hitsorsosok kiválóan beépültek, mi az, hogy beépültek, ők alapították a Jobbikot. Megkérdezném az „urakat”, ugyan milyen szándékkal tetszenek egy olyan nemzeti-radikális pártban tevékenykedni, ahol nem igazán szeretik a zsidókat. A sor még nem teljes, lesz még meglepetés, ahogy Fülig Jimmy mondta. Hiába igyekeznek megszabadulni a valódi radikálisoktól, az igazság makacs, még ha oly soká is kell várni rá!

forrás: Link   főnök