Hír: Gyurcsány és Szilvási esetében egyértelmű hazaárulás történt - Demeter Ervin
(Kategória: Közélet-Politika)
Küldte: Sindzse
szombat 06 április 2019 - 09:12:07


demeter ervinEgyértelmű hazaárulás történt, egy ellenérdekelt titkosszolgálatot engedtek be az országba – jelentette ki Demeter Ervin, korábbi titokminiszter a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.
A polgári titkosszolgálatokat felügyelő egykori tárcavezető szerint a kémper nyilvánosságra hozott vádiratából nem csak az ügy szereplőinek, de az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc felelőssége is megállapítható.

Demeter Ervin kifejtette: egyértelműen hazaárulás történt. Ebben a műfajban ez a szilvasy_gyorgy.jpglegsúlyosabb vétségek közé tartozik.

„Azt is megkockáztatom, hogy bűncselekmény történt, de ennek megítélése a jogászok dolga” – fogalmazott.

Hozzátette: a szó hétköznapi értelmében teljesen egyértelmű, hogy hazaárulás történt, hiszen egy ellenérdekelt titkosszolgálatot hívtak be a Nemzetbiztonsági Hivatalba.
gyurcsany ferencFöldi-Kovács Andrea azon kérdésére, miért volt indokolt a titkosítás, amikor egy ilyen szintű nemzetbiztonsági kérdés volt napirenden Demeter Ervin úgy fogalmazott:
megítélése szerint nyílt eljárásban kellett volna tárgyalni az ügyet, de ha a bíróság úgy ítéli meg, hogy a titkosítás segíti a munkájukat, akkor van joga így dönteni.

Én nem látom, hogy miért. Az ügy beszédes és a nyilvánosság előtt is lefolytatható lett volna ez a vita – emelte ki.

Demeter Ervin elmondta: egyértelműen kiderült, hogy az a korszak, amikor Szilvásy György irányította a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat, olyan volt, mint az elefánt a porcelánboltban.
Hasonlóképpen, mint ahogyan Gyurcsány Ferenc dolgozott az országban.
Ez igazolódott vissza.

Egyértelműen az irányító minisztert terheli a felelősség, hogy mi történik a szolgálatoknál – mondta.

Forrás: Magyarnemzet
Ezen hír származási helye: BENDEGÚZ HÍREK
( http://bendeguz.info/news.php?extend.705 )


Adatbázis lekérdezés: 22. Memória használat: 2,397kb