domeny2.jpgA portálunk teljes terjedelmében hozzájutott a közismert nagymegyeri vállalkozó, Dömény Zoltán 2013-ban írt - állítólagos - naplójához. A 2014. februárjában eltűnt Dömény azért írta meg a dokumentumot, hogy legyen valami magyarázat arra, ha a későbbiekban valami baj történne vele. Az alábbiakban ismertetjük a napló teljes tartalmát.

Dömény Zoltán nagymegyeri vállalkozót a környékbeliek elsősorban borászként ismerték.

- 2013. májusában állítása szerint elrabolták, bántalmazták és megfenyegették.

- A régióban híre ment az esetnek, és feltételezhető volt, hogy Dömény gyanús ügyletekbe keveredett.

- Dömény 2014. február 4-én eltűnt, amit a férfi családja jelentett a rendőrségnek.

- Három nappal később autóját az izsai töltésen találták meg, a kocsiban búcsúlevél is volt. Egy szemtanú azt állítja, Dömény azt mondta neki, hogy öngyilkos lesz, de a férfi azt már nem látta, hogy Dömény tényleg a Dunába vetette-e magát. A vállalkozó azóta sem került elő.

Idén ősszel aztán elterjedt a hír, miszerint Dömény Zoltán egy naplót hagyott maga után, melyben részletesen ecseteli cége, a Feed Trade kétes ügyleteit, és melynek elején leszögezi: "nem vagyok más, csupán egy bűnöző".

A napló valóban létezik, és a 30 oldalas, magyar nyelvű dokumentumot szerkesztőségünk is megszerezte. Dömény felesége, Kovács Anita elmondása szerint 2014. szeptember 11-én találta a füzetet nagytakarítás közben, egy szekrény mögött, és még aznap leadta a komáromi ügyészségen, majd egy nappal később ügyvédje a magyar hatóságoknak is postázta a dokumentumot.